Zonneboiler Nieuw-Amsterdam

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Nieuw-Amsterdam? Middels een zonneboiler systeem maak je feitelijk gratis warm water. Je bespaart ongeveer de helft van de energiekosten voor warm water. Deze duurzame installatie wordt gekenmerkt door twee delen: natuurlijk een zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Aan de hand van deze website lees je accurate raadgeving aangaande een zonneboiler kopen in Nieuw-Amsterdam.

zonneboiler systeem installeren in 7833

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3700.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €900.
 • Een doorsnee gezin in Emmen stookt 1570 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 19%. Dit houdt in een aantrekkelijke kostenbesparing tot €110 op jaarbasis.

ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7833
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Een zonneboiler installateur in Nieuw-Amsterdam vergelijken

Het belangrijkste deel van de jaarlijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm tapwater. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en kies voor een professionele zonneboiler installateur in Nieuw-Amsterdam! Via onze tool tref je snel een geschikte installateur die werkt in jullie regio. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket van de gemeente Emmen. Of check echteinstallateur.nl voor een database met eerlijke installatiebedrijven uit jullie streek. Hieronder ontdek jij diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een goede zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Controleer ook op recensies en certificering. Bekijk eens Solar Keymark, Zonnekeur, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door warme lucht (zon) kan de vloeistof wel 90 graden worden. D.m.v. het leidingstelsel wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat. Wanneer de zon amper schijnt wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In dit scenario kan de naverwarmer dit compenseren (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Liever een zonneboilercombi? Ook dat kan. Deze zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Het systeem kan gebruikt worden voor je watervoorziening en verwarming (CV-installatie). Dit systeem bestaat uit geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Is er maar weinig zonlicht? Dan regelt de CV-brander de rest. Zeker toegepast door grote gezinnen die vloerverwarming gebruiken.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor huishoudens die veel warm water gebruiken. Als gevolg van lage winkelprijzen, aanlokkelijke subsidies, een betaalbare energienota en lagere CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Nieuw-Amsterdam. Dit apparaat kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp met zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de eerste plaats is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), in de regel is dit dan ook geen probleem. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Verder heb je ruimte nodig voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Op dit moment zijn er oplossingen het voorraadvat voor warm water achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De geschatte kosten zonneboiler Nieuw-Amsterdam zitten gemiddeld tussen €2450 en €3300, met installatie. Dit milieuvriendelijke systeem kan worden gebruik voor een periode van plus minus 24 tot 26 jaar. Het tarief wordt berekend a.d.h.v. het aantal zonnecollectors, de grootte van het voorraadvat, de montage en installatiekosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een aantrekkelijke subsidie. Verderop ontdek jij hierover meer info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In onderstaande lijst tref je voor meerdere mogelijkheden de kostprijzen en gemiddelde besparing per jaar. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Houd rekening met een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. In de basis zeggen we: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat resulteert in €175 per jaar (gasprijzen september 2022). De prijs van aardgas neemt toe, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenRealistische kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.000 – €2.675€70
100 liter2€2.800 – €3.100€75
200 liter2€3.225 – €3.925€140
300 liter3€4.550 – €5.150€185
zonneboiler-kopen-nieuw-amsterdam

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  We vragen om jouw adres, naam en contactgegevens. Belangrijk, want zo is het voor ons duidelijk naar wie de specificaties verstuurd mag worden. Wat volgt is een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is van belang om na te gaan hoeveel elektra en gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Op basis van deze data kan het installatiebedrijf inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Beschrijf de woning

  Beschrijf de woning. Bijvoorbeeld aantal kamers en de isolatiewaarden. Wat we ook graag willen weten is wat voor soort dak de woning heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Schets tevens of er ook andere duurzame energiebronnen eventueel al zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op de versturen-knop. Er volgt binnen een week een persoonlijke offerte bij een zonneboiler monteur in Nieuw-Amsterdam (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze is recent verbreed. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Via RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met alle zonneboilers. Alle apparaten die daarin genoemd worden zijn geschikt voor subsidie. De subsidies liggen tussen de €750 tot wel €1050. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Nieuw-Amsterdam

 • PLEION (ECO COMPACT HPS PLUS – 300 – 2 KSF26), vermogen 1387 [KW], €943 subsidie.
 • Solarbayer (PremiumPlus 2.86 AL Paket 3 + SKL 500), vermogen 2685 [KW], €1826 subsidie.
 • DAXX (1×22 + 300L), vermogen 1845 [KW], €1255 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling biedt de gemeente Emmen mogelijk nog een extra vergoeding. Bekijk www.emmen.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Nieuw-Amsterdam aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In deze situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en regelt de centrale verwarming (bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt meer kWh stroom. Deze elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Verder zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Nieuw-Amsterdam!

 • Een warmtepomp: wint energie middels ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een geselecteerde positie in je woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte wordt geleverd door productiebedrijven. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!