Zonneboiler Weiteveen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Weiteveen? Door middel van een zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart pakweg de helft van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem bestaat in de basis uit 2 aspecten: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Aan de hand van deze website check je uitgebreide info die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Weiteveen.

zonneboiler systeem installeren in 7766

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4200.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €750.
 • Een gemiddeld gezin in Emmen stookt 1570 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 19%. Concreet: een forse besparing van wel €145 op jaarbasis.

ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7766
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Een zonneboiler installateur in Weiteveen vergelijken

Een steeds groter deel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te wassen en douchen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en selecteer een betrouwbare zonneboiler installateur in Weiteveen! D.m.v. deze website check je eenvoudig een competente installateur werkzaam in jouw omgeving. Of bezoek eens het Energieloket gemeente Emmen. Of probeer Qbis.nl voor actuele overzichten met erkende installateurs uit jullie streek. Verderop ontdek je belangrijke zaken.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je altijd een referentie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Houd ook rekening met referenties en eventuele keurmerken. Denk aan Zonnekeur, KviNL, Solar Keymark, VCA, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) gebruikt zonne-energie om water te verwarmen. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door warme lucht (zon) kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Middels het buizensysteem gaat de warme vloeistof naar het buffervat. Als de zon niet schijnt wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In dit scenario kan de naverwarmer dit compenseren (gasgestookte ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit milieuvriendelijke systeem kan gebruikt worden voor warm tapwater (douche, keuken) en aangename temperaturen (CV). Dit duurzame product wordt gevormd door geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Is er een gebrek aan zonne-energie? In een dergelijke situatie kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Bovenal een rendabele oplossing voor bovengemiddelde woningen met vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor huizen die veel warm water gebruiken. Omwille van lage winkelprijzen, ISDE subsidie, een interessante besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Weiteveen. Dit apparaat rendeert ook uitstekend samen met een speciale warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Vanzelfsprekend moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, dat valt dus best wel mee. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Natuurlijk moet er ruimte zijn voor het voorraadvat voor warm water. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Momenteel kan men ook kiezen voor een voorraadvat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De kosten zonneboiler Weiteveen zitten gemiddeld tussen €2450 en €4250, waarbij installatie is inbegrepen. Dit product gaat normaal gesproken mee voor om en nabij de 25 jaar. De investering wordt vastgesteld door de zonnecollector specificaties, het volume van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een aantrekkelijke subsidie. Hierna vind je hoe dit precies zit.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
Hieronder lees je voor enkele voorbeeldsituaties de kosten en een raming van de potentiële besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). De stelregel is: een familie bestaande uit 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat is +/- €125 op jaarbasis (gasprijs september 2023). Het gastarief gaat toenemen, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatAantal collectorenGemiddelde investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.350 – €2.625€55
100 liter2€2.900 – €3.125€80
200 liter2€3.275 – €3.875€135
300 liter3€4.400 – €5.150€155
zonneboiler-kopen-weiteveen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Belangrijk zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Daarmee weten we naar wie verdere info toegezonden kan worden. Je ontvangt een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is makkelijk om onderzoek te doen naar hoeveel gas & elektriciteit de woning per jaar verbruikt. Met deze statistieken kan de deskundige bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Beschrijf het huis

  Wat voor soort huis heeft u. Het betreft woonoppervlakte in m2 en de staat van de isolatie. Vergeet ook niet aan te geven wat voor dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een systeem met CV-ketel en panelen? Schets tevens welke milieuvriendelijke oplossingen er voorhanden zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en klik op versturen. Jij krijgt snel een gespecificeerde offerte van een zonneboiler monteur in Weiteveen (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Dit is in 2017 nog aantrekkelijker geworden. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, heeft hier recht op. Via de overheid (RVO) is de speciale apparatenlijst geplaatst met alle zonneboilers. Alle apparaten die beschreven staan zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €875 tot €1900. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Weiteveen

 • PLEION (ECO COMPACT ECLIPSE 2 – 300 – 2 ECLIPSE), vermogen 1279 [KW], €870 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (2 x Platinmaster BS140 TW), vermogen 1084 [KW], €737 subsidie.
 • ReHeat B.V (EDSI boiler 1-30hpc), vermogen 1855 [KW], €1261 subsidie.

Behalve de genoemde ISDE-subsidiefaciliteert de gemeente Emmen een speciale duurzaamheidslening of regeling. Surf naar www.emmen.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Weiteveen aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In deze situatie is zonneboiler + zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor de aansturing van de verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Je elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Daarbij vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Weiteveen!

 • De warmtepomp: ontneemt energie middels de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Het systeem draait op speciale houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een geselecteerde positie in je woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Restwarmte in samenwerking met bijv. lokale industrie. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!