Zonneboiler Oosterhesselen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Oosterhesselen? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bespaart circa de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit duurzame systeem wordt gekenmerkt door twee aspecten: de zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Dankzij zonneboilerrevolutie.nl tref je praktische toelichtingen aangaande een zonneboiler kopen in Oosterhesselen.

zonneboiler systeem installeren in 7861

 • Een zonneboiler is een handige manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3500.
 • De subsidies lopen op tot €950.
 • Een gemiddelde woning in Coevorden stookt 1690 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 10%. Concreet: een potentiële besparing tot wel €70 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7861
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Een zonneboiler installateur in Oosterhesselen vergelijken

Het belangrijkste deel van onze energierekening komt door ons gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm tapwater. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en maak een keuze voor een geschikte zonneboiler installateur in Oosterhesselen! Via deze website achterhaal je eenvoudig een professionele installateur werkzaam in jouw omgeving. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket in de gemeente Coevorden. Of klik door naar kvinl.nl voor een schema met geschikte installateurs uit de gemeente. Onderstaand achterhaal je belangrijke zaken.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook reviews en kleine lettertjes (certificaten). Denk aan VCA, Zonnekeur, Sterkin, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht om water te verwarmen. De werking is als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Aan de hand van de leidingen gaat de warme vloeistof naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Als de zon niet schijnt wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Dan is er de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Deze zonneboiler combiketel is een koppeling van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Het systeem wordt gebruikt voor heet water in huis en uiteraard centrale verwarming. Deze duurzame installatie wordt gevormd door een pomp, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er niet genoeg zonne-energie? In dat geval springt de CV-brander bij. In de eerste plaats interessant voor huishoudens van minimaal 4 mensen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor gezinnen die veel warm water uit de kraan halen. Wegens lagere prijzen, aantrekkelijke subsidie, een forse besparing en bewustere CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Oosterhesselen. Deze oplossing kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Vanzelfsprekend moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Verder heb je ruimte nodig voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag de dag zijn er oplossingen een warm-water buffervat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De verwachte kosten zonneboiler Oosterhesselen zitten gemiddeld tussen €2850 en €4200, met monteren & installeren. Deze installatie heeft een typische levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. Het totale kostenplaatje wordt bepaald door de aard van de zonnecollectoren, de inhoud van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de installatie- plus onderhoudskosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een royale subsidie. Op deze pagina lees je hoe dit precies zit.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hieronder vind je voor velerlei voorbeelden de kostprijzen en een raming van de potentiële besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe korter de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. Experts zeggen vaak: een 4-persoons huishouden bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat is +/- €95 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). De komende jaren zal gas duurder worden, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud buffervatCollectorenRealistische kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.000 – €2.500€45
100 liter2€2.825 – €3.200€95
200 liter2€3.225 – €3.800€140
300 liter3€4.575 – €5.150€200
zonneboiler-kopen-oosterhesselen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Denk aan adres en contactgegevens. Op die manier is het helder naar wie de informatie verzonden kan worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is van belang om boven water te krijgen hoeveel gas & elektriciteit er op het adres wordt gebruikt. Met behulp van deze informatie kan het installatiebedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Woningtypering

  Beschrijf de woning. Denk aan woonoppervlak en de isolatiewaarden. Belangrijk daarbij is ook wat voor soort dak de woning heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Wat heb je precies in gedachten? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of juist een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Schets tevens welke duurzame warmtebronnen eventueel al zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en druk op de versturen-knop. Jij ontvangt binnen een week een duidelijke offerte van een zonneboiler monteur in Oosterhesselen (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze regeling is recent verder verruimd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Via de overheid (RVO) download u een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle systemen die benoemd worden zijn geschikt voor subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €875 tot €1300. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Oosterhesselen

 • Austria Email (ERM 300 met Pellesol-a panelen), vermogen 2565 [KW], €2044 subsidie.
 • Spring Solar (HW 200), vermogen 848 [KW], €577 subsidie.
 • Thercon (WAH300SA – 2x SCO210M4), vermogen 1673 [KW], €1138 subsidie.

Naast de genoemde ISDE-subsidielevert de gemeente Coevorden wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bezoek www.coevorden.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Oosterhesselen aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In dat geval is zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je bespaart veel gas, maar je stroomverbruik stijgt. De stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Ook kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Oosterhesselen!

 • Een warmtepomp: genereert energie middels de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een specifieke plek in het huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van plaatselijke bedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!