Zonneboiler Nieuw-Schoonebeek

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Nieuw-Schoonebeek? Geholpen door een zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt grofweg de helft op je kosten voor warm water. Dit duurzame systeem komt tot stand door 2 delen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Via deze website check jij samengestelde adviezen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Nieuw-Schoonebeek.

zonneboiler systeem installeren in 7766

 • Een zonneboiler is een populaire manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4300.
 • De subsidies lopen op tot €900.
 • Een gemiddelde woning in Emmen stookt 1570 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 18%. Oftewel, een potentiële besparing tot wel €100 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7766
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Een zonneboiler installateur in Nieuw-Schoonebeek vergelijken

Meer dan de helft van een doorsnee energiecontract (prijs) komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water uit de kraan. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom teleurstellingen, en kies voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Nieuw-Schoonebeek! D.m.v. onze tool ontdek je simpel en snel een betrouwbare installateur uit de buurt. Daarnaast bestaat er het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Emmen. Of check Qbis.nl of Kvinl.nl voor lijstjes met ervaren installatiebedrijven uit jullie streek. Hierna check je belangrijke zaken.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een installatie moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Bekijk ook referenties en kleine lettertjes (certificaten). Onder andere Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt slim gebruik van zonlicht om warm tapwater te realiseren. De werking van het systeem: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door middel van warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Middels het buizensysteem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat voor warm water. In de koudere maanden wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (meestal de CV-ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een combinatie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit milieuvriendelijke product kan gebruikt worden voor het warme water en uiteraard centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke systeem behelst geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Is er een gebrek aan zonne-energie? In dat geval is de CV-brander nodig. Vooral toepasbaar op grote woningen met vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor huishoudens die veel warm water uit de kraan halen. Dankzij lage winkelprijzen, aantrekkelijke subsidie, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Nieuw-Schoonebeek. Deze installatie rendeert ook uitstekend samen met een slimme warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Allereerst heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors zijn gemiddelde 4 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Tevens moet je rekening houden met een warm-water voorraad buffersysteem. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er systemen met het buffervat voor warm tapwater geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De huidige kosten zonneboiler Nieuw-Schoonebeek variëren tussen €2825 en €4100, inclusief installeren. Dit milieuvriendelijke product kan worden gebruik voor een periode van plus minus 24 tot 26 jaar. Het tarief wordt vastgesteld door het soort zonnecollectoren, de eigenschappen van een warm-water voorraad buffersysteem, de montage en installatiekosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een tegemoetkoming vanuit de overheid. In het volgende kopje check jij een nadere toelichting.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind je voor meerdere mogelijkheden de aanschafprijzen en een indicatie van de besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Houd rekening met een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. De stelregel is: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit is plus minus €180 per 12 maanden (gasprijzen oktober 2022). De prijs van aardgas neemt toe, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatAantal collectorenVerwachte kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.000 – €2.575€55
100 liter2€2.775 – €3.075€90
200 liter2€3.150 – €3.825€145
300 liter3€4.425 – €5.300€175
zonneboiler-kopen-nieuw-schoonebeek

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Dit zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Daarmee weten wij ook naar wie verdere info toegezonden moet worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is essentieel om na te gaan hoeveel stroom en gas de woning per jaar verbruikt. Met deze info kan het installatiebedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Woningomschrijving

  Definieer uw woning eigenschappen. Denk aan de grootte en leeftijd woning / mate van isolatie. Vul dit ook aan met het soort dak (schuin of plat) en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Verstrek ook details over welke duurzame energiebronnen er voorhanden zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en druk op verstuur. Jij ontvangt zeer binnenkort een heldere offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Nieuw-Schoonebeek (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd in 2017 verbreed. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan vragen om een vergoeding. Via RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met daarop alle systemen. Alle systemen die benoemd worden zijn geschikt voor subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €775 tot €1025. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Nieuw-Schoonebeek

 • PLEION (ECO COMPACT ECLIPSE 2 – 500 – 2 ECLIPSE), vermogen 1144 [KW], €778 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (3 x Platinmaster SBS300 TW), vermogen 1970 [KW], €1340 subsidie.
 • ReHeat B.V (EDSI boiler 2-30hpc), vermogen 3312 [KW], €2252 subsidie.

Behalve de landelijke subsidie levert de gemeente Emmen mogelijkerwijs een speciele lening. Surf naar www.emmen.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Nieuw-Schoonebeek aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In zo’n scenario is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en draagt zorg voor de verwarming van je huis (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Daarnaast zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Nieuw-Schoonebeek!

 • De warmtepomp: haalt warmte door gebruik te maken van de bodem of lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een specifieke plek in het huis. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. een fabriek. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!