Zonneboiler Holtheme

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Holtheme? Door middel van een zonneboiler systeem maak je feitelijk gratis warm water. Je bespaart plusminus 50% van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product bestaat uit twee delen: natuurlijk een zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Geholpen door deze pagina ontdek je waardevolle adviezen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Holtheme.

zonneboiler systeem installeren in 7787

 • Een zonneboiler is een ideale manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3500.
 • Subsidies lopen op tot wel €1300.
 • Een standaard woning in Hardenberg stookt 1580 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 13%. Dit betekent een leuke kostenbesparing van wel €135 per jaar.

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7787
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Een zonneboiler installateur in Holtheme vergelijken

Het belangrijkste deel van van onze maandelijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water om te wassen en douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga in zee met een betrouwbare zonneboiler installateur in Holtheme! Door middel van zonneboilerrevolutie.nl achterhaal je simpel en snel een betrouwbare installateur die actief is in jouw plaats. Of bezoek eens het Energieloket in de gemeente Hardenberg. Of surf naar echteinstallateur.nl voor een database met goede installatiebedrijven in de buurt. Bijgaand vind je nog wat adviezen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijk systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Controleer ook op recensies en certificering. Onder andere Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, KviNL, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte om water te verwarmen. Op welke manier ontstaat warmte? Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Via warm zonlicht kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. D.m.v. het modulaire systeem wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In het najaar wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit duurzame product kan gebruikt worden voor je tapwaterbehoefte en de verwarming van de woning. Deze installatie houdt in: geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Is er sprake van beperkt zonlicht? In dat geval springt de CV-brander bij. Bijzonder een rendabele oplossing voor huishoudens van minimaal 4 mensen die beschikken over vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor woningen die veel warm water uit de kraan halen. Door interessante aanschafprijzen, aanlokkelijke subsidies, een mooie besparing op energiekosten en bewustere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Holtheme. Deze installatie wordt soms ook geïntegreerd met een innovatieve warmtepomp en zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de basis moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) variëren van 3 tot 6 m2, dat valt dus best wel mee. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Ook heb je ruimte nodig voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Op dit ogenblik zijn er installaties met een warm-water buffervat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De meest recente kosten zonneboiler Holtheme komen gemiddeld uit tussen €2825 en €4050, inclusief plaatsing. Dit milieuvriendelijke product gaat normaal gesproken mee voor maximaal 30 jaar. De investering wordt bepaald door het type zonnecollectors, de capaciteit van het voorraadvat, de plaatsingskosten en onderhoud. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een aantrekkelijke subsidie. Hierna bekijk je een nadere toelichting.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de tabel hieronder ontdek jij voor enkele mogelijkheden de totaalprijs en mogelijke besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, dan stijgt het rendement. We gaan vaak uit van een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. In principe is het zo: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit komt neer op €80 per jaar (energieprijzen september 2023). De gasprijs stijgt, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Vat inhoudAantal collectorenRealistische prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.150 – €2.700€40
100 liter2€2.825 – €3.025€75
200 liter2€3.275 – €3.925€110
300 liter3€4.525 – €5.350€195
zonneboiler-kopen-holtheme

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Denk aan voor- en achternaam + contactgegevens. Daarmee is het duidelijk naar wie de betreffende informatie verzonden moet worden. Je ontvangt een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is handig om te weten hoeveel gas en elektra je op dit moment verbruikt. Met deze statistieken kan het betreffende bedrijf bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Woningomschrijving

  Benoem kenmerken van uw woning. Wat belangrijk is zijn de inhoud en welke isolatie er is aangebracht. Vul dit ook aan met het dak (plat of schuin) te omschrijven en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Schets tevens welke duurzame energiebronnen er aanwezig zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en druk op de versturen-knop. U krijgt binnen afzienbare tijd een offerte op maat afkomstig van een zonneboiler monteur in Holtheme (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. De tegemoetkoming vanuit de overheid is recentelijk uitgebreid. Iedere woningeigenaar die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Op RVO.nl kan men een apparatenlijst vinden met toegewezen modellen. Alle apparaten die daarin genoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen zo tussen de €750 tot wel €1800. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Holtheme

 • PLEION (ECO COMPACT PLUS – 200 – 1 KSF26), vermogen 908 [KW], €617 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 60 + HYG1.1000 okoline-profi), vermogen 3565 [KW], €2424 subsidie.
 • Wijsolar (L400CS2ww2xPro18 – L400CS2ww2xPro18), vermogen 3236 [KW], €2200 subsidie.

Buiten de landelijke subsidie biedt de gemeente Hardenberg soms een extra tegemoetkoming. Bezoek www.hardenberg.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Holtheme aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is er plek genoeg op het dak? In dat geval is zonneboiler + zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en regelt de centrale verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Tevens zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Holtheme!

 • Een warmtepomp: haalt energie a.d.h.v. de directe omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een geselecteerde positie in je woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. industriële ondernemingen. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!