Zonneboiler Coevorden

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Coevorden? Dankzij het zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt plusminus de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke product komt tot stand door twee aspecten: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een warm-water buffervat. Door gebruik te maken van zonneboilerrevolutie.nl ontdek jij uitgebreide info over een zonneboiler kopen in Coevorden.

zonneboiler systeem installeren in 7741

 • Een zonneboiler is een slimme manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €2800.
 • De subsidies lopen op tot €900.
 • Een gemiddeld gezin in Coevorden verbruikt 1690 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 17%. Dat komt overeen met interessante besparing van +/- €120 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7741
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Een zonneboiler installateur in Coevorden vergelijken

Het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te douchen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en selecteer een professionele zonneboiler installateur in Coevorden! Met behulp van onze vergelijker achterhaal je simpel en snel een erkende installateur uit de omgeving. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket, een initiatief van de gemeente Coevorden. Of benader echteinstallateur.nl waar je een database treft met betrouwbare installateurs uit de buurt. Onderstaand lees jij belangrijke zaken.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een zonneboiler moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na verhalen van andere klanten en certificering. Bijvoorbeeld Zonnekeur, KviNL, Solar Keymark, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van warmte van het zonlicht om water te verwarmen. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Aan de hand van zon warmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. D.m.v. het buizensysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Als de zon niet schijnt wordt het water niet warm genoeg. Geen nood, dan kan de naverwarmer dit compenseren (meestal de CV-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Een Zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een combi van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem kan benut worden voor je watervoorziening en de centrale verwarming. Dit duurzame product behelst een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Is er sprake van beperkt zonlicht? Dan kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Bijzonder toepasbaar op bovengemiddelde woningen die vloerverwarming gebruiken.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor gezinnen die veel warm water uit de kraan halen. Als gevolg van interessante aanschafprijzen, ISDE subsidie, een forse besparing en minder uitstoot van CO-2 zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Coevorden. Deze oplossing kan nog duurzamer zijn i.c.m. een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Allereerst heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze krachtige collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dat valt dus best wel mee. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Natuurlijk moet er ruimte zijn voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Momenteel zijn er voorbeelden met het buffervat voor warm tapwater verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De huidige kosten zonneboiler Coevorden variëren tussen €2575 en €3050, inclusief installeren. Het systeem kan worden gebruik voor een periode van gewoonlijk 25 jaar. De prijs kan men berekenen met het type zonnecollectors, de inhoud van een warm-water voorraad buffersysteem, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een aantrekkelijke subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl ontdek je meer details.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende overzicht lees jij voor een variatie aan voorbeelden de geschatte kosten en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, dan stijgt het rendement. Houd rekening met een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. We hanteren standaard: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat is +/- €60 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). De gasprijs stijgt, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGemiddelde investeringBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.300 – €2.650€55
100 liter2€2.925 – €3.025€90
200 liter2€3.250 – €3.875€125
300 liter3€4.575 – €5.050€180
zonneboiler-kopen-coevorden

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  In de basis zijn dit naam, adres + contactgegevens. Zodanig is het voor ons duidelijk naar wie de betreffende informatie verstuurd moet worden. Je ontvangt een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is makkelijk om onderzoek te doen naar hoeveel gas + stroomje op dit moment verbruikt. Middels deze gegevens kan de expert inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Beschrijf het huis

  Wat voor soort huis heeft u. Denk aan woonoppervlak en de mate van isolatie. Goed om te noemen is ook wat voor soort dak de woning heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Specificeer uw wensen

  Geef aan wat precies de behoefte is. Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Verstrek ook details over welke milieuvriendelijke oplossingen er aanwezig zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verstuur het formulier. Er volgt zeer binnenkort een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Coevorden (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze subsidie werd jaren geleden verhoogd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem op het dak wil, heeft hier recht op. Via het RVO platform is de speciale apparatenlijst geplaatst met een compleet overzicht. Alle merken die benoemd worden zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies liggen zo tussen de €425 tot €1550. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Coevorden

 • Remeha (RemaSOL 200SE-2S 2C), vermogen 1981 [KW], €1347 subsidie.
 • Remeha (Hybrid Plus 390 3C + Calenta CW5), vermogen 2795 [KW], €1901 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 2 cpc 30 bs 400 a label), vermogen 3123 [KW], €2124 subsidie.

Afgezien van de genoemde ISDE-subsidiehanteert de gemeente Coevorden een speciale duurzaamheidslening of regeling. Doorzoek www.coevorden.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Coevorden aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In zo’n scenario is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een perfecte keuze. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en regelt de centrale verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt meer kWh stroom. Deze elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Tevens zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Coevorden!

 • Een warmtepomp: ontneemt warmte uit o.a. de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Je stookt op houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Restwarmte wordt geleverd door o.a. een fabriek. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente