Zonneboiler Holsloot

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Holsloot? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt plusminus de helft op je kosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product wordt gekenmerkt door twee toepassingen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Door gebruik te maken van onze tool ontdek jij accurate aanbevelingen die helpen bij een zonneboiler kopen in Holsloot.

zonneboiler systeem installeren in 7845

 • Een zonneboiler is perfect om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3200.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1300.
 • Een doorsnee gezin in Coevorden verbruikt 1690 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 11%. Dit betekent een aantrekkelijke kostenbesparing tot €135 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7845
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Een zonneboiler installateur in Holsloot vergelijken

Zo’n 60 – 70% van de jaarlijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en selecteer een competente zonneboiler installateur in Holsloot! Dankzij de zonneboiler-vergelijker vind je snel een betrouwbare installateur die werkt in jullie regio. En andere mogelijkheid is het Energieloket van de gemeente Coevorden. Of klik door naar kvinl.nl voor een schema met erkende installateurs uit jullie streek. Hieronder lees jij diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een dergelijke installatie moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Check ook op recensies en kleine lettertjes (certificaten). Bekijk eens Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Sterkin, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) gebruikt zonne-energie om water op te warmen. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door warme lucht (zon) kan de vloeistof wel 90 graden worden. Door het leidingsysteem wordt de hitte overgebracht op het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de koudere maanden wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In zo’n geval dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit behoort tot de mogelijkheden. Zo’n zonneboiler combiketel is een integratie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit systeem draagt zorg voor jouw sanitaire water en de centrale verwarming. Het product bevat o.a. zonnecollectoren, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op deze momenten is de CV-brander nodig. In de basis een rendabele oplossing voor grotere huizen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor consumenten die veel warm water gebruiken. Dankzij aantrekkelijke prijzen, overheidssubsidie, een forse besparing en bewustere CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Holsloot. Dit apparaat is nog energiezuiniger als je het combineert met een warmtepomp installatie of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de basis moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Verder moet je rekening houden met een voorraadvat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag zijn er installaties met een warm-water buffervat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De geschatte kosten zonneboiler Holsloot liggen tussen de €2600 en €4400, met monteren & installeren. Deze duurzame installatie heeft een geschatte levensduur van om en nabij de 25 jaar. De feitelijke prijs kan men berekenen met het aantal zonnecollectors, de omvang vanhet voorraadvat voor heet water (buffervat), en installatie + onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een aantrekkelijke subsidie. Op deze pagina tref jij hoe dit precies zit.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de tabel hieronder lees je voor verschillende mogelijkheden de totaalprijs en een schatting van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe interessanter de besparing. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. Experts zeggen vaak: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Je komt uit op €105 per 12 maanden (gasprijzen oktober 2022). De komende jaren zal gas duurder worden, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGemiddelde investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.350 – €2.500€40
100 liter2€2.800 – €3.000€105
200 liter2€3.100 – €3.800€110
300 liter3€4.450 – €5.400€200
zonneboiler-kopen-holsloot

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Belangrijk zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Belangrijk, want zo komen wij erachter naar wie de betreffende informatie verzonden kan worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is handig om na te gaan hoeveel elektriciteit & gas er in het huishouden gebruikt wordt. Met deze data kan het installatiebedrijf een beter voorstel doen.

 3. Woningtypering

  Benoem kenmerken van uw woning. Bijvoorbeeld de inhoud en of de woning goed geïsoleerd is. Wat we ook graag willen weten is het dak (plat of schuin) te omschrijven en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Geef aan wat precies de behoefte is. Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of soms een systeem met CV-ketel en panelen? Verstrek ook details over welke milieuvriendelijke oplossingen er eventueel al zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verstuur het formulier. Je ontvangt zeer binnenkort een offerte op maat via een zonneboiler monteur in Holsloot (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd in 2017 verder verhoogd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan vragen om een vergoeding. Via het RVO platform staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met een compleet overzicht. Alle types die daarin genoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies schommelen tussen de €675 tot €1750. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Holsloot

 • PLEION (ECO FRESH RAY – 350 – 2 XRAY10), vermogen 1352 [KW], €919 subsidie.
 • Solarbayer (PremiumPlus 2.86 CU Paket 2 + WP 350), vermogen 2699 [KW], €1835 subsidie.
 • 123-Kaminofen (2 CPC24 & TS S 400), vermogen 3473 [KW], €2362 subsidie.

In aanvulling op de welbekende ISDE-subsidie van het RVO biedt de gemeente Coevorden mogelijk nog een extra vergoeding. Doorzoek www.coevorden.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Holsloot aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? Dan is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Je stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Daarbij zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Holsloot!

 • Warmtepomp: onttrekt warmte a.d.h.v. de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een bepaalde plek in je woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Maakt gebruik van restwarmte van industriële ondernemingen. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!