Zonneboiler Ane

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Ane? Middels een zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt circa de helft op je kosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem kent 2 zaken: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een warm-water buffervat. Met behulp van onze vergelijker lees jij samengestelde adviezen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Ane.

zonneboiler systeem installeren in 7784

 • Een zonneboiler is een populaire manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4400.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1150.
 • Een gemiddelde woning in Hardenberg verbruikt 1580 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 15%. Dat komt overeen met forse besparing van wel €60 op jaarbasis.

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7784
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Een zonneboiler installateur in Ane vergelijken

Het grootste deel van onze energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en zoek naar een geschikte zonneboiler installateur in Ane! Aan de hand van zonneboilerrevolutie.nl tref je snel een vakbekwame installateur werkzaam in jouw omgeving. Of bezoek eens het Energieloket gemeente Hardenberg. Of surf naar de website echteinstallateur.nl voor een database met eerlijke installateurs in de buurt. Onderstaand ontdek je enkele tips waar je op moet letten.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een zonneboiler wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Kijk goed na recensies en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Zoals bijv. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, VCA, Zonnekeur, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de zonnewarmte om warm tapwater te realiseren. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Middels de warmte van de zon vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Gebruikmakend van het leidingsysteem gaat de warme vloeistof naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In koude maanden wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In zo’n geval springt de naverwarmer bij (meestal de CV-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Een Zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Zo’n zonneboiler combiketel is een combi van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Deze installatie kan benut worden voor warm tapwater en uiteraard centrale verwarming. Deze duurzame installatie bevat o.a. geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op deze momenten kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. In de eerste plaats een rendabele oplossing voor grote gezinnen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor gezinnen met een hoog warmwaterverbruik. Vanwege scherpe prijzen, hoge subsidies, een betaalbare energienota en beperkte CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Ane. Deze installatie wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp installatie en zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Vanzelfsprekend heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Ook moet er ruimte zijn voor een warm-water buffervat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag de dag zijn er constructies met het voorraadvat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De kosten zonneboiler Ane schommelen tussen de €2400 en €4200, waarbij installatie is inbegrepen. Dit systeem kan worden gebruik voor plus minus 24 tot 26 jaar. De prijs kan men berekenen met het soort zonnecollectoren, de inhoud van het voorraadvat voor warm water, de montage en installatiekosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een royale subsidie. Als je iets verders scrollt tref jij uitgebreide info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hierna vind jij voor een aantal omstandigheden de kostprijzen en besparing op jaarniveau. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Ga uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. In principe is het zo: een gezin van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit komt neer op €140 per 12 maanden (gasprijzen oktober 2022). De prijs van aardgas neemt toe, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud buffervatAantal collectorenRealistische kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.300 – €2.650€50
100 liter2€2.900 – €3.125€95
200 liter2€3.200 – €3.900€110
300 liter3€4.475 – €5.000€170
zonneboiler-kopen-ane

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Van belang zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zo weten we naar wie de info aangeleverd moet worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is makkelijk om onderzoek te doen naar hoeveel elektriciteit en gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Op basis van het energieverbruik kan de specialist bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Huisomschrijving

  Verstel details over uw huis. Van belang zijn leefruimte (m2) en wat er aan isolatie is gedaan. Goed om te noemen is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en de totale dakoppervlakte.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combiketel inclusief zonnepanelen? Omschrijf daarnaast of er ook andere duurzame energiebronnen in jouw huis staan (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verstuur jouw aanvraag. Er volgt binnen een paar dagen een gespecificeerde offerte bij een zonneboiler monteur in Ane (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze mogelijkheid is in 2017 nog aantrekkelijker geworden. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Via de overheid (RVO) is een apparatenlijst te vinden met toegewezen modellen. Alle artikelen op deze lijst zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies wisselen tussen de €825 tot €1875. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Ane

 • PLEION (ECO COMPACT – 200 – 1 UNIKO21), vermogen 701 [KW], €477 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TWL zonneboiler TPW + CV 90T/KER1000L-1), vermogen 3472 [KW], €2361 subsidie.
 • ZBPro (WPB260-HP), vermogen 1724 [KW], €1172 subsidie.

In aanvulling op deze subsidie op landelijk niveau geeft de gemeente Hardenberg een speciale lokale tegemoetkoming. Surf naar www.hardenberg.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Ane aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? Goed nieuws, want dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen echt een prima optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt meer kWh stroom. Elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Eveneens zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Ane!

 • Warmtepomp: wint energie via de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een specifieke plek in het huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. productiebedrijven. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!