Zonneboiler Meppen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Meppen? Aan de hand van een zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bespaart ongeveer de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem kent twee delen: natuurlijk een zonnecollector en een warm-water buffervat. Via onze website lees jij waardevolle aanbevelingen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Meppen.

zonneboiler systeem installeren in 7855

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €2700.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1800.
 • Een alledaags gezin in Coevorden verbruikt 1690 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 12%. Dit draait uit op een forse besparing van wel €70 op jaarbasis.

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7855
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Een zonneboiler installateur in Meppen vergelijken

Het leeuwendeel van onze energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water om te douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en kies voor een geschikte zonneboiler installateur in Meppen! Via onze tool tref je snel een goede installateur in jouw eigen regio. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket in de gemeente Coevorden. Of ga naar kvinl.nl voor een database met erkende installateurs uit de buurt. Onderstaand vind jij enkele adviezen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Wees scherp op beoordelingen en eventuele keurmerken. Bekijk eens Solar Keymark, Zonnekeur, Sterkin, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron om water te verwarmen. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Via warm zonlicht kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Via het gesloten systeem wordt de hitte overgebracht op een warm-water buffervat. In de winter haalt het water niet de gewenste temperatuur. Gelukkig is er de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Zo’n zonneboiler combiketel is een combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie kan gebruikt worden voor heet water in huis en aangename temperaturen (CV). Deze duurzame installatie houdt in: een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Een periode met weinig zonlicht? In die situatie vult de CV-brander het gat op. Voornamelijk eenvoudig toe te passen voor huishoudens van minimaal 4 mensen die beschikken over vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huizen met een hoog warmwaterverbruik. Door o.a. beperkte aanschafkosten, aanlokkelijke subsidies, een mooie besparing op energiekosten en bewustere CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Meppen. Dit apparaat werkt ook uitstekend in combinatie met een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Allereerst moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. In aanvulling daarop moet je rekening houden met het voorraadvat voor heet water (buffervat). Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Hedendaags zijn er voorbeelden met een warm-water buffervat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De huidige kosten zonneboiler Meppen liggen tussen de €2550 en €3950, met montage. Dit systeem kan worden gebruik voor een periode van doorgaans 23 tot 27 jaar. De feitelijke prijs wordt gebudgetteerd middels de aard van de zonnecollectoren, de inhoud van een warm-water buffervat, het onderhoud en de installatie prijzen. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een aantrekkelijke subsidie. Als je iets verders scrollt tref jij meer details.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind je voor diverse gevallen de geschatte prijs en een schatting van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, dan wordt de investering rendabeler. Ga uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. Uitgangspunt: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat komt neer op €150 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). De prijs voor gas neemt toe, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenVerwachte kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.350 – €2.575€70
100 liter2€2.900 – €3.150€105
200 liter2€3.300 – €4.000€120
300 liter3€4.500 – €5.300€165
zonneboiler-kopen-meppen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Het betreft jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Op die manier weten we naar wie de specificaties verzonden zal worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is nodig om duidelijk te hebben hoeveel elektra + gas er op het adres wordt gebruikt. Aan de hand van het verbruik kan de vakman een voorstel op maat bieden.

 3. Soort woning

  Beschrijf uw huis. Denk aan leefruimte (m2) en leeftijd woning / mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is te benoemen wat voor soort dak u heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Specificeer uw wensen

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of soms een systeem met CV-ketel en panelen? Omschrijf daarnaast welke duurzame energiebronnen er voorhanden zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en klik op versturen. Er volgt binnen een paar dagen een gespecificeerde offerte bij een zonneboiler monteur in Meppen (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid is recentelijk verbreed. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan het aanvraagformulier indienen. Op de site van RVO staat een database / apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle artikelen die staan op deze lijst bieden een tegemoetkoming. De subsidies schommelen tussen de €400 tot wel €1025. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Meppen

 • PLEION (ECO DUO ECLIPSE 2 – 1000 – 4 ECLIPSE), vermogen 2479 [KW], €1686 subsidie.
 • Solarbayer (Silversun 2.02 Silversun – Paket 4+ SKL 500), vermogen 2375 [KW], €1615 subsidie.
 • Thercon (WAH300SA – 2x SCIV30), vermogen 2888 [KW], €1964 subsidie.

Buiten de landelijke subsidie verstrekt de gemeente Coevorden mogelijk nog een extra vergoeding. Check www.coevorden.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Meppen aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In dat geval is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een uitstekende optie. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en voorziet in de verwarming van de woning (bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Deze stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Eveneens zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Meppen!

 • De warmtepomp: wint warmte uit bijvoorbeeld de bodem of lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een geselecteerde positie in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte in samenwerking met o.a. lokale industrie. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!