Zonneboiler Den Velde

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Den Velde? Dankzij het zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bespaart ongeveer de helft op je energieverbruik voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie wordt opgebouwd door twee onderdelen: de zonnecollector en een warm-water buffervat. Via zonneboilerrevolutie.nl vind je toepasbare info die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Den Velde.

zonneboiler systeem installeren in 7786

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • De gemiddelde kosten bedragen €2500.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1200.
 • Een doorsnee gezin in Hardenberg gebruikt 1580 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 15%. Dat komt overeen met flinke geldbesparing van wel €65 per jaar.

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7786
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Een zonneboiler installateur in Den Velde vergelijken

Het belangrijkste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) heeft te maken met gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en om water op te warmen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga voor een erkende zonneboiler installateur in Den Velde! Door gebruik te maken van onze vergelijker vind je probleemloos een vakbekwame installateur uit de buurt. Of bezoek eens het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Hardenberg. Of benader de website Qbis.nl voor een database met vakbekwame installatiebedrijven in de regio. Verderop vind je verschillende tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Zo’n systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Check ook op verhalen van andere klanten en certificaten en keurmerken. Zoals bijv. Zonnekeur, Solar Keymark, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht om warm tapwater te realiseren. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. Aan de hand van het leidingstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat. In koude maanden zal het systeem niet warm genoeg worden. Gelukkig dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de traditionele ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De zonneboiler combiketel is een combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie zorgt voor warm tapwater (douche, keuken) en een warme woning. Dit product bestaat uit een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Is er sprake van beperkt zonlicht? In een dergelijke situatie springt de CV-brander bij. Zeker relevant voor grote woningen met vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor families die veel warm water gebruiken. Omwille van beperkte aanschafkosten, aantrekkelijke subsidie, een significante afname van het gasverbruik en bewustere CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Den Velde. Een zonneboiler is nog energiezuiniger als je het combineert met een speciale warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Vanzelfsprekend moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Ook heb je ruimte nodig voor het voorraadvat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Op dit ogenblik zijn er installaties met een warm-water buffervat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De meest recente kosten zonneboiler Den Velde zitten gemiddeld tussen €2650 en €3300, met installatie inclusief. Dit milieuvriendelijke systeem hoort mee te gaan voor doorgaans 23 tot 27 jaar. De uiteindelijke prijs komt tot stand door de zonnecollector specificaties, het volume van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de installatie- plus onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een royale subsidie. In het volgende kopje vind jij hoe dit precies zit.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In het volgende schema ontdek jij voor enkele voorbeeldsituaties de kostprijzen en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. Experts zeggen vaak: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat resulteert in €170 op jaarbasis (gasprijs september 2022). De gasprijs stijgt, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenVerwachte kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.250 – €2.575€55
100 liter2€2.900 – €3.025€75
200 liter2€3.225 – €3.800€120
300 liter3€4.525 – €5.000€155
zonneboiler-kopen-den-velde

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Belangrijk zijn naam, adres + contactgegevens. Hierdoor is het duidelijk naar wie de benodigde info verstuurd mag worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is makkelijk om boven water te krijgen hoeveel elektra en gas je op dit moment verbruikt. Aan de hand van het verbruik kan de specialist inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Soort woning

  Voer in wat voor type woning u bezit. Bijvoorbeeld aantal kamers en leeftijd woning / mate van isolatie. Interessant is ook het type dak en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Geef aan welke duurzame warmtebronnen voorhanden zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur het formulier. Jij ontvangt binnen afzienbare tijd een maatwerk offerte bij een zonneboiler monteur in Den Velde (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze regeling werd jaren geleden verder verruimd. Iedere consument die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Via de overheid (RVO) treft u een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle artikelen op deze lijst zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies liggen tussen de €925 tot €1275. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Den Velde

 • PLEION (ECO COMPACT – 500 – 3 UNIKO21), vermogen 2124 [KW], €1444 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TWL zonneboiler TPW 90T/S1000L-1), vermogen 3211 [KW], €2183 subsidie.
 • Nelskamp (ATAG ALEC300-9,42m2 Nelskamp 2Power), vermogen 1672 [KW], €1137 subsidie.

Afgezien van de interessante ISDE-regeling faciliteert de gemeente Hardenberg wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Ga naar www.hardenberg.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Den Velde aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In deze situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een goede mogelijkheid. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en draagt zorg voor een (CV) warm huis (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Verder kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Den Velde!

 • De warmtepomp: genereert warmte uit onder andere de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een afgebakende plek in huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. productiebedrijven. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!