Zonneboiler Geesbrug

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Geesbrug? Door middel van een zonneboiler systeem genereer je duurzaam warm water. Je bezuinigt plusminus de helft van de energiekosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gekenmerkt door twee onderdelen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een warm-water voorraad buffersysteem. Middels deze pagina bekijk jij samengestelde gegevens m.b.t. een zonneboiler kopen in Geesbrug.

zonneboiler systeem installeren in 7917

 • Een zonneboiler is een populaire manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3300.
 • De subsidies lopen op tot €1600.
 • Een alledaags gezin in Coevorden stookt 1690 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 13%. Dat komt overeen met flinke geldbesparing van wel €75 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7917
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Een zonneboiler installateur in Geesbrug vergelijken

Meer dan de helft van een gemiddelde energierekening komt door ons gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en natuurlijk voor heet water. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en maak een keuze voor een erkende zonneboiler installateur in Geesbrug! Middels onze tool bekijk je eenvoudig een goede installateur werkzaam in jouw omgeving. Daarnaast bestaat er het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Coevorden. Of benader Qbis.nl of Kvinl.nl voor een overzicht met geschikte installatiebedrijven in de buurt. Hierna vind je belangrijke zaken.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Wees scherp op recensies en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bijvoorbeeld KviNL, VCA, Zonnekeur, Solar Keymark, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van warmte van het zonlicht om water op te warmen. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door middel van warm zonlicht wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Via het buizensysteem wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat voor warm tapwater. Van november tot en met februari wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Dan hebben we dan een naverwarmer (de HR-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Het product regelt warm tapwater (douche, keuken) en natuurlijk een warm huis (CV). Deze duurzame installatie wordt gevormd door zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? In die situatie heb je de (ingebouwde) CV-brander. Met name toepasbaar op grote gezinnen die beschikken over vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor huishoudens met een grote vraag naar warm water. Omwille van lage aanschafprijzen, aantrekkelijke subsidie, een mooie besparing op energiekosten en minder uitstoot van CO-2 kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Geesbrug. Dit apparaat werkt ook uitstekend in combinatie met een speciale warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Als randvoorwaarde is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Natuurlijk hebben we nog het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Op dit ogenblik zijn er systemen met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De huidige kosten zonneboiler Geesbrug variëren tussen €2725 en €4250, waarbij installatie is inbegrepen. Dit duurzame product heeft een levensduur van ongeveer 25 jaar. Het totale kostenplaatje komt tot stand door de zonnecollector specificaties, de eigenschappen van het buffervat voor warm tapwater, en de kosten van het installatiebedrijf. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een stukje subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl bekijk je hoe dit precies zit.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In de tabel hieronder ontdek jij voor een paar omstandigheden de totaalprijs en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe interessanter de besparing. Gemiddeld gezien is het verbruik 50 liter water per dag, per bewoner. In de basis zeggen we: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Je komt uit op €60 per jaar (gasprijzen september 2022). In principe wordt gas nog duurder, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGemiddelde investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.150 – €2.625€50
100 liter2€2.850 – €3.125€90
200 liter2€3.225 – €3.975€130
300 liter3€4.550 – €5.350€175
zonneboiler-kopen-geesbrug

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Relevant zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Dan komen wij erachter naar wie de productinfo aangeleverd kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is handig om duidelijk te hebben hoeveel elektriciteit + gas de woning per jaar verbruikt. Met deze data kan de specialist een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Soort woning

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Bijvoorbeeld aantal kamers en de isolatiewaarden. Interessant is ook wat voor soort dak de woning heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Schets tevens welke duurzame energiebronnen er voorhanden zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en klik op versturen. Jij krijgt zo spoedig mogelijk een maatwerk offerte bij een zonneboiler monteur in Geesbrug (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. De tegemoetkoming vanuit de overheid is in 2017 verbreed. Iedere consument die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, komt in aanmerking. Op RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met beschikbare modellen. Alle apparaten die staan op deze lijst zijn geschikt voor subsidie. De subsidies liggen tussen de €825 tot wel €1725. Let op de volgende regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur moet op je naam staan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Geesbrug

 • Econo (M36HPCPC-300-H2), vermogen 317 [KW], €2156 subsidie.
 • 2-improve energy (200CS2wwpro24), vermogen 1948 [KW], €1325 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 400L 2-30HeatPipeCollector), vermogen 3493 [KW], €2375 subsidie.

Buiten de interessante ISDE-regeling verstrekt de gemeente Coevorden mogelijk nog een extra vergoeding. Bekijk www.coevorden.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Geesbrug aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Voldoende ruimte op je dak? Op dat moment zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en voorziet in de verwarming van de woning (in het geval van een een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. De stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Daarbij kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Geesbrug!

 • Warmtepomp: haalt energie middels de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een klein gedeelte van een kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. industriële ondernemingen. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!