Zonneboiler Anerveen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Anerveen? Via een zonneboiler systeem maak je in de zomer gratis warm water. Je bespaart circa 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit milieuvriendelijke product wordt opgebouwd door 2 onderdelen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. D.m.v. de zonneboiler-vergelijker lees je veelzijdige adviezen die helpen bij een zonneboiler kopen in Anerveen.

zonneboiler systeem installeren in 7788

 • Een zonneboiler is een handige manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3700.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1400.
 • Een gemiddelde woning in Hardenberg gebruikt 1580 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 16%. Dat komt overeen met interessante besparing van +/- €85 per jaar.

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7788
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Een zonneboiler installateur in Anerveen vergelijken

Meer dan de helft van onze energierekening is puur gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en ga voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Anerveen! Door middel van deze pagina vind je probleemloos een vakbekwame installateur die werkt in jullie regio. Informeer ook eens bij het Energieloket gemeente Hardenberg. Of benader Qbis.nl of Kvinl.nl voor actuele overzichten met betrouwbare installateurs uit de buurt. Hieronder check je nog wat adviezen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een installatie moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Kijk goed na ervaringen van anderen en certificering. Zoals bijv. VCA, KviNL, Sterkin, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Aan de hand van zon warmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Door het leidingstelsel gaat de warme vloeistof naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Wanneer de zon amper schijnt wordt het water niet warm genoeg. Geen nood, dan gebruikt het systeem de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Zo’n zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit duurzame product zorgt voor heet water in huis en verwarming (CV-installatie). Het product behelst een groot voorraadvat, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? In die situatie kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Bovenal een rendabele oplossing voor bovengemiddelde woningen die beschikken over vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor consumenten die relatief veel warm water gebruiken. Dankzij lagere prijzen, ISDE subsidie, de potentiële gasbesparing en bewustere CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Anerveen. Deze setup is goed te combineren met een lucht-water warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als eerste is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Natuurlijk moet er ruimte zijn voor een warm-water voorraad buffersysteem. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Hedendaags zijn er structuren met het voorraadvat voor heet water (buffervat) onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De meest recente kosten zonneboiler Anerveen liggen tussen de €2800 en €4000, inclusief plaatsing. Het product heeft een geschatte levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De totaalprijs wordt vastgesteld door het aantal zonnecollectors, de capaciteit van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en de installatie- plus onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een mooie subsidie. Hierna vind je een nadere toelichting.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de tabel hieronder tref jij voor verscheide voorbeelden de kostprijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Ga uit van een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. Uitgangspunt: een 4-koppig gezin bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dat komt neer op €105 op jaarbasis (gasprijzen oktober 2022). Men verwacht dat gas duurder wordt, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud vatHoeveelheid collectorenVerwachte kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.350 – €2.625€45
100 liter2€2.800 – €3.100€90
200 liter2€3.225 – €3.900€130
300 liter3€4.575 – €5.250€185
zonneboiler-kopen-anerveen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  In de basis zijn dit jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zo weten we naar wie de betreffende informatie verzonden mag worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is van belang om duidelijk te hebben hoeveel elektriciteit en gas je op dit moment verbruikt. Met deze informatie kan de vakman een beter voorstel doen.

 3. Soort woning

  Beschrijf uw huis. Het betreft de inhoud en wat er aan isolatie is gedaan. Vergeet ook niet wat voor soort dak de woning heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat heb je precies in gedachten? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Benoem ook welke milieuvriendelijke oplossingen er in de woning zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Voeg een persoonlijke noot toe, en druk op verstuur. Jij krijgt binnen een week een duidelijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Anerveen (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze subsidie is in 2017 verbreed. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, heeft hier recht op. Op de website van RVO staat een database / apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle merken op deze lijst zijn geschikt voor subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €400 tot wel €1675. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Anerveen

 • PLEION (ECO COMPACT PLUS – 300 – 2 KSF26), vermogen 1415 [KW], €962 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 30 + SO.200), vermogen 1960 [KW], €1333 subsidie.
 • Econo (M36HPCPC-200-HHB1), vermogen 3124 [KW], €2124 subsidie.

Buiten de interessante ISDE-regeling verstrekt de gemeente Hardenberg een speciale lokale tegemoetkoming. Zie www.hardenberg.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Anerveen aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In dat geval is een zonneboiler met zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en regelt de centrale verwarming (bij een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je stroomverbruik stijgt. Deze stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Eveneens zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Anerveen!

 • De warmtepomp: wint energie uit bijvoorbeeld de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een afgebakende plek in huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van productiebedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!