Zonneboiler Aalden

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Aalden? Dankzij het zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bespaart plusminus 50% van de energiekosten voor warm water. Deze duurzame installatie kent 2 zaken: een zonnecollector op het dak en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Door gebruik te maken van deze website vind je samengestelde info die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Aalden.

zonneboiler systeem installeren in 7854

 • Een zonneboiler is een interessante manier om zelf warm water te produceren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €2900.
 • De subsidies lopen op tot €1350.
 • Een alledaags gezin in Coevorden gebruikt 1690 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 20%. Oftewel, een potentiële besparing tot wel €95 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7854
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Een zonneboiler installateur in Aalden vergelijken

Het grootste deel van onze energierekening komt voort uit gasverbruik. Voor de centrale verwarming en om water op te warmen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en zoek naar een goede zonneboiler installateur in Aalden! Door gebruik te maken van de zonneboiler-vergelijker tref je moeiteloos een competente installateur uit de omgeving. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Coevorden. Of ga naar de website echteinstallateur.nl voor een database met betrouwbare installateurs uit jouw provincie. Verderop ontdek jij nog wat adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je altijd een referentie.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Bekijk ook reviews en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Je kunt denken aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Solar Keymark, Sterkin, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) gebruikt zonne-energie en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Via warm zonlicht kan de vloeistof wel 90 graden worden. Door het buizensysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat voor warm tapwater. Als de zon niet schijnt wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Dan is er de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit milieuvriendelijke systeem is er voor 2 zaken: je tapwaterbehoefte en een warme woning. Dit product wordt gevormd door geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, een pomp en verschillende zonnecollectoren. Is er maar weinig zonlicht? In een dergelijke situatie kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. In de eerste plaats toepasbaar op grotere huizen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor mensen met een grote vraag naar warm water. Dankzij aantrekkelijke prijzen, aantrekkelijke subsidie, een significante afname van het gasverbruik en bewustere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Aalden. Deze oplossing kan nog duurzamer zijn i.c.m. een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de eerste plaats is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dat bedekt dus niet een heel dak. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Ook is er nog een voorraadvat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Vandaag kan men ook kiezen voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De huidige kosten zonneboiler Aalden liggen tussen de €2500 en €3300, met montage. Deze installatie heeft een typische levensduur van gewoonlijk 25 jaar. Het tarief wordt berekend a.d.h.v. de aard van de zonnecollectoren, de inhoud van het voorraadvat, en installatie + onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een aantrekkelijke subsidie. In het volgende kopje check je een nadere toelichting.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
Hieronder vind je voor enkele situatiesde kostprijzen en een schatting van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan stijgt het rendement. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). We hanteren standaard: een 4-persoons huishouden bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Je komt uit op €135 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). Gas wordt duurder, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Vat inhoudHoeveelheid collectorenGemiddelde prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.400 – €2.525€55
100 liter2€2.750 – €3.025€80
200 liter2€3.100 – €3.825€135
300 liter3€4.475 – €5.000€155
zonneboiler-kopen-aalden

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Belangrijk zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Op die manier weten wij ook naar wie de informatie toegezonden zal worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is makkelijk om onderzoek te doen naar hoeveel elektra en gas de woning per jaar verbruikt. Op basis van deze data kan de specialist een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Soort woning

  Eigenschappen van de woning ingeven. Je kunt denken aan woonoppervlakte in m2 en de mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is het dak (plat of schuin) te omschrijven en de beschikbare dakruimte.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Waar ben je precies naar op zoek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of soms een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Benoem ook welke andere systemen aanwezig zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en druk op verstuur. Jij krijgt binnen een paar dagen een complete offerte via een zonneboiler monteur in Aalden (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze subsidie is recentelijk verhoogd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan vragen om een vergoeding. Op RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met toegewezen modellen. Alle installaties die worden genoemd doen mee met de regeling. De subsidies liggen tussen de €550 tot €1175. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Aalden

 • PLEION (ECO DUO ECLIPSE 2 – 800 – 5 ECLIPSE), vermogen 2801 [KW], €1905 subsidie.
 • Solarbayer (Silversun 2.02 Silversun – Paket 4+ SKL 400), vermogen 2432 [KW], €1654 subsidie.
 • Thercon (WAH300SA – 1x SCIV30), vermogen 1573 [KW], €1070 subsidie.

Buiten de genoemde ISDE-subsidiefaciliteert de gemeente Coevorden een speciale duurzaamheidslening of regeling. Ga naar www.coevorden.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Aalden aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In dat geval is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en draagt zorg voor een (CV) warm huis (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Deze elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Bovendien zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Aalden!

 • Warmtepomp: onttrekt warmte uit bijv. de directe omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Je stookt op houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een bepaalde plek in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. industriële ondernemingen. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!