Zonneboiler Alteveer

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Alteveer? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt pakweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Deze milieuvriendelijke installatie komt tot stand door twee zaken: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een voorraadvat voor warm water. Via zonneboilerrevolutie.nl lees je bruikbare raadgeving die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Alteveer.

zonneboiler systeem installeren in 7915

 • Een zonneboiler is een handige manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4500.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €700.
 • Een gemiddeld huishouden in Hoogeveen stookt 1460 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 18%. Oftewel, een flinke geldbesparing van wel €130 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteHoogeveen
Postcode7915
Netnummer0528 (+31528)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een zonneboiler installateur in Alteveer vergelijken

Zo’n 60 – 70% van de jaarlijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de centrale verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en kies altijd een goede zonneboiler installateur in Alteveer! Via zonneboilerrevolutie.nl check je verrassend eenvoudig een betrouwbare installateur die actief is in jouw plaats. En andere mogelijkheid is het Energieloket gemeente Hoogeveen. Of benader de website echteinstallateur.nl voor een database met ervaren installatiebedrijven uit jouw provincie. Bijgaand check jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je altijd een referentie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een goede zonneboiler wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Houd ook rekening met recensies en certificering. Bijvoorbeeld Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Solar Keymark, VCA, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt zonne-energie om warm tapwater te realiseren. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. D.m.v. zonnewarmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Door middel van het modulaire systeem gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat. In de winter wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In dit scenario biedt de naverwarmer ondersteuning (de HR-ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Het product is toepasbaar voor het warme water en verwarming (CV-installatie). Dit duurzame product bevat o.a. geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? In dat geval springt de CV-brander bij. Voornamelijk aantrekkelijk voor grotere huizen met vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor huizen met een grote vraag naar warm water. Omwille van dalende prijzen, RVO subsidie, een lagere energierekening en minder CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Alteveer. Zo’n systeem is nog energiezuiniger als je het combineert met een warmtepomp installatie plus zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de basis moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Daarnaast heb je ruimte nodig voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. In september 2022 zijn er oplossingen het voorraadvat voor heet water (buffervat) achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De recente kosten zonneboiler Alteveer zitten gemiddeld tussen €2675 en €3450, met installatie. Dit product hoort mee te gaan voor gewoonlijk 25 jaar. Het totale kostenplaatje kan men berekenen met de grootte van de zonnecollectors, de eigenschappen van het buffervat t.b.v. verwarmd water, de montage en installatiekosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een stukje subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl vind je een gedetailleerde omschrijving.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst ontdek je voor diverse omstandigheden de geschatte prijs en gemiddelde besparing per jaar. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe interessanter de besparing. We gaan vaak uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. Vuistregel: een 4-persoons huishouden bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit komt neer op €65 per jaar (energieprijzen september 2022). De komende jaren zal gas duurder worden, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenVerwachte kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.250 – €2.575€50
100 liter2€2.875 – €3.175€105
200 liter2€3.225 – €3.875€110
300 liter3€4.400 – €5.150€190
zonneboiler-kopen-alteveer

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Van belang zijn adres en contactgegevens. Zodanig is het voor ons duidelijk naar wie de betreffende informatie toegezonden mag worden. Binnen een week krijg je een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is essentieel om onderzoek te doen naar hoeveel elektra + gas er verbruikt wordt. Met behulp van deze informatie kan de deskundige een voorstel op maat bieden.

 3. Type woning

  Beschrijf uw huis. Het betreft de grootte en wat er aan isolatie is gedaan. Interessant is ook wat voor soort dak de woning heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of misschien een combi met ketel en zonne-energie? Beschrijf ook welke andere systemen voorhanden zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en klik op versturen. Jij ontvangt binnen een week een maatwerk offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Alteveer (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid is 2 jaar geleden extra gestimuleerd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem op het dak wil, heeft hier recht op. Via het RVO platform staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met toegewezen modellen. Alle producten die worden genoemd doen mee met de regeling. De subsidies liggen tussen de €875 tot €1075. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Alteveer

 • Solar2all (TS120/500B/PWM), vermogen 3951 [KW], €2687 subsidie.
 • 2-improve energy (200CS2ww2xpro18), vermogen 3102 [KW], €2109 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 400L 3-24HeatPipeCollector), vermogen 3656 [KW], €2486 subsidie.

Behalve de landelijke subsidie biedt de gemeente Hoogeveen een groene lening of kleine subsidie. Bekijk www.hoogeveen.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Alteveer aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In dat geval is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor een aangenaam warm huis (in het geval van een een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. De elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Ook zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Alteveer!

 • Een warmtepomp: ontneemt energie a.d.h.v. de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een bepaalde plek in je woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. plaatselijke bedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!