Zonneboiler Tiendeveen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Tiendeveen? D.m.v. een zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bezuinigt plusminus 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Deze milieuvriendelijke installatie komt tot stand door 2 aspecten: een zonnecollector op het dak en een voorraadvat voor warm water. Aan de hand van deze website vind jij uitgebreide info aangaande een zonneboiler kopen in Tiendeveen.

zonneboiler systeem installeren in 7936

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €2700.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €750.
 • Een standaard woning in Hoogeveen gebruikt 1460 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 10%. Oftewel, een flinke geldbesparing van wel €90 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteHoogeveen
Postcode7936
Netnummer0528 (+31528)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een zonneboiler installateur in Tiendeveen vergelijken

Het belangrijkste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt door ons gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en maak een keuze voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Tiendeveen! Door middel van deze website tref je probleemloos een vakbekwame installateur werkzaam in jouw omgeving. Informeer ook eens bij het speciale Energieloket van de gemeente Hoogeveen. Of bezoek echteinstallateur.nl voor een overzicht met geschikte installatiebedrijven uit de buurt. Hierna achterhaal je enkele adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Zo’n systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Check ook op referenties en certificering. Denk aan Sterkin, VCA, KviNL, Solar Keymark, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht om warm tapwater te realiseren. De werking is als volgt: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Middels de zonnewarmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Via het modulaire systeem wordt deze warmte overgebracht naar een warm-water voorraad buffersysteem. In de herfst en winter haalt het water niet de gewenste temperatuur. In dat geval gebruikt het systeem de naverwarmer (de HR-ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Zo’n zonneboiler combiketel is een combi van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit duurzame systeem draagt zorg voor heet water in huis en natuurlijk een warm huis (CV). Dit duurzame systeem wordt gekenmerkt door geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Is er een gebrek aan zonne-energie? In die situatie zorgt de CV-brander voor de rest. Zeker een rendabele oplossing voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huizen met een hoog warmwater-gebruik. Vanwege aantrekkelijke prijzen, aantrekkelijke subsidie, een significante afname van het gasverbruik en gereduceerde CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Tiendeveen. Zo’n systeem werkt ook uitstekend in combinatie met een warmtepomp met zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Allereerst heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze krachtige collectors variëren van 3 tot 6 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Natuurlijk moet je rekening houden met een warm-water voorraad buffersysteem. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag de dag zijn er voorbeelden met het voorraadvat voor heet water (buffervat) geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De actuele kosten zonneboiler Tiendeveen fluctueren tussen de €2650 en €4250, met monteren & installeren. Dit duurzame systeem kan worden gebruik voor doorgaans 23 tot 27 jaar. Het totale kostenplaatje kan men berekenen met het aantal zonnecollectors, de inhoud van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de kosten van het installatiebedrijf. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een duurzaamheidssubsidie. In het volgende kopje ontdek je hierover meer info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In de tabel hieronder tref jij voor velerlei voorbeelden de geschatte kosten en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. We gaan vaak uit van een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. De stelregel is: een 4-persoons huishouden bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat is +/- €80 op jaarbasis (gasprijs oktober 2022). De komende jaren zal gas duurder worden, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatAantal collectorenGemiddelde prijsBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.300 – €2.700€40
100 liter2€2.825 – €3.100€100
200 liter2€3.100 – €4.000€135
300 liter3€4.400 – €5.300€200
zonneboiler-kopen-tiendeveen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Belangrijk zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Daarmee weten we naar wie de benodigde info toegezonden moet worden. Je ontvangt een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is handig om inzicht te hebben in hoeveel elektriciteit & gas het huis per jaar nodig heeft. Via deze informatie kan de vakman een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Huisomschrijving

  Specificeer type woning. Denk aan woonoppervlakte in m2 en staat van isolatie. Vul dit ook aan met het dak (plat of schuin) te omschrijven en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat moet er exact voor installatie komen? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of soms een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Benoem ook welke CO-2 besparende producten er voorhanden zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verzend het formulier. Je ontvangt binnen een week een persoonlijke offerte via een zonneboiler monteur in Tiendeveen (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. De tegemoetkoming vanuit de overheid is in 2017 nog aantrekkelijker geworden. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan een verzoek indienen. Via het RVO platform staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met een compleet overzicht. Alle modellen die worden genoemd zijn geschikt voor subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €775 tot wel €1075. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Tiendeveen

 • PLEION (TRIO ECLIPSE 2 – 800L – 5 ECLIPSE), vermogen 2808 [KW], €1909 subsidie.
 • 2-improve energy (500CS2ww2xpro24), vermogen 3492 [KW], €2375 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 500L 2-24CPC met spiegel), vermogen 3532 [KW], €2402 subsidie.

In aanvulling op de subsidie van het RVOlevert de gemeente Hoogeveen een speciale lokale tegemoetkoming. Check www.hoogeveen.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Tiendeveen aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Heb je genoeg dakoppervlak? In deze situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en draagt zorg voor de verwarming van je huis (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarbij vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Tiendeveen!

 • Warmtepomp: haalt energie uit o.a. de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in de kamer. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Restwarmte wordt geleverd door bijv. een fabriek. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!