Zonneboiler Schoonoord

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Schoonoord? Via een zonneboiler systeem genereer je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt ongeveer 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Het product komt tot stand door 2 toepassingen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een buffervat voor warm tapwater. Door gebruik te maken van zonneboilerrevolutie.nl ontdek jij accurate raadgeving die helpen bij een zonneboiler kopen in Schoonoord.

zonneboiler systeem installeren in 7848

 • Een zonneboiler is een interessante manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3800.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1550.
 • Een doorsnee gezin in Coevorden stookt 1690 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 13%. Dat komt overeen met interessante besparing van +/- €100 op jaarbasis.

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7848
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Een zonneboiler installateur in Schoonoord vergelijken

Zo’n 60 – 70% van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water om te douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en kies altijd een betrouwbare zonneboiler installateur in Schoonoord! Met behulp van onze vergelijker tref je eenvoudig een erkende installateur die werkt in jullie regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Coevorden. Of klik door naar Qbis.nl of Kvinl.nl waar je een database treft met vakbekwame installatiebedrijven uit jouw provincie. Verderop lees jij belangrijke zaken.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Vraag ook om reviews en certificering. Dit zijn o.a. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Sterkin, Solar Keymark, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om water te verwarmen. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Middels de zonnewarmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Middels het buizenstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat voor warm water. In de koudere maanden wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In zo’n geval hebben we dan een naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Deze zonneboiler combiketel is een koppeling van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Deze duurzame installatie zorgt voor warm tapwater (douche, keuken) en de verwarming van de woning. Dit duurzame systeem houdt in: zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en een pomp. Is er (in de winter) weinig zon? In die situatie kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Zeker aantrekkelijk voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is met name relevant voor consumenten die veel warm water uit de kraan halen. Omwille van scherpe prijzen, aantrekkelijke subsidie, een forse besparing en lagere CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Schoonoord. De (zonneboiler wordt soms ook geïntegreerd met een slimme warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Uiteraard moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. Deze krachtige collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, voor de meeste woningen geen probleem. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Natuurlijk hebben we nog het voorraadvat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er voorbeelden met een warm-water buffervat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De kosten zonneboiler Schoonoord schommelen tussen de €2750 en €3650, met montage. Het product gaat normaal gesproken mee voor maximaal 30 jaar. De totaalprijs komt tot stand door de zonnecollector specificaties, de inhoud van het voorraadvat, de plaatsingskosten en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een mooie subsidie. Als je iets verders scrollt check je een nadere toelichting.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de tabel hieronder lees je voor verscheide scenario’sde aanschafprijzen en besparing op jaarniveau. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Gemiddeld gezien is het verbruik plus minus 50 liter per bewoner (per dag). De stelregel is: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Omgerekend €120 per jaar (gasprijzen september 2022). De gasprijs stijgt, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud buffervatAantal collectorenGeschatte investering Besparing p/jaar
100 liter1€2.250 – €2.550€55
100 liter2€2.875 – €3.050€75
200 liter2€3.275 – €3.925€120
300 liter3€4.575 – €5.150€175
zonneboiler-kopen-schoonoord

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Dit zijn adres en contactgegevens. Hierdoor is het helder naar wie de productinfo verzonden mag worden. Wat volgt is een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is nodig om na te gaan hoeveel elektriciteit & gas er in het huishouden gebruikt wordt. Geholpen door deze info kan de expert een beter voorstel doen.

 3. Soort huis

  Vertel ons wat meer over de woning. Van belang zijn de omvang en de staat van de isolatie. Goed om te noemen is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Geef uw wensen door

  Wat heb je precies in gedachten? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie met zonnepanelen en ketel? Benoem ook welke alternatieve energiesystemen er aanwezig zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur het formulier. Jij ontvangt z.s.m. een offerte op maat bij een zonneboiler monteur in Schoonoord (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd jaren geleden nog aantrekkelijker geworden. Iedereen die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan vragen om een vergoeding. Op de website van RVO staat een database / apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle merken die hierop staan zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €500 tot €1775. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Schoonoord

 • PLEION (ECO DUO ECLIPSE 2 – 600 – 3 ECLIPSE), vermogen 2224 [KW], €1512 subsidie.
 • Solarbayer (PremiumPlus 2.86 CU Paket 3 + WP 500), vermogen 2043 [KW], €1389 subsidie.
 • Thercon (DSW300HS+ – 2x SCIV30), vermogen 2888 [KW], €1964 subsidie.

Buiten de interessante ISDE-regeling geeft de gemeente Coevorden een speciale lokale tegemoetkoming. Bezoek www.coevorden.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Schoonoord aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Op dat moment is een zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en voorziet in de verwarming van de woning (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt wel meer stroom. Elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Tevens vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Schoonoord!

 • Een warmtepomp: haalt energie a.d.h.v. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een klein gedeelte van een kamer. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Restwarmte wordt geleverd door o.a. lokale industrie. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!