Zonneboiler Pesse

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Pesse? Aan de hand van een zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bespaart pakweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gevormd door 2 toepassingen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Aan de hand van de zonneboiler-vergelijker check je uitgebreide informatie die helpen bij een zonneboiler kopen in Pesse.

zonneboiler systeem installeren in 7933

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €2700.
 • Er geldt een subsidie tot wel €850.
 • Een gemiddelde woning in Hoogeveen stookt 1460 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 11%. Dit mondt uit in een aantrekkelijke kostenbesparing tot €120 op jaarbasis.

ProvincieDrenthe
GemeenteHoogeveen
Postcode7933
Netnummer0528 (+31528)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een zonneboiler installateur in Pesse vergelijken

Meer dan de helft van van onze maandelijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water om te douchen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en zoek naar een erkende zonneboiler installateur in Pesse! Aan de hand van de zonneboiler-vergelijker tref je snel een geschikte installateur in jouw eigen woonplaats. Tevens kun je terecht bij het Energieloket gemeente Hoogeveen. Of probeer Qbis.nl of Kvinl.nl voor een overzicht met goede installateurs uit jouw provincie. In onderstaande box bekijk je diverse aanbevelingen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een dergelijk systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Vraag ook om verhalen van andere klanten en voorwaarden (keurmerken). Bekijk eens Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Sterkin, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. D.m.v. zonnewarmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Via het buizenstelsel wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat voor warm water. In het najaar wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In zo’n geval gebruikt het systeem de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. De installatie kan benut worden voor heet water in huis en een warme woning. Dit product wordt gevormd door een pomp, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? In die situatie zorgt de CV-brander voor de rest. Met name aantrekkelijk voor bovengemiddelde woningen die beschikken over vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor huizen met een grote vraag naar warm water. Wegens lage aanschafprijzen, overheidssubsidie, een significante afname van het gasverbruik en minder uitstoot van CO-2 kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Pesse. De (zonneboiler rendeert ook uitstekend samen met een warmtepomp installatie plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Allereerst is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dat valt dus best wel mee. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Daarnaast is er nog het buffervat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Momenteel zijn er voorbeelden met het buffervat voor warm tapwater geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De geschatte kosten zonneboiler Pesse schommelen tussen de €2675 en €4250, waarbij installatie is inbegrepen. Deze milieuvriendelijke installatie kan worden gebruik voor een periode van plus minus 24 tot 26 jaar. De investering kan men berekenen met de aard van de zonnecollectoren, de omvang vanhet voorraadvat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op zonneboilerrevolutie.nl bekijk jij uitgebreide info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind je voor verscheide mogelijkheden de totaalprijs en een indicatie van de besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe interessanter de besparing. Een regulier huishouden verbruikt 50 liter water per dag, per bewoner. We hanteren standaard: een familie met 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dat komt neer op €60 per 12 maanden (gasprijzen oktober 2022). Het gastarief gaat toenemen, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Vat inhoudCollectorenGeschatte kosten Besparing per jaar
100 liter1€2.200 – €2.500€40
100 liter2€2.925 – €3.125€75
200 liter2€3.250 – €3.875€130
300 liter3€4.575 – €5.000€165
zonneboiler-kopen-pesse

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Denk aan naam, e-mailadres en adresgegevens. Dan is het helder naar wie de benodigde info verzonden kan worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is noodzakelijk om na te gaan hoeveel elektra & gas er in het huishouden gebruikt wordt. Aan de hand van deze data kan het installatiebedrijf een beter voorstel doen.

 3. Beschrijf de woning

  Specificeer type woning. Wat belangrijk is zijn de omvang en welke isolatie er is aangebracht. Belangrijk daarbij is ook aan te geven wat voor dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Waar ben je precies naar op zoek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Vertel ook welke milieuvriendelijke oplossingen er geplaatst zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en dien de aanvraag definitief in. U ontvangt binnen een paar dagen een persoonlijke offerte van een zonneboiler monteur in Pesse (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze werd twee jaar geleden uitgebreid. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Op de site van RVO download u een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle merken die benoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies wisselen tussen de €675 tot €1350. Let op de volgende regels:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Pesse

 • PLEION (TRIO ECLIPSE 2 – 600L – 4 ECLIPSE), vermogen 2575 [KW], €1751 subsidie.
 • 2-improve energy (400CS2ww3xpro18), vermogen 3561 [KW], €2421 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 500L 2-30HeatPipeCollector), vermogen 3505 [KW], €2383 subsidie.

Behalve de genoemde ISDE-subsidiegeeft de gemeente Hoogeveen een groene lening of kleine subsidie. Ga naar www.hoogeveen.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Pesse aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Voldoende ruimte op je dak? Dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Je stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Mogelijk zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Pesse!

 • Warmtepomp: haalt warmte uit bijv. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een specifiek gebied in de woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Restwarmte wordt geleverd door bijv. plaatselijke bedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!