Zonneboiler Dalen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Dalen? Door middel van een zonneboiler systeem maak je feitelijk gratis warm water. Je bespaart grofweg de helft van de energiekosten voor warm water. Het product kent twee onderdelen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Dankzij zonneboilerrevolutie.nl vind je veelzijdige gegevens aangaande een zonneboiler kopen in Dalen.

zonneboiler systeem installeren in 7751

 • Een zonneboiler is een slimme manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3400.
 • De subsidies lopen op tot €1450.
 • Een gemiddelde woning in Coevorden gebruikt 1690 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 15%. Dat komt overeen met forse besparing van wel €55 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7751
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Een zonneboiler installateur in Dalen vergelijken

Een steeds groter deel van een gemiddelde energierekening heeft te maken met gasverbruik. Voor de centrale verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en kies voor een geschikte zonneboiler installateur in Dalen! Met behulp van onze website achterhaal je moeiteloos een goede installateur in jouw eigen woonplaats. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket in de gemeente Coevorden. Of klik door naar de website echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met erkende installateurs in je omgeving. Hieronder ontdek je verschillende tips.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijke installatie gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Vraag ook om klantervaringen en certificaten en keurmerken. Onder andere Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, KviNL, Solar Keymark, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht om water op te warmen. De werking is als volgt: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Middels de zonnewarmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Door het modulaire systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat voor heet water (buffervat). In koude maanden zal het systeem niet warm genoeg worden. In dit scenario gebruikt het systeem de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is sterk in opkomst. Een zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Het product zorgt voor het warme water en de centrale verwarming. Deze installatie heeft de volgende onderdelen: zonnecollectoren, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en een pomp. Een periode met weinig zonlicht? In een dergelijke situatie springt de CV-brander bij. In de basis aantrekkelijk voor huishoudens van minimaal 4 mensen die verwarmen middels vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is met name relevant voor families die veel warm water gebruiken. Als gevolg van interessante aanschafprijzen, aanlokkelijke subsidies, een forse besparing en bewustere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Dalen. Deze setup wordt soms ook geïntegreerd met een lucht-water warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Allereerst moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dat bedekt dus niet een heel dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Daarnaast is er nog het buffervat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. In september 2022 zijn er systemen met een voorraadvat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De geschatte kosten zonneboiler Dalen schommelen tussen de €2650 en €4200, met montage. Dit milieuvriendelijke systeem kan worden gebruik voor gemiddeld 20-30 jaar. De totaalprijs kan men berekenen met de grootte van de zonnecollectors, de capaciteit van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en installatie + onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een royale subsidie. Als je iets verders scrollt tref jij hoe dit precies zit.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst check je voor verscheide scenario’sde investering en gemiddelde besparing per jaar. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe meer je netto gaat besparen. Ga uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. Experts zeggen vaak: een 4-koppig gezin bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Omgerekend €80 per jaar (gasprijzen september 2022). De prijs voor gas neemt toe, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud vatCollectorenGemiddelde prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.100 – €2.700€50
100 liter2€2.750 – €3.100€80
200 liter2€3.125 – €3.900€130
300 liter3€4.475 – €5.250€170
zonneboiler-kopen-dalen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Dit zijn naam, adres + contactgegevens. Belangrijk, want zo komen wij erachter naar wie verdere info aangeleverd moet worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is essentieel om te weten hoeveel stroom en gas de woning per jaar verbruikt. Geholpen door deze gegevens kan de specialist een goed advies geven.

 3. Type woning

  Verstel details over uw huis. Denk aan de inhoud en staat van isolatie. Goed om te noemen is ook wat voor dak het huis heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Wat moet er exact voor installatie komen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Vertel ook welke andere systemen voorhanden zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en klik op versturen. Jij ontvangt zo spoedig mogelijk een offerte op maat afkomstig van een zonneboiler monteur in Dalen (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze werd jaren geleden verder verhoogd. Iedereen die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, komt in aanmerking. Via RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met daarop alle systemen. Alle installaties op deze lijst zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies liggen zo tussen de €775 tot wel €1225. Let op de volgende regels:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een betaalbewijs
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Dalen

 • Rivusol (Radiant S500/2-7,5V), vermogen 3275 [KW], €2227 subsidie.
 • Nefit (Zonneboiler-cv-combipakket Trendline HRC30 CW6 II), vermogen 2704 [KW], €1839 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar Coll 9,6 m2- Sailer Hybrid-plus 1050), vermogen 2827 [KW], €1922 subsidie.

Behalve de genoemde ISDE-subsidieverschaft de gemeente Coevorden wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Zie www.coevorden.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Dalen aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is je dak groot genoeg? Goed nieuws, want dan is een zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (bij een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Deze elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Bovendien zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Dalen!

 • Warmtepomp: onttrekt warmte uit onder andere de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een afgebakende plek in huis. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. plaatselijke bedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!