Zonneboiler Gramsbergen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Gramsbergen? Geholpen door een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bespaart plusminus 50% van de energiekosten voor warm water. Deze duurzame installatie kent 2 zaken: de zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Door middel van deze pagina vind je omvangrijke raadgeving die helpen bij een zonneboiler kopen in Gramsbergen.

zonneboiler systeem installeren in 7783

 • Een zonneboiler is een populaire manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3600.
 • Subsidies lopen op tot wel €850.
 • Een standaard woning in Hardenberg gebruikt 1580 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 18%. Dit houdt in een interessante besparing van +/- €100 op jaarbasis.

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7783
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Een zonneboiler installateur in Gramsbergen vergelijken

Het grootste deel van onze energiekosten komt door ons gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en om water op te warmen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom gedoe, en kies altijd een geschikte zonneboiler installateur in Gramsbergen! Aan de hand van zonneboilerrevolutie.nl vind je probleemloos een betrouwbare installateur in jouw eigen regio. Tevens kun je terecht bij het Energieloket gemeente Hardenberg. Of bezoek de website echteinstallateur.nl voor lijstjes met goede installateurs uit de gemeente. In onderstaande box ontdek jij een aantal tips.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Zo’n systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Bekijk ook beoordelingen en certificering. Dit zijn o.a. Sterkin, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt zonne-energie om warm tapwater te realiseren. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Door het buizenstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat voor warm water. Van november tot en met februari wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In dit scenario kan de naverwarmer dit compenseren (de traditionele ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit behoort tot de mogelijkheden. Een zonneboiler combiketel is een integratie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit duurzame product is er voor 2 zaken: warm tapwater (douche, keuken) en de centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gevormd door zonnecollectoren, een pomp, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op deze momenten kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. In de eerste plaats toepasbaar op grotere huizen die beschikken over vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor consumenten die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Dankzij interessante aanschafprijzen, RVO subsidie, een betaalbare energienota en bewustere CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Gramsbergen. Een zonneboiler is goed te combineren met een warmtepomp installatie plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Als eerste moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Uiteraard moet je rekening houden met het buffervat voor warm tapwater. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag zijn er installaties met het voorraadvat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De geschatte kosten zonneboiler Gramsbergen vinden we terug ergens tussen de €2850 en €3450, met montage. Dit milieuvriendelijke systeem heeft een levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De feitelijke prijs is gebaseerd op de aard van de zonnecollectoren, de inhoud van het buffervat voor warm tapwater, de montage en installatiekosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een stukje subsidie. Als je iets verders scrollt bekijk jij uitgebreide info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de tabel hieronder check je voor enkele mogelijkheden de kostprijs en een schatting van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te interessanter een zonneboiler is. Houd rekening met een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. Experts zeggen vaak: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat resulteert in €85 per jaar (energieprijzen september 2022). In principe wordt gas nog duurder, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud buffervatCollectorenGeschatte prijs Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.350 – €2.500€50
100 liter2€2.950 – €3.150€100
200 liter2€3.225 – €3.850€130
300 liter3€4.425 – €5.250€180
zonneboiler-kopen-gramsbergen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  In de basis zijn dit naam, adres + contactgegevens. Zodanig is het voor ons duidelijk naar wie de info aangeleverd mag worden. Wat volgt is een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is handig om na te gaan hoeveel elektriciteit & gas er op het adres wordt gebruikt. Met behulp van deze info kan de installateur een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Type huis

  Wat voor soort huis heeft u. Van belang zijn woonoppervlak en de staat van de isolatie. Goed om te noemen is ook het type dak en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of soms een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Verstrek ook details over welke duurzame energiebronnen er in jouw huis staan (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur het formulier. Je ontvangt zeer binnenkort een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Gramsbergen (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze mogelijkheid werd twee jaar geleden verhoogd. Iedere woningeigenaar die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Op de website van RVO is de speciale apparatenlijst geplaatst met daarop alle systemen. Alle merken die benoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €575 tot €1450. Let op de volgende regels:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Gramsbergen

 • PLEION (ECO COMPACT RAY S – 500 – 2 XRAY15), vermogen 2017 [KW], €1372 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TWL zonneboiler TPW + CV 90T/KER800L-1), vermogen 3473 [KW], €2362 subsidie.
 • ZBPro (WPB260-FP), vermogen 2179 [KW], €1482 subsidie.

Afgezien van de interessante ISDE-regeling levert de gemeente Hardenberg mogelijk nog een extra vergoeding. Check www.hardenberg.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Gramsbergen aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? In zo’n scenario is zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en voorziet jou van een verwarmde woning (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. De stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Daarnaast vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Gramsbergen!

 • De warmtepomp: haalt energie uit o.a. de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een afgebakende plek in huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van industriële ondernemingen. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!