Zonneboiler Diphoorn

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Diphoorn? Via een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart circa de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke product bestaat in de basis uit twee delen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Aan de hand van onze vergelijker ontdek jij accurate informatie m.b.t. een zonneboiler kopen in Diphoorn.

zonneboiler systeem installeren in 7842

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3600.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1650.
 • Een alledaags gezin in Coevorden gebruikt 1690 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 10%. Dit houdt in een flinke geldbesparing van wel €95 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7842
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Een zonneboiler installateur in Diphoorn vergelijken

Het belangrijkste deel van onze energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en maak een keuze voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Diphoorn! Dankzij onze tool vind je gemakkelijk een professionele installateur werkzaam in jouw omgeving. Informeer ook eens bij het Energieloket in de gemeente Coevorden. Of surf naar de website echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met ervaren installatiebedrijven uit jullie streek. Bijgaand tref je diverse aanbevelingen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Zo’n systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Vraag ook om recensies en relevante keurmerken. Je kunt denken aan Zonnekeur, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dit werkt als volgt: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Via de leidingen pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat. In het najaar haalt het water niet de gewenste temperatuur. Dan springt de naverwarmer bij (de traditionele ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Zo’n zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit systeem draagt zorg voor je watervoorziening en uiteraard centrale verwarming. Het systeem bestaat uit een pomp, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er (in de winter) weinig zon? In dat geval is de CV-brander nodig. Bijzonder eenvoudig toe te passen voor grote woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor woningen die veel warm water gebruiken. Omwille van beperkte aanschafkosten, overheidssubsidie, een interessante besparing en minder uitstoot van CO-2 willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Diphoorn. Zo’n systeem is nog energiezuiniger als je het combineert met een speciale warmtepomp en zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de basis heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Natuurlijk moet er ruimte zijn voor een voorraadvat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Momenteel zijn er constructies met het buffervat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De verwachte kosten zonneboiler Diphoorn komen gemiddeld uit tussen €2975 en €4250, inclusief plaatsing. Het product heeft een geschatte levensduur van om en nabij de 25 jaar. De totaalprijs kan men berekenen met het type zonnecollectors, de grootte van het buffervat, de plaatsingskosten en onderhoud. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een interessante subsidie. Op onze website bekijk jij meer details.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hieronder lees je voor diverse voorbeeldsituaties de investering en besparing op jaarniveau. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan wordt de investering rendabeler. We gaan vaak uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. Vuistregel: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is circa €140 per jaar (gasprijzen oktober 2022). Men verwacht dat gas duurder wordt, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenRealistische kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.250 – €2.525€60
100 liter2€2.925 – €3.050€100
200 liter2€3.225 – €3.825€115
300 liter3€4.525 – €5.150€150
zonneboiler-kopen-diphoorn

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Relevant zijn naam, adres + contactgegevens. Belangrijk, want zo is het helder naar wie de informatie toegezonden mag worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om duidelijk te hebben hoeveel elektriciteit en gas er in het huishouden gebruikt wordt. Door het energieverbruik kan de deskundige een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Huisomschrijving

  Specificeer type woning. Het betreft aantal kamers en de staat van de isolatie. Wat we ook graag willen weten is het type dak en de beschikbare dakruimte.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Verstrek ook details over welke duurzame energiebronnen er beschikbaar zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verzend het formulier. U ontvangt zeer binnenkort een maatwerk offerte bij een zonneboiler monteur in Diphoorn (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze regeling werd in 2017 verhoogd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan deze aanvragen. Via de overheid (RVO) is een apparatenlijst te vinden met alle zonneboilers. Alle apparaten die beschreven staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies wisselen tussen de €775 tot wel €1450. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Diphoorn

 • PLEION (ECO FRESH ECLIPSE 2 – 350 – 2 ECLIPSE), vermogen 1348 [KW], €917 subsidie.
 • Solarbayer (PremiumPlus 2.86 CU Paket 2 + SKL 300), vermogen 1797 [KW], €1222 subsidie.
 • Zonneboilerpro (WPB260-GoT), vermogen 1442 [KW], €1131 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO hanteert de gemeente Coevorden wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Ga naar www.coevorden.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Diphoorn aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Op dat moment is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en draagt zorg voor een (CV) warm huis (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Deze stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Mogelijk zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Diphoorn!

 • Een warmtepomp: wint energie via de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je stookt op houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een klein gedeelte van een kamer. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte in samenwerking met bijv. plaatselijke bedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!