Zonneboiler De Wolden

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in De Wolden? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt ongeveer de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit duurzame systeem komt tot stand door 2 toepassingen: natuurlijk een zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Door middel van de zonneboiler-vergelijker ontdek je samengestelde info over een zonneboiler kopen in De Wolden.

zonneboiler systeem installeren in 7957

 • Een zonneboiler is een ideale manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4000.
 • Subsidies lopen op tot wel €1650.
 • Een standaard woning in De Wolden gebruikt 1830 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 19%. Dit betekent een potentiële besparing tot wel €95 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteDe Wolden
Postcode7957
Netnummer0528 (+31528)
Gasverbruik M31830 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€195,00

Een zonneboiler installateur in De Wolden vergelijken

Het leeuwendeel van de jaarlijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de basisverwarming en om water op te warmen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en maak een keuze voor een erkende zonneboiler installateur in De Wolden! Aan de hand van zonneboilerrevolutie.nl vind je moeiteloos een betrouwbare installateur die actief is in jouw plaats. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente De Wolden. Of check kvinl.nl voor lijstjes met ervaren installatiebedrijven in je omgeving. Verderop bekijk je enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Zo’n systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Vraag ook om beoordelingen en certificering. Denk aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, KviNL, VCA, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector gebruikt zonne-energie om water te verwarmen. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Via warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. Door middel van het buizenstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de herfst en winter wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In dat geval is er de naverwarmer (de gasketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Zoek jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. Een zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product kan benut worden voor je watervoorziening en verwarming (CV-installatie). Dit milieuvriendelijke systeem heeft de volgende onderdelen: zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en een pomp. Is er sprake van beperkt zonlicht? In dat geval kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Zeker toepasbaar op grote gezinnen die beschikken over vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor woningen met een hoog warmwaterverbruik. Vanwege lage aanschafprijzen, RVO subsidie, een interessante besparing en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in De Wolden. Dit systeem kan je ook gebruiken samen met een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Vanzelfsprekend is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, ze bedekken dus niet het hele dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Daarnaast is er nog een warm-water voorraad buffersysteem. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Momenteel zijn er installaties met een warm-water voorraad buffersysteem die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De recente kosten zonneboiler De Wolden vinden we terug ergens tussen de €2475 en €3050, met montage. Dit duurzame product gaat normaal gesproken mee voor maximaal 30 jaar. De totaalprijs wordt bepaald door de hoeveelheid zonnecollectoren, de eigenschappen van het buffervat, de plaatsingskosten en onderhoud. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een royale subsidie. In het volgende kopje ontdek je hoe dit precies zit.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In het volgende schema tref je voor een aantal omstandigheden de geschatte kosten en een schatting van de besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Een regulier huishouden verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. Uitgangspunt: een huishouden van 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Je komt uit op €140 per jaar (gasprijzen juli 2024). De prijs voor gas neemt toe, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud buffervatAantal collectorenGemiddelde investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.350 – €2.675€55
100 liter2€2.925 – €3.100€100
200 liter2€3.250 – €4.000€135
300 liter3€4.425 – €5.000€150
zonneboiler-kopen-de-wolden

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Relevant zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Belangrijk, want zo is het duidelijk naar wie de informatie aangeleverd moet worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is nodig om na te gaan hoeveel gas + stroomer op het adres wordt gebruikt. Via deze data kan de vakman een beter voorstel doen.

 3. Woningtypering

  Eigenschappen van de woning ingeven. Denk aan woonoppervlak en de isolatiewaarden. Interessant is ook wat voor soort dak de woning heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Geef aan welke andere systemen in jouw huis staan (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur jouw aanvraag. Jij ontvangt z.s.m. een duidelijke offerte van een zonneboiler monteur in De Wolden (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze regeling is 2 jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, heeft hier recht op. Via RVO.nl kan men een apparatenlijst vinden met een compleet overzicht. Alle types die beschreven staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies variëren van €725 tot €1700. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de betaling is door jou gedaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in De Wolden

 • Remeha (RemaSOL 300SE-2S 3C), vermogen 3135 [KW], €2132 subsidie.
 • Remeha (Hybrid Plus 690 4C + Calenta CW5), vermogen 3082 [KW], €2096 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus cpc30 cpc9 hssfhm sps fhs 600 a label), vermogen 2661 [KW], €1809 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling hanteert de gemeente De Wolden mogelijk nog een extra vergoeding. Zie www.dewolden.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte De Wolden aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is je dak groot genoeg? Dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en draagt zorg voor een (CV) warm huis (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Daarbij zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in De Wolden!

 • Warmtepomp: onttrekt warmte via de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een afgebakende plek in huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. productiebedrijven. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente