Zonneboiler Veenoord

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Veenoord? Dankzij het zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bespaart grofweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Het product bestaat in de basis uit 2 aspecten: de zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Middels onze vergelijker vind jij omvangrijke raadgeving die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Veenoord.

zonneboiler systeem installeren in 7844

 • Een zonneboiler is een slimme manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4700.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1750.
 • Een alledaags huishouden in Emmen stookt 1570 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 11%. Oftewel, een flinke geldbesparing van wel €65 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7844
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Een zonneboiler installateur in Veenoord vergelijken

Het leeuwendeel van een gemiddelde energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga in zee met een professionele zonneboiler installateur in Veenoord! Door gebruik te maken van onze tool ontdek je probleemloos een goede installateur die actief is in jouw plaats. En andere mogelijkheid is het Energieloket van de gemeente Emmen. Of bezoek Qbis.nl of Kvinl.nl voor informatie over competente installateurs uit de buurt. Bijgaand ontdek jij diverse aanbevelingen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijk systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Kijk goed na recensies en relevante keurmerken. Bijvoorbeeld Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Zonnekeur, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte om warm tapwater te realiseren. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Via warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. Door het gesloten systeem volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). Wanneer de zon amper schijnt is de werking niet optimaal. In dat geval hebben we dan een naverwarmer (de traditionele ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Deze zonneboiler combiketel is een combinatie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Deze duurzame installatie draagt zorg voor heet water in huis en een warme woning. Deze milieuvriendelijke installatie behelst een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, een pomp en 1 of meer zonnecollectoren. Is er maar weinig zonlicht? In die situatie kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Vooral eenvoudig toe te passen voor huishoudens van minimaal 4 mensen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor consumenten die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door o.a. dalende prijzen, hoge tegemoetkomingen, een interessante besparing en minder CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Veenoord. Deze setup wordt soms ook geïntegreerd met een slimme warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Als randvoorwaarde heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Verder heb je ruimte nodig voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag de dag zijn er oplossingen het voorraadvat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De meest recente kosten zonneboiler Veenoord vinden we terug ergens tussen de €2800 en €4250, met installatie. Deze installatie kan worden gebruik voor gewoonlijk 25 jaar. Het totale kostenplaatje wordt berekend a.d.h.v. de zonnecollector specificaties, de capaciteit van een warm-water voorraad buffersysteem, het onderhoud en de installatie prijzen. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een mooie subsidie. Hierna vind jij meer details.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In onderstaande lijst bekijk jij voor enkele scenario’sde kosten en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe interessanter de besparing. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). We hanteren standaard: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat komt neer op €120 op jaarbasis (gasprijs oktober 2022). Gas wordt duurder, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGeschatte investering Besparing p/jaar
100 liter1€2.000 – €2.600€55
100 liter2€2.825 – €3.000€85
200 liter2€3.150 – €4.000€140
300 liter3€4.600 – €5.400€190
zonneboiler-kopen-veenoord

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Belangrijk zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Zo weten we naar wie de info verzonden kan worden. Wat volgt is een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is makkelijk om een indicatie te hebben van hoeveel gas & elektra de woning per jaar verbruikt. Met deze info kan de specialist inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Woningomschrijving

  Definieer uw woning eigenschappen. Van belang zijn aantal kamers en de isolatiewaarden. Interessant is ook aan te geven wat voor dak u heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Beschrijf ook welke duurzame energiebronnen er aanwezig zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en druk op verstuur. Je ontvangt z.s.m. een maatwerk offerte van een zonneboiler monteur in Veenoord (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze regeling werd in 2017 nog aantrekkelijker geworden. Iedere consument die een zonneboiler-systeem laat installeren, heeft hier recht op. Via de overheid (RVO) staat een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle merken die worden genoemd komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies wisselen tussen de €450 tot wel €1700. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Veenoord

 • PLEION (ECO FRESH ECLIPSE 2 – 350 – 4 ECLIPSE), vermogen 2805 [KW], €1907 subsidie.
 • Solarbayer (CPC 18 NERO – Paket 3 + HSK -SLS 800), vermogen 2989 [KW], €2033 subsidie.
 • Wolf (Wolf Zonne-energiesysteem SE-2 & 2xF3-1), vermogen 1682 [KW], €1144 subsidie.

Behalve de reeds besproken subsidieregeling biedt de gemeente Emmen wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bekijk www.emmen.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Veenoord aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is het dak geschikt voor plaatsing? In dat geval zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Daarbij zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Veenoord!

 • De warmtepomp: haalt warmte a.d.h.v. ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een specifiek gebied in de woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Toevoer restwarmte uit processen van plaatselijke bedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!