Zonneboiler Benneveld

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Benneveld? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bespaart grofweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Het product bestaat uit twee zaken: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. D.m.v. de zonneboiler-vergelijker bekijk je uitgebreide details die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Benneveld.

zonneboiler systeem installeren in 7856

 • Een zonneboiler is perfect om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4900.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1100.
 • Een gemiddeld huishouden in Coevorden stookt 1690 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 12%. Dat komt overeen met aantrekkelijke kostenbesparing tot €130 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7856
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Een zonneboiler installateur in Benneveld vergelijken

Meer dan de helft van van onze maandelijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de centrale verwarming en natuurlijk voor heet water. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga voor een professionele zonneboiler installateur in Benneveld! Met behulp van deze pagina tref je simpel en snel een professionele installateur die werkt in jullie regio. En andere mogelijkheid is het Energieloket, een initiatief van de gemeente Coevorden. Of check echteinstallateur.nl voor informatie over vakbekwame installatiebedrijven uit jouw provincie. Hierna ontdek jij diverse aanbevelingen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Zo’n systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Check ook op beoordelingen en certificering. Bekijk eens KviNL, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Aan de hand van zon warmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Via het modulaire systeem wordt de hitte overgebracht op het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Wanneer de zon amper schijnt haalt het water niet de gewenste temperatuur. Dan springt de naverwarmer bij (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Zo’n zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit duurzame systeem is toepasbaar voor je tapwaterbehoefte en de verwarming van de woning. Dit systeem heeft de volgende onderdelen: een groot voorraadvat, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op deze momenten heb je de (ingebouwde) CV-brander. In de eerste plaats eenvoudig toe te passen voor huishoudens van minimaal 4 mensen die vloerverwarming gebruiken.

Is het een interessante investering voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor huizen met een hoog warmwaterverbruik. Als gevolg van scherpe prijzen, aantrekkelijke subsidie, een interessante besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Benneveld. Deze installatie kan nog duurzamer zijn i.c.m. een innovatieve warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Uiteraard moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, dat valt dus best wel mee. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. In aanvulling daarop moet er ruimte zijn voor een warm-water voorraad buffersysteem. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Momenteel zijn er structuren met het voorraadvat voor heet water (buffervat) die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De kosten zonneboiler Benneveld liggen tussen de €2525 en €4500, inclusief installeren. Het product hoort mee te gaan voor ongeveer 25 jaar. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de aard van de zonnecollectoren, de eigenschappen van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en installatie + onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een aantrekkelijke subsidie. Verderop vind je hierover meer info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind je voor verscheide gevallen de aanschafprijzen en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, dan stijgt het rendement. Houd rekening met een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. In principe is het zo: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat resulteert in €170 per 12 maanden (gasprijzen september 2023). In principe wordt gas nog duurder, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatCollectorenGemiddelde prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.000 – €2.525€70
100 liter2€2.775 – €3.100€85
200 liter2€3.300 – €3.800€135
300 liter3€4.400 – €5.000€200
zonneboiler-kopen-benneveld

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dit zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Op die manier weten we naar wie de productinfo aangeleverd moet worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is makkelijk om boven water te krijgen hoeveel gas + elektra je op dit moment verbruikt. Middels deze informatie kan de installateur een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Woningtypering

  Specificeer type woning. Van belang zijn woonoppervlak en de staat van de isolatie. Interessant is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Verstrek ook details over welke CO-2 besparende producten er geplaatst zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en druk op verstuur. Jij krijgt snel een complete offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Benneveld (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Dit is in 2017 verhoogd. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan een verzoek indienen. Via RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met daarin alle modellen. Alle modellen die beschreven staan zijn geschikt voor subsidie. De subsidies variëren van €525 tot wel €1350. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Benneveld

 • PLEION (ECO DUO ECLIPSE 2 – 1000 – 5 ECLIPSE), vermogen 2739 [KW], €1863 subsidie.
 • Solarbayer (Silversun 2.02 Silversun – Paket 4+ WP 500), vermogen 1860 [KW], €1265 subsidie.
 • Thercon (WAH300SA – 3x SCIV30), vermogen 324 [KW], €2203 subsidie.

Behalve de reeds besproken subsidieregeling geeft de gemeente Coevorden mogelijk nog een extra vergoeding. Ga naar www.coevorden.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Benneveld aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In een dergelijke situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren echt een prima optie. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en regelt de centrale verwarming (bij een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je stroomverbruik stijgt. Deze elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Mogelijk vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Benneveld!

 • De warmtepomp: haalt warmte middels de lucht of stromend water.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Toevoer restwarmte uit processen van lokale industrie. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!