Zonneboiler De Kiel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in De Kiel? Dankzij het zonneboiler systeem genereer je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt plusminus de helft van het gasverbruik voor warm water. Het systeem wordt gekenmerkt door twee delen: de zonnecollector en een warm-water buffervat. Dankzij zonneboilerrevolutie.nl bekijk je toepasbare aanbevelingen aangaande een zonneboiler kopen in De Kiel.

zonneboiler systeem installeren in 7849

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om zelf warm water te produceren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €2800.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €950.
 • Een standaard woning in Coevorden verbruikt 1690 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 20%. Dit mondt uit in een interessante besparing van +/- €75 op jaarbasis.

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7849
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Een zonneboiler installateur in De Kiel vergelijken

Meer dan de helft van van onze maandelijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga in zee met een goede zonneboiler installateur in De Kiel! Geholpen door zonneboilerrevolutie.nl bekijk je zonder problemen een competente installateur in jouw eigen regio. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente Coevorden. Of probeer de website kvinl.nl voor informatie over goede installateurs in de buurt. Bijgaand lees je belangrijke zaken.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijk systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Controleer ook op verhalen van andere klanten en certificering. Je kunt denken aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Solar Keymark, Zonnekeur, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht om water te verwarmen. Dat werkt op de volgende manier: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Via warm zonlicht kan de vloeistof wel 90 graden worden. Middels het modulaire systeem pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat. In de koudere maanden wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In dat geval hebben we dan een naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Ook dat kan. Een zonneboiler combiketel is een slimme combi van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie regelt heet water in huis en verwarming (CV-installatie). Deze installatie houdt in: zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er niet genoeg zonne-energie? In een dergelijke situatie regelt de CV-brander de rest. Bijzonder een rendabele oplossing voor grote woningen die verwarmen middels vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor woningen met een grote vraag naar warm water. Door beperkte aanschafkosten, overheidssubsidie, een interessante besparing en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in De Kiel. Deze installatie rendeert ook uitstekend samen met een innovatieve warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als randvoorwaarde moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, dat valt dus best wel mee. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Natuurlijk heb je een plekje nodig voor een voorraadvat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Op dit ogenblik zijn er voorbeelden met het voorraadvat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De geschatte kosten zonneboiler De Kiel vinden we terug ergens tussen de €2875 en €4150, met monteren & installeren. Dit duurzame product heeft een geschatte levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De prijs komt tot stand door het aantal zonnecollectors, de inhoud van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de kosten van het installatiebedrijf. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een interessante subsidie. Verderop lees jij hierover meer info.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst tref je voor verscheide situatiesde geschatte kosten en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. In principe is het zo: een gezin van 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Omgerekend €180 per jaar (gasprijzen september 2022). In principe wordt gas nog duurder, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGeschatte kosten Besparing (jaarlijks)
100 liter1€2.150 – €2.575€65
100 liter2€2.750 – €3.075€80
200 liter2€3.200 – €4.000€135
300 liter3€4.500 – €5.300€170
zonneboiler-kopen-de-kiel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Relevant zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Daarmee weten wij ook naar wie verdere info aangeleverd moet worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is handig om een indicatie te hebben van hoeveel gas + elektriciteit het huis per jaar nodig heeft. Via het verbruik kan de installateur een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Woningomschrijving

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Je kunt denken aan woonoppervlak en de isolatiewaarden. Relevant is ook wat voor soort dak de woning heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie met zonnepanelen en ketel? Vertel ook welke duurzame energiebronnen er voorhanden zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verzend het formulier. Jij ontvangt binnen een week een offerte op maat van een zonneboiler monteur in De Kiel (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Dit werd twee jaar geleden verhoogd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan deze aanvragen. Via RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met daarin alle modellen. Alle installaties op deze lijst komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €575 tot €1775. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in De Kiel

 • PLEION (ECO DUO ECLIPSE 2 – 600 – 4 ECLIPSE), vermogen 2658 [KW], €1807 subsidie.
 • Solarbayer (Silversun 2.02 Silversun – Paket 2 + SKL 200), vermogen 1228 [KW], €835 subsidie.
 • Thercon (DSW300HS+ – 3x SCIV30), vermogen 3237 [KW], €2201 subsidie.

Buiten de reeds besproken subsidieregeling levert de gemeente Coevorden soms een extra tegemoetkoming. Zie www.coevorden.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte De Kiel aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? Dan is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een uitstekende optie. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Deze stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Mogelijk vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in De Kiel!

 • Een warmtepomp: onttrekt warmte a.d.h.v. de bodem of lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een afgebakende plek in huis. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. lokale industrie. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!