Zonneboiler t Haantje

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in t Haantje? Middels een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt plusminus de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem komt tot stand door 2 delen: een zonnecollector op het dak en een warm-water voorraad buffersysteem. Aan de hand van deze pagina doorzoek je actuele details die helpen bij een zonneboiler kopen in t Haantje.

zonneboiler systeem installeren in 7847

 • Een zonneboiler is perfect om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3200.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1150.
 • Een doorsnee huishouden in Coevorden gebruikt 1690 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 12%. Dit houdt in een potentiële besparing tot wel €65 op jaarbasis.

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7847
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Een zonneboiler installateur in t Haantje vergelijken

Het belangrijkste deel van de jaarlijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming en natuurlijk voor heet water. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom gedoe, en ga voor een goede zonneboiler installateur in t Haantje! D.m.v. de zonneboiler-vergelijker tref je eenvoudig een professionele installateur uit de buurt. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente Coevorden. Of ga naar de website Qbis.nl voor een database met erkende installateurs uit de buurt. Bijgaand lees jij belangrijke zaken.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijk systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Vraag ook om referenties en certificaten en keurmerken. Onder andere Solar Keymark, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. D.m.v. het leidingstelsel wordt deze warmte overgebracht naar een warm-water buffervat. In het najaar wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (de HR-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Een Zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een slimme combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit duurzame systeem is geschikt voor het warme water en uiteraard centrale verwarming. Dit systeem bestaat uit een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Is er sprake van beperkt zonlicht? In een dergelijke situatie zorgt de CV-brander voor de rest. Bijzonder relevant voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor families die relatief veel warm water gebruiken. Door o.a. dalende prijzen, overheidssubsidie, een forse besparing en minder uitstoot van CO-2 neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in t Haantje. Dit systeem is nog energiezuiniger als je het combineert met een speciale warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als randvoorwaarde moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De collectors variëren van 3 tot 6 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Uiteraard heb je een plekje nodig voor het voorraadvat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er structuren met het buffervat t.b.v. verwarmd water geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De huidige kosten zonneboiler t Haantje vinden we terug ergens tussen de €2575 en €3100, inclusief installeren. Dit systeem kan worden gebruik voor plus minus 24 tot 26 jaar. Het tarief is gebaseerd op de zonnecollector specificaties, de inhoud van het buffervat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op onze website tref jij uitgebreide info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de tabel hieronder bekijk jij voor een variatie aan mogelijkheden de geschatte prijs en gemiddelde besparing per jaar. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe interessanter de besparing. We gaan vaak uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. In principe is het zo: een 4-persoons huishouden bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat is +/- €115 op jaarbasis (gasprijs september 2022). Het gastarief gaat toenemen, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGemiddelde investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.250 – €2.500€50
100 liter2€2.900 – €3.075€95
200 liter2€3.125 – €3.800€130
300 liter3€4.425 – €5.100€200
zonneboiler-kopen-t-haantje

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Dit zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Zo weten we naar wie verdere info aangeleverd mag worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is nodig om duidelijk te hebben hoeveel gas + stroomer verbruikt wordt. Met behulp van deze data kan de vakman inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Type huis

  Verstel details over uw huis. Denk aan de grootte en de isolatiewaarden. Interessant is ook wat voor soort dak de woning heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Geef aan welke CO-2 besparende producten er eventueel al zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Voeg een persoonlijke noot toe, en druk op verstuur. Jij ontvangt zo spoedig mogelijk een gespecificeerde offerte via een zonneboiler monteur in t Haantje (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze werd twee jaar geleden verhoogd. Iedereen die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Op RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met beschikbare modellen. Alle producten die staan op deze lijst komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies wisselen tussen de €650 tot wel €1625. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in t Haantje

 • PLEION (ECO FRESH PLUS – 350 – 2 KSF26), vermogen 1494 [KW], €1016 subsidie.
 • Solarbayer (PremiumPlus 2.86 CU Paket 3 + SKL 500), vermogen 2545 [KW], €1731 subsidie.
 • Thercon (DSW300HS+ – 1x SCIV30), vermogen 1562 [KW], €1062 subsidie.

Buiten de subsidie van het RVOgeeft de gemeente Coevorden een speciale lokale tegemoetkoming. Doorzoek www.coevorden.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte t Haantje aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Voldoende ruimte op je dak? In dat geval is zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt wel meer stroom. De elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Verder zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in t Haantje!

 • Een warmtepomp: genereert energie uit bijv. de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van productiebedrijven. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!