Zonneboiler Venebrugge

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Venebrugge? Geholpen door een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bespaart circa de helft op je kosten voor warm water. Het systeem bestaat uit twee aspecten: natuurlijk een zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Dankzij deze website lees jij accurate adviezen m.b.t. een zonneboiler kopen in Venebrugge.

zonneboiler systeem installeren in 7792

 • Een zonneboiler is een interessante manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3700.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1150.
 • Een gemiddelde woning in Hardenberg verbruikt 1580 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 20%. Oftewel, een forse besparing van wel €120 op jaarbasis.

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7792
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Een zonneboiler installateur in Venebrugge vergelijken

Het grootste deel van onze energierekening komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming van onze woning, en om water op te warmen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom teleurstellingen, en selecteer een goede zonneboiler installateur in Venebrugge! Door gebruik te maken van onze vergelijker achterhaal je verrassend eenvoudig een competente installateur die werkt in jullie regio. Daarnaast bestaat er het Energieloket in de gemeente Hardenberg. Of ga naar Qbis.nl voor actuele overzichten met goede installateurs uit de buurt. In onderstaande box ontdek je enkele tips waar je op moet letten.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een goede zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Vraag ook om recensies en kleine lettertjes (certificaten). Denk aan Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, Zonnekeur, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) gebruikt warmte uit zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. De werking is als volgt: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Middels de warmte van de zon kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Door middel van het buizenstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar een warm-water voorraad buffersysteem. Van november tot en met februari wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Geen nood, dan gebruikt het systeem de naverwarmer (de gasketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. De zonneboiler combiketel is een slimme combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit product is toepasbaar voor heet water in huis en uiteraard centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke systeem bestaat uit zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? In die situatie is de CV-brander nodig. In de eerste plaats toegepast door grotere huishoudens met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor consumenten die veel warm water gebruiken. Door o.a. scherpe prijzen, ISDE subsidie, een mooie besparing op energiekosten en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Venebrugge. Deze installatie kan nog duurzamer zijn i.c.m. een speciale warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Uiteraard is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. Deze krachtige collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, voor de meeste woningen geen probleem. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Verder moet je rekening houden met het buffervat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Op dit moment zijn er installaties met een voorraadvat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De recente kosten zonneboiler Venebrugge vinden we terug ergens tussen de €2525 en €3400, met montage. Dit product heeft een levensduur van maximaal 30 jaar. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op het type zonnecollectors, het volume van het voorraadvat voor warm water, de montage en installatiekosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op deze pagina vind je hierover meer info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave vind je voor een paar voorbeelden de kostprijzen en besparing op jaarniveau. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. In principe is het zo: een familie met 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit komt neer op €170 op jaarbasis (gasprijs oktober 2022). Men verwacht dat gas duurder wordt, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenVerwachte prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.150 – €2.575€70
100 liter2€2.925 – €3.075€90
200 liter2€3.200 – €3.925€120
300 liter3€4.500 – €5.300€200
zonneboiler-kopen-venebrugge

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Belangrijk zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Dan is het voor ons duidelijk naar wie verdere info aangeleverd mag worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is handig om een indicatie te hebben van hoeveel elektriciteit + gas de woning per jaar verbruikt. Door deze informatie kan de vakman inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Huistypering

  Omschrijf uw woning. Van belang zijn leefruimte (m2) en de mate van isolatie. Relevant is ook wat voor soort dak de woning heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Naar welke opties kijk je specifiek? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of soms een combi met ketel en zonne-energie? Verstrek ook details over welke andere systemen in jouw huis staan (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en klik op versturen. Je ontvangt z.s.m. een persoonlijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Venebrugge (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd jaren geleden verbreed. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan deze aanvragen. Op de website van RVO treft u een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle merken die daarin genoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €750 tot wel €1700. Wel zijn er een aantal regels:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Venebrugge

 • PLEION (ECO HPS ECLIPSE 2 – 300 – 2 ECLIPSE), vermogen 1253 [KW], €852 subsidie.
 • Solarbayer (CPC 18 NERO – Paket 2+ SKL 400), vermogen 2636 [KW], €1792 subsidie.
 • Orion Solar (1×24+200ltr hygiene), vermogen 1972 [KW], €1341 subsidie.

Behalve de landelijke subsidie hanteert de gemeente Hardenberg een speciale lokale tegemoetkoming. Bekijk www.hardenberg.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Venebrugge aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In zo’n scenario is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en voorziet jou van een verwarmde woning (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt meer kWh stroom. Je elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Tevens zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Venebrugge!

 • Warmtepomp: ontneemt warmte via de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je stookt op houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een bepaalde plek in je woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte wordt geleverd door o.a. industriële ondernemingen. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!