Zonneboiler De Krim

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in De Krim? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart circa de helft op je kosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem bestaat in de basis uit 2 toepassingen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een voorraadvat voor warm water. Aan de hand van onze website lees jij samengestelde adviezen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in De Krim.

zonneboiler systeem installeren in 7781

 • Een zonneboiler is een ideale manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Reken op gemiddelde kosten van €2700.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1200.
 • Een doorsnee gezin in Hardenberg verbruikt 1580 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 20%. Dit betekent een aantrekkelijke kostenbesparing tot €65 per jaar.

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7781
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Een zonneboiler installateur in De Krim vergelijken

Het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm tapwater. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga in zee met een erkende zonneboiler installateur in De Krim! D.m.v. onze tool vind je snel een vakbekwame installateur die actief is in jouw plaats. Daarnaast bestaat er het Energieloket in de gemeente Hardenberg. Of bezoek Qbis.nl of Kvinl.nl voor actuele overzichten met vakbekwame installatiebedrijven uit jullie streek. Onderstaand vind jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijke installatie moet wel 20 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met verhalen van andere klanten en certificaten en keurmerken. Bekijk eens Solar Keymark, Sterkin, KviNL, Zonnekeur, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt zonne-energie en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door warme lucht (zon) kan de vloeistof wel 90 graden worden. Door het leidingsysteem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat t.b.v. verwarmd water. In koude maanden wordt het water niet warm genoeg. Geen nood, dan hebben we dan een naverwarmer (de gasketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Een zonneboiler combiketel is een combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit duurzame systeem voorziet in jouw sanitaire water en natuurlijk een warm huis (CV). De installatie wordt gekenmerkt door een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op dat moment springt de CV-brander bij. Bovenal aantrekkelijk voor grote gezinnen met vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is met name relevant voor consumenten die veel warm water gebruiken. Omwille van interessante aanschafprijzen, aantrekkelijke subsidie, een mooie besparing op energiekosten en lagere CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in De Krim. Dit apparaat kan nog duurzamer zijn i.c.m. een slimme warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Allereerst is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. Deze krachtige collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dat bedekt dus niet een heel dak. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Tevens hebben we nog een warm-water buffervat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er systemen met het buffervat voor warm tapwater die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De verwachte kosten zonneboiler De Krim liggen tussen de €2975 en €3100, waarbij installatie is inbegrepen. Het product gaat normaal gesproken mee voor om en nabij de 25 jaar. De investering komt tot stand door het soort zonnecollectoren, het volume van het buffervat voor warm tapwater, en de kosten van het installatiebedrijf. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een tegemoetkoming vanuit de overheid. Hierna check je hierover meer info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind je voor verscheide omstandigheden de geschatte prijs en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe interessanter de besparing. Ga uit van een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Experts zeggen vaak: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Omgerekend €145 per jaar (energieprijzen september 2023). De gasprijs stijgt, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud voorraadvatCollectorenVerwachte kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.400 – €2.500€50
100 liter2€2.950 – €3.000€100
200 liter2€3.125 – €3.950€140
300 liter3€4.550 – €5.250€195
zonneboiler-kopen-de-krim

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Van belang zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Dan is het voor ons duidelijk naar wie de benodigde info toegezonden zal worden. Wat volgt is een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is makkelijk om duidelijk te hebben hoeveel elektriciteit + gas er verbruikt wordt. Geholpen door deze statistieken kan de deskundige inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Huistypering

  Vertel ons wat meer over de woning. Denk aan woonoppervlak en staat van isolatie. Relevant is ook wat voor dak het huis heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of juist een combi met ketel en zonne-energie? Geef aan welke milieuvriendelijke oplossingen er geplaatst zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur het formulier. U ontvangt binnen afzienbare tijd een complete offerte van een zonneboiler monteur in De Krim (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze subsidie werd jaren geleden verder verruimd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Via het RVO platform treft u een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle apparaten op deze lijst zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €450 tot €1325. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in De Krim

 • PLEION (ECO COMPACT RAY S – 300 – 1 XRAY15), vermogen 894 [KW], €608 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TWL zonneboiler TPW + CV 80T/KER800L-1), vermogen 3370 [KW], €2292 subsidie.
 • Wolf (BSP-W- 1000 met 4xF3-1), vermogen 2581 [KW], €1755 subsidie.

Afgezien van de reeds besproken subsidieregeling biedt de gemeente Hardenberg soms een extra tegemoetkoming. Bezoek www.hardenberg.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte De Krim aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Voldoende ruimte op je dak? Dan is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en regelt de centrale verwarming (bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt wel meer stroom. Deze elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Bovendien zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in De Krim!

 • De warmtepomp: ontneemt energie uit o.a. de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een geselecteerde positie in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. plaatselijke bedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!