Zonneboiler Elim

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Elim? Door middel van een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart pakweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit duurzame systeem komt tot stand door twee aspecten: de zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Via de zonneboiler-vergelijker doorzoek je uitgebreide raadgeving die helpen bij een zonneboiler kopen in Elim.

zonneboiler systeem installeren in 7916

 • Een zonneboiler is een slimme manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €2700.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1200.
 • Een gemiddeld gezin in Hoogeveen gebruikt 1460 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 15%. Dit houdt in een leuke kostenbesparing van wel €60 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteHoogeveen
Postcode7916
Netnummer0528 (+31528)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een zonneboiler installateur in Elim vergelijken

Een steeds groter deel van een gemiddelde energierekening wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de basisverwarming en om water op te warmen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom teleurstellingen, en zoek naar een erkende zonneboiler installateur in Elim! Door gebruik te maken van zonneboilerrevolutie.nl check je probleemloos een competente installateur in jouw eigen woonplaats. Tevens kun je terecht bij het Energieloket gemeente Hoogeveen. Of bezoek de website echteinstallateur.nl waar je een database treft met erkende installatiebedrijven uit de buurt. Hieronder vind jij belangrijke zaken.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Bekijk ook beoordelingen en eventuele keurmerken. Je kunt denken aan Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Zonnekeur, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dit werkt als volgt: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Middels het leidingstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de winter is de werking niet optimaal. In dat geval biedt de naverwarmer ondersteuning (de gasketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Zo’n zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit milieuvriendelijke systeem draagt zorg voor warm tapwater (douche, keuken) en een warme woning. Dit duurzame product houdt in: zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een pomp en een buffervat. Een gebrek aan zonnewarmte? Dan springt de CV-brander bij. Bovenal relevant voor grote gezinnen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor huishoudens die veel warm water uit de kraan halen. Wegens scherpe prijzen, hoge subsidies, een interessante besparing en lagere CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Elim. Zo’n systeem is goed te combineren met een warmtepomp installatie met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Allereerst moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De collectors zijn 2 – 5 m2 groot, ze bedekken dus niet het hele dak. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Daarnaast heb je ruimte nodig voor het voorraadvat voor warm water. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Op dit ogenblik zijn er oplossingen het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De verwachte kosten zonneboiler Elim zitten gemiddeld tussen €2825 en €3250, met montage. Het systeem heeft een typische levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op het aantal zonnecollectors, de capaciteit van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een interessante subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl lees jij een nadere toelichting.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de tabel hieronder bekijk jij voor een variatie aan voorbeelden de geschatte prijs en mogelijke besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe interessanter de besparing. Gemiddeld gezien is het verbruik 50 liter water per dag, per bewoner. In de basis zeggen we: een familie met 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit is circa €105 per jaar (gasprijzen september 2022). De prijs voor gas neemt toe, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGemiddelde kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.100 – €2.650€45
100 liter2€2.850 – €3.025€95
200 liter2€3.200 – €3.925€130
300 liter3€4.575 – €5.100€190
zonneboiler-kopen-elim

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  In de basis zijn dit voor- en achternaam + contactgegevens. Hierdoor weten we naar wie de specificaties aangeleverd mag worden. Je ontvangt een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is van belang om boven water te krijgen hoeveel gas en elektriciteit er op je aansluiting verbruikt wordt. Met behulp van het energieverbruik kan de expert een goed advies geven.

 3. Huisomschrijving

  Benoem kenmerken van uw woning. Bijvoorbeeld leefruimte (m2) en wat er aan isolatie is gedaan. Vul dit ook aan met het type dak en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef uw wensen door

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Omschrijf daarnaast welke alternatieve energiesystemen er beschikbaar zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en dien de aanvraag definitief in. Je krijgt z.s.m. een heldere offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Elim (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze subsidie is in 2017 verder verruimd. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Via de overheid (RVO) staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met beschikbare modellen. Alle merken die worden genoemd bieden een tegemoetkoming. De subsidies wisselen tussen de €775 tot wel €1475. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een betaalbewijs
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Elim

 • Econo (M24HPCPC-300-H2), vermogen 1996 [KW], €1357 subsidie.
 • 2-improve energy (200CS2wwpro18), vermogen 1659 [KW], €1128 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 400L 1-30HeatPipeCollector), vermogen 1957 [KW], €1331 subsidie.

Afgezien van de landelijke subsidie hanteert de gemeente Hoogeveen een speciale duurzaamheidslening of regeling. Doorzoek www.hoogeveen.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Elim aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Voldoende ruimte op je dak? Goed nieuws, want dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen echt een prima optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Je stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Verder zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Elim!

 • De warmtepomp: wint warmte via de lucht of stromend water.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. productiebedrijven. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!