Zonneboiler Linde

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Linde? Via een zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt ongeveer 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Deze milieuvriendelijke installatie bestaat in de basis uit 2 onderdelen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Met behulp van zonneboilerrevolutie.nl ontdek jij veelzijdige adviezen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Linde.

zonneboiler systeem installeren in 7925

 • Een zonneboiler is perfect om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3800.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €850.
 • Een alledaags huishouden in De Wolden stookt 1830 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 20%. Dit mondt uit in een mogelijk besparing van wel €95 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteDe Wolden
Postcode7925
Netnummer0528 (+31528)
Gasverbruik M31830 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€195,00

Een zonneboiler installateur in Linde vergelijken

Het leeuwendeel van van onze maandelijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en om water op te warmen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en kies altijd een competente zonneboiler installateur in Linde! Door gebruik te maken van de zonneboiler-vergelijker bekijk je probleemloos een goede installateur in jouw eigen woonplaats. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente De Wolden. Of klik door naar de website Qbis.nl voor een database met competente installatiebedrijven uit jullie streek. In onderstaande box ontdek jij nog wat adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Controleer ook op ervaringen van anderen en relevante keurmerken. Dit zijn o.a. KviNL, Sterkin, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om warm tapwater te realiseren. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door de zonneschijn kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Aan de hand van het gesloten systeem gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat voor warm water. Van november tot en met februari wordt het water niet warm genoeg. Gelukkig gebruikt het systeem de naverwarmer (gasgestookte ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is geen probleem. De zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit duurzame systeem wordt gebruikt voor warm tapwater en de centrale verwarming. Dit product bestaat uit een groot voorraadvat, een pomp, geïntegreerde cv brander en natuurlijk zonnecollectoren. Is er niet genoeg zonne-energie? In een dergelijke situatie vult de CV-brander het gat op. Vooral interessant voor gezinnen met 4 personen of meer die vloerverwarming gebruiken.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor consumenten die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door o.a. dalende prijzen, aanlokkelijke subsidies, de potentiële gasbesparing en minder uitstoot van CO-2 zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Linde. Dit apparaat wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp installatie of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Als eerste moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Daarnaast moet je rekening houden met het voorraadvat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Momenteel zijn er voorbeelden met een warm-water buffervat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De recente kosten zonneboiler Linde liggen tussen de €2425 en €3450, waarbij installatie is inbegrepen. Deze installatie gaat normaal gesproken mee voor ongeveer 25 jaar. De totaalprijs kan men berekenen met de grootte van de zonnecollectors, de grootte van het buffervat, en de kosten van het installatiebedrijf. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een royale subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl check jij meer details.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In het volgende schema lees je voor enkele voorbeelden de kosten en een indicatie van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe interessanter de besparing. We gaan vaak uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. In de basis zeggen we: een familie met 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit is plus minus €125 per jaar (gasprijzen september 2022). De komende jaren zal gas duurder worden, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGemiddelde investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.300 – €2.625€55
100 liter2€2.850 – €3.125€85
200 liter2€3.100 – €3.925€125
300 liter3€4.550 – €5.250€175
zonneboiler-kopen-linde

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Relevant zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Dan komen wij erachter naar wie de specificaties toegezonden mag worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is handig om duidelijk te hebben hoeveel elektriciteit + gas je op dit moment verbruikt. Geholpen door deze gegevens kan de specialist een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Huistypering

  Beschrijf de woning. Het betreft woonoppervlak en leeftijd woning / mate van isolatie. Vergeet ook niet wat voor dak het huis heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Beschrijf de noodzaak

  Wat moet er exact voor installatie komen? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Geef aan welke CO-2 besparende producten er eventueel al zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en druk op verstuur. Jij ontvangt zeer binnenkort een maatwerk offerte via een zonneboiler monteur in Linde (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze is twee jaar geleden verder verruimd. Iedere woningeigenaar die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan het aanvraagformulier indienen. Op RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met alle zonneboilers. Alle types die daarin genoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen zo tussen de €475 tot wel €1575. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Linde

 • PLEION (ECO DUO RAY – 600L – 4 XRAY10), vermogen 272 [KW], €1850 subsidie.
 • 2-improve energy (300CS2ww2xpro24), vermogen 3443 [KW], €2341 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 400L 1-24CPC met spiegel), vermogen 1979 [KW], €1346 subsidie.

In aanvulling op de subsidie van het RVOhanteert de gemeente De Wolden een speciale lokale tegemoetkoming. Check www.dewolden.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Linde aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Goed nieuws, want dan zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en regelt de centrale verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt meer kWh stroom. De stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Daarnaast zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Linde!

 • Warmtepomp: wint energie uit onder andere de directe omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een specifiek gebied in de woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van lokale industrie. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!