Zonneboiler Kerkenveld

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Kerkenveld? Via een zonneboiler systeem maak je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt grofweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gevormd door twee zaken: natuurlijk een zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Geholpen door deze website ontdek je handige toelichtingen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Kerkenveld.

zonneboiler systeem installeren in 7926

 • Een zonneboiler is een ideale manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3100.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1900.
 • Een gemiddelde woning in De Wolden gebruikt 1830 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 14%. Dat komt overeen met interessante besparing van +/- €110 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteDe Wolden
Postcode7926
Netnummer0528 (+31528)
Gasverbruik M31830 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€195,00

Een zonneboiler installateur in Kerkenveld vergelijken

Een steeds groter deel van onze energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en natuurlijk voor heet water. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en selecteer een betrouwbare zonneboiler installateur in Kerkenveld! Met behulp van de zonneboiler-vergelijker bekijk je eenvoudig een competente installateur in jouw eigen regio. Daarnaast bestaat er het Energieloket dat is opgezet door de gemeente De Wolden. Of klik door naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor lijstjes met competente installatiebedrijven uit jullie streek. Bijgaand tref jij enkele adviezen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een goede zonneboiler moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Kijk goed na klantervaringen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Dit zijn o.a. Sterkin, VCA, Zonnekeur, Solar Keymark, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak gebruikt warmte uit zonlicht om warm tapwater te realiseren. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Middels de zonnewarmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Gebruikmakend van het modulaire systeem wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat. Wanneer de zon amper schijnt is de werking niet optimaal. In dit scenario is er de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Het product is toepasbaar voor warm tapwater (douche, keuken) en een warme woning. Dit milieuvriendelijke systeem bestaat uit geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er niet genoeg zonne-energie? Op dat moment zorgt de CV-brander voor de rest. Vooral toegepast door bovengemiddelde woningen met vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor mensen die relatief veel warm water gebruiken. Door interessante aanschafprijzen, aantrekkelijke subsidie, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Kerkenveld. Zo’n systeem kan nog duurzamer zijn i.c.m. een speciale warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de eerste plaats moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn gemiddelde 4 m2, dat valt dus best wel mee. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Natuurlijk heb je een plekje nodig voor een warm-water voorraad buffersysteem. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Momenteel zijn er constructies met een warm-water voorraad buffersysteem achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De huidige kosten zonneboiler Kerkenveld liggen tussen de €2525 en €3700, met montage. Dit milieuvriendelijke product kan worden gebruik voor een periode van doorgaans 23 tot 27 jaar. De totaalprijs kan men berekenen met het aantal zonnecollectors, de inhoud van het buffervat voor warm tapwater, het onderhoud en de installatie prijzen. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een mooie subsidie. Op deze pagina lees jij meer specificaties.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
Hierna ontdek jij voor verschillende voorbeelden de aanschafprijzen en gemiddelde besparing per jaar. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt om en nabij de 50 liter p.p. We hanteren standaard: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat komt neer op €115 op jaarbasis (gasprijs september 2022). De prijs van aardgas neemt toe, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatAantal collectorenGemiddelde investeringBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.200 – €2.550€60
100 liter2€2.875 – €3.025€90
200 liter2€3.125 – €3.900€135
300 liter3€4.600 – €5.000€170
zonneboiler-kopen-kerkenveld

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Relevant zijn adres en contactgegevens. Belangrijk, want zo weten we naar wie de productinfo toegezonden mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is makkelijk om inzicht te hebben in hoeveel gas & elektra er op je aansluiting verbruikt wordt. Met deze statistieken kan het betreffende bedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Beschrijf de woning

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Denk aan woonoppervlakte in m2 en de staat van de isolatie. Relevant is ook wat voor dak het huis heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Geef uw wensen door

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Vertel ook welke milieuvriendelijke oplossingen er in jouw huis staan (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur jouw aanvraag. Jij ontvangt z.s.m. een duidelijke offerte via een zonneboiler monteur in Kerkenveld (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd twee jaar geleden verhoogd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, heeft hier recht op. Via RVO.nl treft u een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle installaties die daarin genoemd worden zijn geschikt voor subsidie. De subsidies variëren van €500 tot €1325. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Kerkenveld

 • PLEION (ECO DUO RAY – 800L – 5 XRAY10), vermogen 2878 [KW], €1957 subsidie.
 • 2-improve energy (300CS2wwpro24), vermogen 1975 [KW], €1343 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 500L 2-24HeatPipeCollector), vermogen 2279 [KW], €1550 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling levert de gemeente De Wolden soms een extra tegemoetkoming. Bekijk www.dewolden.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Kerkenveld aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? Op dat moment is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je stroomverbruik stijgt. De stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Mogelijk zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Kerkenveld!

 • Een warmtepomp: onttrekt warmte uit bijvoorbeeld de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een geselecteerde positie in je woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. industriële ondernemingen. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!