Zonneboiler Hoogeveen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Hoogeveen? Dankzij het zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bespaart ongeveer de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gekenmerkt door 2 toepassingen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Middels onze website tref je bruikbare toelichtingen over een zonneboiler kopen in Hoogeveen.

zonneboiler systeem installeren in 7901

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om je eigen sanitare water op te warmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3100.
 • De subsidies lopen op tot €1000.
 • Een gemiddeld huishouden in Hoogeveen verbruikt 1460 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 11%. Concreet: een interessante besparing van +/- €80 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteHoogeveen
Postcode7901
Netnummer0528 (+31528)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een zonneboiler installateur in Hoogeveen vergelijken

Zo’n 60 – 70% van onze energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en zoek naar een professionele zonneboiler installateur in Hoogeveen! Aan de hand van onze vergelijker bekijk je zonder problemen een geschikte installateur in jouw eigen regio. Daarnaast bestaat er het Energieloket van de gemeente Hoogeveen. Of check de website echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met vakbekwame installatiebedrijven in de regio. Verderop vind je nog wat adviezen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Zo’n systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Controleer ook op reviews en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Dit zijn o.a. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, VCA, Zonnekeur, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. De werking is als volgt: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Middels de warmte van de zon kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Door de leidingen gaat de warme vloeistof naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Als de zon niet schijnt is de werking niet optimaal. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (de gasketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Deze installatie is geschikt voor het warme water en verwarming (CV-installatie). Deze installatie wordt gevormd door een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Een periode met weinig zonlicht? Op dat moment regelt de CV-brander de rest. Bovenal toegepast door grotere huizen die vloerverwarming gebruiken.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor consumenten met een hoog warmwaterverbruik. Omwille van lage winkelprijzen, overheidssubsidie, een significante afname van het gasverbruik en minder uitstoot van CO-2 neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Hoogeveen. Dit apparaat wordt soms ook geïntegreerd met een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de eerste plaats is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. In aanvulling daarop heb je een plekje nodig voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. In juni 2024 zijn er installaties met het buffervat voor warm tapwater onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De huidige kosten zonneboiler Hoogeveen liggen tussen de €2525 en €4400, waarbij installatie is inbegrepen. Het product heeft een geschatte levensduur van maximaal 30 jaar. De totaalprijs kan men berekenen met de grootte van de zonnecollectors, de inhoud van een warm-water buffervat, het onderhoud en de installatie prijzen. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een stukje subsidie. Hierna lees jij uitgebreide info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de tabel hieronder ontdek jij voor verschillende voorbeelden de investering en mogelijke besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. Vuistregel: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit is plus minus €80 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). In principe wordt gas nog duurder, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud vatCollectorenGeschatte investering Besparing p/jaar
100 liter1€2.250 – €2.550€45
100 liter2€2.800 – €3.150€75
200 liter2€3.175 – €3.900€145
300 liter3€4.450 – €5.400€160
zonneboiler-kopen-hoogeveen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Belangrijk zijn adres en contactgegevens. Zo weten we naar wie de info verzonden mag worden. Binnen een week krijg je een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is van belang om inzicht te hebben in hoeveel gas & elektriciteit er op het adres wordt gebruikt. Via het verbruik kan het installatiebedrijf bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Huisomschrijving

  Specificeer type woning. Van belang zijn woonoppervlakte in m2 en wat er aan isolatie is gedaan. Goed om te noemen is ook aan te geven wat voor dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of juist een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Vertel ook of er ook andere duurzame energiebronnen in de woning zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en klik op versturen. Jij ontvangt binnen een week een complete offerte bij een zonneboiler monteur in Hoogeveen (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze werd in 2017 verder verruimd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, heeft hier recht op. Op RVO.nl staat een database / apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle merken die benoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies wisselen tussen de €450 tot wel €1125. Wel zijn er een aantal regels:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Hoogeveen

 • Remeha (220 SHL Calora Tower 3C), vermogen 3744 [KW], €2546 subsidie.
 • Remeha (Tzerra HP 390 2C), vermogen 1760 [KW], €1497 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 6cpc9 hssfhm sps fhs 800 a label), vermogen 3069 [KW], €2087 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling levert de gemeente Hoogeveen een groene lening of kleine subsidie. Surf naar www.hoogeveen.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Hoogeveen aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? Dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen de moeite waard. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (in het geval van een een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Je elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Daarbij zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Hoogeveen!

 • Warmtepomp: ontneemt warmte middels de bodem of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je stookt op houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een klein gedeelte van een kamer. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. een fabriek. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente