Zonneboiler Stieltjeskanaal

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Stieltjeskanaal? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem maak je warm water op zonne-energie. Je bespaart ongeveer de helft van de energiekosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gevormd door 2 zaken: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een buffervat voor warm tapwater. Aan de hand van onze website tref jij omvangrijke details aangaande een zonneboiler kopen in Stieltjeskanaal.

zonneboiler systeem installeren in 7756

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4700.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €950.
 • Een gemiddeld huishouden in Coevorden stookt 1690 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 12%. Dat komt overeen met mogelijk besparing van wel €130 op jaarbasis.

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7756
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Een zonneboiler installateur in Stieltjeskanaal vergelijken

Veruit het grootste deel van onze energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de centrale verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en ga voor een competente zonneboiler installateur in Stieltjeskanaal! Aan de hand van deze pagina vind je probleemloos een erkende installateur uit de omgeving. Daarnaast bestaat er het Energieloket in de gemeente Coevorden. Of ga naar de website kvinl.nl waar je een database treft met vakbekwame installatiebedrijven uit jouw provincie. Hierna ontdek je belangrijke zaken.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een dergelijk systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Wees scherp op reviews en eventuele keurmerken. Bijvoorbeeld Solar Keymark, KviNL, Sterkin, VCA, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en zit dit uiteindelijk om in warm water. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door warme lucht (zon) kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Door het leidingsysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In het najaar wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Dan is er de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. Een zonneboiler combiketel is een slimme combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gebruikt voor warm tapwater (douche, keuken) en een warme woning. Dit milieuvriendelijke systeem bestaat uit een pomp, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er niet genoeg zonne-energie? Op deze momenten zorgt de CV-brander voor de rest. Met name toegepast door grote gezinnen die vloerverwarming gebruiken.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler wordt aangeraden voor consumenten met een hoog warmwater-gebruik. Door lage winkelprijzen, RVO subsidie, de potentiële gasbesparing en bewustere CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Stieltjeskanaal. Deze setup is nog energiezuiniger als je het combineert met een innovatieve warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de basis moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dat valt dus best wel mee. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Verder plaatsen ze ook een warm-water voorraad buffersysteem. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Hedendaags zijn er oplossingen het voorraadvat voor heet water (buffervat) geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De geschatte kosten zonneboiler Stieltjeskanaal fluctueren tussen de €2550 en €4450, inclusief installeren. Dit systeem kan worden gebruik voor een periode van om en nabij de 25 jaar. Het tarief wordt gebudgetteerd middels het type zonnecollectors, het volume van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, het onderhoud en de installatie prijzen. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een royale subsidie. Verderop tref je meer specificaties.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In het volgende schema ontdek je voor meerdere omstandigheden de geschatte prijs en gemiddelde besparing per jaar. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe interessanter de besparing. Ga uit van een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. We hanteren standaard: een gezin van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dat is +/- €140 per 12 maanden (gasprijzen oktober 2022). Men verwacht dat gas duurder wordt, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud vatAantal collectorenRealistische prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.200 – €2.675€40
100 liter2€2.925 – €3.000€90
200 liter2€3.225 – €3.875€110
300 liter3€4.500 – €5.250€150
zonneboiler-kopen-stieltjeskanaal

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  In de basis zijn dit adres en contactgegevens. Belangrijk, want zo is het helder naar wie de informatie verstuurd zal worden. Binnen een week krijg je een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is makkelijk om te weten hoeveel gas + elektriciteit er in het huishouden gebruikt wordt. Geholpen door deze informatie kan de specialist bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Huistypering

  Voer in wat voor type woning u bezit. Denk aan woonoppervlak en staat van isolatie. Belangrijk daarbij is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combi met ketel en zonne-energie? Geef aan welke duurzame energiebronnen er geplaatst zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur het formulier. Jij krijgt snel een offerte op maat bij een zonneboiler monteur in Stieltjeskanaal (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze subsidie is 2 jaar geleden verbreed. Iedere consument die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Via de overheid (RVO) staat een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle systemen die worden genoemd zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies lopen uiteen tussen de €475 tot wel €1275. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Stieltjeskanaal

 • Daikin (EKHWP500B + 2xEKSH26P (DL)), vermogen 1826 [KW], €1542 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (Platinstar 2CPC24 FHS600L TW + CV), vermogen 3216 [KW], €2187 subsidie.
 • ReHeat B.V (EDSI boiler 2-24hpc), vermogen 2162 [KW], €1470 subsidie.

Naast de welbekende ISDE-subsidie van het RVO levert de gemeente Coevorden een speciale duurzaamheidslening of regeling. Bekijk www.coevorden.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Stieltjeskanaal aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? Op dat moment is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Je stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Ook zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Stieltjeskanaal!

 • De warmtepomp: wint energie a.d.h.v. de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een klein gedeelte van een kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van een industrieterrein. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!