Zonneboiler Zweeloo

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Zweeloo? Geholpen door een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bespaart pakweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gevormd door twee aspecten: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Aan de hand van deze pagina bekijk jij accurate aanbevelingen aangaande een zonneboiler kopen in Zweeloo.

zonneboiler systeem installeren in 7851

 • Een zonneboiler is een slimme manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3000.
 • Subsidies lopen op tot wel €1400.
 • Een gemiddelde woning in Coevorden gebruikt 1690 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 20%. Dit houdt in een aantrekkelijke kostenbesparing tot €85 op jaarbasis.

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7851
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Een zonneboiler installateur in Zweeloo vergelijken

Een steeds groter deel van van onze maandelijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en kies altijd een erkende zonneboiler installateur in Zweeloo! Via onze tool vind je verrassend eenvoudig een professionele installateur uit de omgeving. En andere mogelijkheid is het Energieloket in de gemeente Coevorden. Of bezoek Qbis.nl voor een database met betrouwbare installateurs in de regio. Onderstaand tref jij een aantal tips.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijk systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Houd ook rekening met verhalen van andere klanten en eventuele keurmerken. Onder andere Zonnekeur, KviNL, VCA, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Middels de zonnewarmte kan het wel 90 graden worden. Gebruikmakend van het leidingsysteem volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat voor warm water. Van november tot en met februari wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Geen nood, dan hebben we dan een naverwarmer (de gasketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Een Zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Deze zonneboiler combiketel is een koppeling van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Deze installatie kan benut worden voor heet water in huis en natuurlijk een warm huis (CV). Deze duurzame installatie wordt gekenmerkt door geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Een periode met weinig zonlicht? In die situatie kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Bovenal aantrekkelijk voor grote gezinnen met vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor huizen die veel warm water gebruiken. Dankzij scherpe prijzen, hoge tegemoetkomingen, de potentiële gasbesparing en minder uitstoot van CO-2 zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Zweeloo. Deze oplossing kan nog duurzamer zijn i.c.m. een speciale warmtepomp of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Allereerst is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. In aanvulling daarop hebben we nog het voorraadvat voor warm water. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Vandaag zijn er installaties met het voorraadvat voor heet water (buffervat) verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De huidige kosten zonneboiler Zweeloo fluctueren tussen de €2525 en €4350, met montage. De installatie hoort mee te gaan voor om en nabij de 25 jaar. De investering komt tot stand door het type zonnecollectors, de capaciteit van het voorraadvat voor heet water (buffervat), de montage en installatiekosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op deze pagina lees je meer specificaties.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende overzicht bekijk je voor een aantal mogelijkheden de kosten en een schatting van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, dan wordt de investering rendabeler. Een regulier huishouden verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. We hanteren standaard: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit is circa €180 per jaar (gasprijzen september 2022). In principe wordt gas nog duurder, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud voorraadvatCollectorenGeschatte prijs Besparing (jaarlijks)
100 liter1€2.000 – €2.700€55
100 liter2€2.750 – €3.175€85
200 liter2€3.150 – €3.975€110
300 liter3€4.450 – €5.350€155
zonneboiler-kopen-zweeloo

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Van belang zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Zo is het voor ons duidelijk naar wie de benodigde info aangeleverd zal worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is essentieel om duidelijk te hebben hoeveel gas + elektriciteit er op het adres wordt gebruikt. Middels deze data kan de vakman inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Beschrijf de woning

  Beschrijf uw huis. Bijvoorbeeld de inhoud en staat van isolatie. Relevant is ook aan te geven wat voor dak u heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Beschrijf ook welke CO-2 besparende producten er eventueel al zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verstuur jouw aanvraag. Er volgt zo spoedig mogelijk een offerte op maat via een zonneboiler monteur in Zweeloo (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze regeling is in 2017 extra gestimuleerd. Elke Nederlander die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, heeft hier recht op. Via het RVO platform kan men een apparatenlijst vinden met toegewezen modellen. Alle merken die worden genoemd zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €650 tot wel €1800. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de betaling is door jou gedaan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Zweeloo

 • PLEION (ECO DUO ECLIPSE 2 – 600 – 5 ECLIPSE), vermogen 2876 [KW], €1956 subsidie.
 • Solarbayer (Silversun 2.02 Silversun – Paket 3 + SKL 300), vermogen 2061 [KW], €1401 subsidie.
 • Thercon (DSW300HS+ – 2x SCIV20), vermogen 1777 [KW], €1208 subsidie.

Buiten de welbekende ISDE-subsidie van het RVO levert de gemeente Coevorden een speciale duurzaamheidslening of regeling. Check www.coevorden.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Zweeloo aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is je dak groot genoeg? Op dat moment de zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor de aansturing van de verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt wel meer stroom. De elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Eveneens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Zweeloo!

 • De warmtepomp: ontneemt warmte door gebruik te maken van de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een geselecteerde positie in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. industriële ondernemingen. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!