Zonneboiler Punthorst

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Punthorst? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt ongeveer de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem kent twee zaken: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. D.m.v. de zonneboiler-vergelijker check jij samengestelde adviezen aangaande een zonneboiler kopen in Punthorst.

zonneboiler systeem installeren in 7715

 • Een zonneboiler is een slimme manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4500.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1200.
 • Een doorsnee huishouden in Staphorst stookt 1790 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 16%. Dit betekent een aantrekkelijke kostenbesparing tot €160 op jaarbasis.

ProvincieOverijssel
GemeenteStaphorst
Postcode7715
Netnummer0529 (+31529)
Gasverbruik M31790 M3
Stroomverbruik kWh3570 kWh
Gemiddelde energierekening€198,00

Een zonneboiler installateur in Punthorst vergelijken

Het belangrijkste deel van onze energierekening komt door het verbruik van gas. Voor de centrale verwarming en om water op te warmen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en maak een keuze voor een geschikte zonneboiler installateur in Punthorst! Aan de hand van deze website tref je moeiteloos een competente installateur uit de omgeving. Informeer ook eens bij het Energieloket gemeente Staphorst. Of surf naar de website kvinl.nl voor een schema met vakbekwame installatiebedrijven in de buurt. Onderstaand tref je enkele tips waar je op moet letten.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijke installatie moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook beoordelingen en certificering. Denk aan VCA, KviNL, Solar Keymark, Sterkin, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht om water te verwarmen. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Middels de warmte van de zon kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Middels het leidingsysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar een warm-water buffervat. In het najaar zal het systeem niet warm genoeg worden. In dit scenario is er de naverwarmer (de HR-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit product voorziet in het warme water en de centrale verwarming. Deze installatie wordt gevormd door zonnecollectoren, een pomp, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er maar weinig zonlicht? Dan vult de CV-brander het gat op. In de basis toegepast door bovengemiddelde woningen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor families met een grote vraag naar warm water. Als gevolg van dalende prijzen, aanlokkelijke subsidies, een significante afname van het gasverbruik en beperkte CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Punthorst. De (zonneboiler is nog energiezuiniger als je het combineert met een speciale warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Als eerste moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, in de regel is dit dan ook geen probleem. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Uiteraard heb je een plekje nodig voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Op dit ogenblik zijn er systemen met het buffervat voor warm tapwater geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De geschatte kosten zonneboiler Punthorst komen gemiddeld uit tussen €2675 en €3050, inclusief plaatsing. Dit milieuvriendelijke systeem heeft een geschatte levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. De investering wordt vastgesteld door het type zonnecollectors, de specificaties van het buffervat voor warm tapwater, het onderhoud en de installatie prijzen. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een aantrekkelijke subsidie. Verderop vind je hierover meer info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave tref je voor velerlei mogelijkheden de kostprijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe interessanter de besparing. Een doorsnee gezin verbruikt ongeveer 50 liter per persoon. We hanteren standaard: een familie met 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat komt neer op €130 op jaarbasis (gasprijs oktober 2022). De prijs van aardgas neemt toe, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Vat inhoudAantal collectorenRealistische prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.150 – €2.500€50
100 liter2€2.775 – €3.050€80
200 liter2€3.200 – €3.950€125
300 liter3€4.425 – €5.100€185
zonneboiler-kopen-punthorst

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  We vragen om naam, e-mailadres en adresgegevens. Daarmee is het duidelijk naar wie de benodigde info toegezonden mag worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is essentieel om een indicatie te hebben van hoeveel gas + elektriciteit er in het huishouden gebruikt wordt. Door deze gegevens kan de deskundige bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Beschrijf het huis

  Wat voor soort huis heeft u. Van belang zijn de grootte en welke isolatie er is aangebracht. Relevant is ook wat voor dak het huis heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Wat heb je precies nodig?

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of soms een systeem met CV-ketel en panelen? Verstrek ook details over welke CO-2 besparende producten er eventueel al zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en klik op versturen. Er volgt binnen een week een offerte op maat afkomstig van een zonneboiler monteur in Punthorst (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid werd jaren geleden nog aantrekkelijker geworden. Elke huizenbezitter die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, heeft hier recht op. Via het RVO platform staat een database / apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle merken die benoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €825 tot €1225. Let op de volgende regels:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Punthorst

 • Burg Spitzentechnologie (zeus 2cpc21 1cpc16 1cpc9 hssfhm sps fhs 600 a label), vermogen 3244 [KW], €2206 subsidie.
 • Nefit (SolarLine 1-120 II), vermogen 1264 [KW], €860 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 75 + BUF1.500 + FRISTAR2), vermogen 3712 [KW], €2524 subsidie.

Naast de subsidie van het RVOlevert de gemeente Staphorst mogelijk nog een extra vergoeding. Ga naar www.staphorst.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Punthorst aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? Dan is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Daarbij zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Punthorst!

 • Een warmtepomp: haalt energie uit bijvoorbeeld de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een specifiek gebied in de woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Restwarmte wordt geleverd door industriële ondernemingen. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!