Zonneboiler Stegeren

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Stegeren? Via een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bezuinigt circa de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. De installatie kent 2 aspecten: natuurlijk een zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Via onze vergelijker vind je toepasbare gegevens die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Stegeren.

zonneboiler systeem installeren in 7737

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4400.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1200.
 • Een gemiddeld gezin in Ommen gebruikt 1660 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 16%. Dit betekent een leuke kostenbesparing van wel €75 op jaarbasis.

ProvincieOverijssel
GemeenteOmmen
Postcode7737
Netnummer0529 (+31529)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Een zonneboiler installateur in Stegeren vergelijken

Het grootste deel van onze energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming en om water op te warmen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en maak een keuze voor een geschikte zonneboiler installateur in Stegeren! Middels zonneboilerrevolutie.nl vind je moeiteloos een geschikte installateur in jouw eigen regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket in de gemeente Ommen. Of surf naar de website Qbis.nl voor een overzicht met betrouwbare installatiebedrijven in de regio. Bijgaand lees jij een aantal tips.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Bekijk ook reviews en eventuele keurmerken. Zoals bijv. VCA, Solar Keymark, Sterkin, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om water op te warmen. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door middel van warm zonlicht kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. D.m.v. het modulaire systeem gaat de warme vloeistof naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de koudere maanden is de werking niet optimaal. Gelukkig biedt de naverwarmer ondersteuning (standaard centrale verwarming).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De dergelijke zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit product kan gebruikt worden voor warm tapwater en de centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke systeem houdt in: zonnecollectoren, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er (in de winter) weinig zon? Op dat moment heb je de (ingebouwde) CV-brander. Met name aantrekkelijk voor grotere huizen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor families met een hoog warmwaterverbruik. Dankzij dalende prijzen, ISDE subsidie, een betaalbare energienota en gereduceerde CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Stegeren. Deze installatie wordt soms ook geïntegreerd met een speciale warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Als randvoorwaarde moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) variëren van 3 tot 6 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Daarnaast hebben we nog het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Tegenwoordig zijn er constructies met het voorraadvat voor heet water (buffervat) geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De meest recente kosten zonneboiler Stegeren variëren tussen €2975 en €4000, waarbij installatie is inbegrepen. Dit milieuvriendelijke systeem kan worden gebruik voor een periode van gewoonlijk 25 jaar. De investering wordt vastgesteld door de aard van de zonnecollectoren, het volume van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, de montage en installatiekosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een mooie subsidie. Hierna lees je hierover meer info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
Hierna vind jij voor verscheide omstandigheden de geschatte kosten en besparing op jaarniveau. Des te groter het warmwaterverbruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). We hanteren standaard: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat resulteert in €135 op jaarbasis (gasprijzen september 2022). De komende jaren zal gas duurder worden, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatCollectorenRealistische prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.300 – €2.625€40
100 liter2€2.800 – €3.050€90
200 liter2€3.275 – €4.000€120
300 liter3€4.400 – €5.400€175
zonneboiler-kopen-stegeren

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Denk aan jouw adres, naam en contactgegevens. Zodanig komen wij erachter naar wie de betreffende informatie aangeleverd mag worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is noodzakelijk om te weten hoeveel gas en elektra er op je aansluiting verbruikt wordt. Door het verbruik kan de deskundige een goed advies geven.

 3. Soort woning

  Vertel ons wat meer over de woning. Het betreft woonoppervlakte in m2 en welke isolatie er is aangebracht. Vergeet ook niet het soort dak (schuin of plat) en de totale dakoppervlakte.

 4. Geef uw wensen door

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of soms een combiketel inclusief zonnepanelen? Beschrijf ook welke duurzame energiebronnen er eventueel al zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verzend het formulier. U krijgt binnen een week een duidelijke offerte van een zonneboiler monteur in Stegeren (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze tegemoetkoming is recentelijk uitgebreid. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan het aanvraagformulier indienen. Via het RVO platform kan men een apparatenlijst vinden met toegewezen modellen. Alle merken die hierop staan komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies variëren van €725 tot wel €1050. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Stegeren

 • Rivusol (Radiant S500/2-80T), vermogen 3737 [KW], €2541 subsidie.
 • Nefit (Zonneboiler-cv-combipakket Trendline HRC25 CW4 II), vermogen 2704 [KW], €1839 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar Coll 2,5m2- Oeg HSP1 400), vermogen 1189 [KW], €809 subsidie.

Naast deze subsidie op landelijk niveau geeft de gemeente Ommen soms een extra tegemoetkoming. Check www.ommen.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Stegeren aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In dat geval is zonneboiler + zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Je stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Verder zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Stegeren!

 • De warmtepomp: ontneemt energie uit onder andere de bodem of lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een geselecteerde positie in je woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Toevoer restwarmte uit processen van productiebedrijven. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!