Zonneboiler Loozen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Loozen? Dankzij het zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt ongeveer 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Het product bestaat uit 2 aspecten: natuurlijk een zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Door gebruik te maken van onze website bekijk je waardevolle adviezen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Loozen.

zonneboiler systeem installeren in 7778

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3400.
 • Subsidies lopen op tot wel €700.
 • Een doorsnee gezin in Hardenberg verbruikt 1580 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 15%. Dat komt overeen met potentiële besparing tot wel €125 per jaar.

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7778
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Een zonneboiler installateur in Loozen vergelijken

Zo’n 60 – 70% van onze energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en uiteraard voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en maak een keuze voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Loozen! D.m.v. deze pagina achterhaal je verrassend eenvoudig een geschikte installateur in jouw eigen woonplaats. Daarnaast bestaat er het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Hardenberg. Of probeer echteinstallateur.nl voor een overzicht met goede installatiebedrijven uit de gemeente. In de volgende paragraaf bekijk je enkele tips waar je op moet letten.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een goede zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met recensies en voorwaarden (keurmerken). Je kunt denken aan Sterkin, VCA, KviNL, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van warmte van het zonlicht om warm tapwater te realiseren. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Via warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Door middel van het buizensysteem wordt de hitte overgebracht op een warm-water buffervat. In de koudere maanden is de werking niet optimaal. Gelukkig biedt de naverwarmer ondersteuning (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Een Zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. De zonneboiler combiketel is een slimme combi van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Het systeem zorgt voor je watervoorziening en aangename temperaturen (CV). De installatie houdt in: een groot voorraadvat, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? Dan kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. In de basis interessant voor grotere huishoudens met vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor consumenten die veel warm water gebruiken. Door o.a. beperkte aanschafkosten, aanlokkelijke subsidies, een mooie besparing op energiekosten en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Loozen. Deze oplossing rendeert ook uitstekend samen met een slimme warmtepomp of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Vanzelfsprekend is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn 2 – 5 m2 groot, in de regel is dit dan ook geen probleem. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. In aanvulling daarop heb je ruimte nodig voor een warm-water voorraad buffersysteem. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. In september 2023 zijn er voorbeelden met een voorraadvat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De meest recente kosten zonneboiler Loozen fluctueren tussen de €2850 en €4300, met installatie. Dit milieuvriendelijke systeem heeft een typische levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De feitelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de zonnecollectors, de specificaties van het voorraadvat, de plaatsingskosten en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een aantrekkelijke subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl ontdek jij meer details.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In de tabel hieronder check jij voor een paar gevallen de investering en gemiddelde besparing per jaar. Des te groter het warmwaterverbruik, dan wordt de investering rendabeler. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). Uitgangspunt: een gezin van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Omgerekend €140 op jaarbasis (gasprijs september 2023). Men verwacht dat gas duurder wordt, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatCollectorenGeschatte investering Besparing (jaarlijks)
100 liter1€2.150 – €2.575€40
100 liter2€2.750 – €3.150€80
200 liter2€3.175 – €3.950€145
300 liter3€4.450 – €5.200€185
zonneboiler-kopen-loozen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Van belang zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Zodanig is het duidelijk naar wie de informatie toegezonden moet worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is belangrijk om inzicht te hebben in hoeveel gas + elektra er in het huishouden gebruikt wordt. Met behulp van deze data kan de expert inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Huisomschrijving

  Eigenschappen van de woning ingeven. Wat belangrijk is zijn de grootte en wat er aan isolatie is gedaan. Vul dit ook aan met wat voor dak het huis heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Specificeer uw wensen

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of juist met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Beschrijf ook welke andere systemen geplaatst zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verstuur jouw aanvraag. Er volgt binnen een week een gespecificeerde offerte via een zonneboiler monteur in Loozen (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze werd in 2017 uitgebreid. Elke Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Via het RVO platform staat een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle artikelen die worden genoemd bieden een tegemoetkoming. De subsidies liggen zo tussen de €675 tot €1800. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Loozen

 • PLEION (ECO COMPACT RAY – 500 – 3 XRAY10), vermogen 2224 [KW], €1512 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TWL zonneboiler TPW + CV 50T/KER500L-1), vermogen 1995 [KW], €1357 subsidie.
 • 123-Kaminofen (2 x CPC24 + HSP-1 400L), vermogen 349 [KW], €2373 subsidie.

Afgezien van de interessante ISDE-regeling geeft de gemeente Hardenberg mogelijkerwijs een speciele lening. Ga naar www.hardenberg.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Loozen aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is er plek genoeg op het dak? In dat geval de zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en draagt zorg voor een (CV) warm huis (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Deze stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Tevens zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Loozen!

 • De warmtepomp: wint energie a.d.h.v. de lucht of stromend water.
 • Pelletketel / Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een specifieke plek in het huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Maakt gebruik van restwarmte van een industrieterrein. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!