Zonneboiler Rheezerveen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Rheezerveen? D.m.v. een zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt plusminus de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit milieuvriendelijke product kent twee onderdelen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een warm-water voorraad buffersysteem. Met behulp van zonneboilerrevolutie.nl doorzoek jij veelzijdige gegevens die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Rheezerveen.

zonneboiler systeem installeren in 7797

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3700.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1400.
 • Een doorsnee gezin in Hardenberg stookt 1580 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 15%. Dit betekent een leuke kostenbesparing van wel €130 op jaarbasis.

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7797
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Een zonneboiler installateur in Rheezerveen vergelijken

Het leeuwendeel van van onze maandelijkse energiekosten is puur gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water om te douchen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en kies altijd een goede zonneboiler installateur in Rheezerveen! Geholpen door onze vergelijker check je eenvoudig een betrouwbare installateur uit de buurt. En andere mogelijkheid is het Energieloket gemeente Hardenberg. Of bezoek de website Qbis.nl voor actuele overzichten met vakbekwame installatiebedrijven uit de buurt. Bijgaand tref je enkele tips waar je op moet letten.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Bekijk ook reviews en certificering. Bekijk eens Zonnekeur, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. D.m.v. de leidingen pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat. In de koudere maanden wordt het water niet warm genoeg. In dit scenario gebruikt het systeem de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Deze zonneboiler combiketel is een combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. De installatie is er voor 2 zaken: warm tapwater (douche, keuken) en natuurlijk een warm huis (CV). De installatie behelst een pomp, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? In een dergelijke situatie is de CV-brander nodig. Bijzonder een rendabele oplossing voor grote woningen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor families die relatief veel warm water gebruiken. Dankzij interessante aanschafprijzen, ISDE subsidie, een betaalbare energienota en minder uitstoot van CO-2 dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Rheezerveen. Deze installatie kan je ook gebruiken samen met een warmtepomp installatie of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Als randvoorwaarde heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze krachtige collectors zijn gemiddelde 4 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Natuurlijk heb je een plekje nodig voor een warm-water voorraad buffersysteem. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Momenteel zijn er installaties met het voorraadvat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De geschatte kosten zonneboiler Rheezerveen vinden we terug ergens tussen de €2725 en €4500, met montage. Dit duurzame systeem heeft een geschatte levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De investering is gebaseerd op de zonnecollector specificaties, de specificaties van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de kosten van het installatiebedrijf. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een aantrekkelijke subsidie. Als je iets verders scrollt ontdek jij uitgebreide info.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht bekijk jij voor verscheide situatiesde kostprijzen en gemiddelde besparing per jaar. Naar gelang je meer warm water verbruikt, dan stijgt het rendement. We gaan vaak uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. Uitgangspunt: een familie bestaande uit 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Je komt uit op €115 per jaar (gasprijzen september 2022). De gasprijs stijgt, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatCollectorenGemiddelde prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.400 – €2.600€40
100 liter2€2.775 – €3.050€95
200 liter2€3.100 – €4.000€140
300 liter3€4.575 – €5.300€185
zonneboiler-kopen-rheezerveen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  In de basis zijn dit naam, e-mailadres en adresgegevens. Belangrijk, want zo weten we naar wie de productinfo verzonden moet worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is makkelijk om te weten hoeveel gas + stroomer op het adres wordt gebruikt. Via deze data kan het installatiebedrijf een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Beschrijf de woning

  Beschrijf uw huis. Het betreft leefruimte (m2) en de staat van de isolatie. Wat we ook graag willen weten is het soort dak (schuin of plat) en de beschikbare dakruimte.

 4. Geef uw wensen door

  Wat heb je precies in gedachten? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Vertel ook welke milieuvriendelijke oplossingen er in de woning zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op verstuur. U ontvangt z.s.m. een maatwerk offerte via een zonneboiler monteur in Rheezerveen (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze subsidie is in 2017 verder verruimd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan vragen om een vergoeding. Op RVO.nl download u een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle merken die benoemd worden zijn geschikt voor subsidie. De subsidies variëren van €625 tot wel €1825. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Rheezerveen

 • PLEION (ECO HPS RAY S – 500 – 2 XRAY15), vermogen 1992 [KW], €1355 subsidie.
 • Solarbayer (Premium Plus 2.86 AL – Paket 2 + SKL 400), vermogen 2259 [KW], €1536 subsidie.
 • Orion Solar (2×24+800ltr hygiene), vermogen 3577 [KW], €2432 subsidie.

Naast de subsidie van het RVOlevert de gemeente Hardenberg mogelijkerwijs een speciele lening. Ga naar www.hardenberg.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Rheezerveen aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? Op dat moment is zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Je stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Eveneens zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Rheezerveen!

 • Warmtepomp: ontneemt energie a.d.h.v. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Je stookt op houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. productiebedrijven. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!