Zonneboiler Noordscheschut

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Noordscheschut? Via een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt pakweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit duurzame systeem wordt gekenmerkt door twee aspecten: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Via deze pagina ontdek jij praktische gegevens aangaande een zonneboiler kopen in Noordscheschut.

zonneboiler systeem installeren in 7914

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4900.
 • Er geldt een subsidie tot wel €900.
 • Een gemiddeld gezin in Hoogeveen stookt 1460 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 11%. Dit betekent een mogelijk besparing van wel €100 op jaarbasis.

ProvincieDrenthe
GemeenteHoogeveen
Postcode7914
Netnummer0528 (+31528)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een zonneboiler installateur in Noordscheschut vergelijken

Zo’n 60 – 70% van onze energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en kies voor een geschikte zonneboiler installateur in Noordscheschut! Dankzij onze website vind je eenvoudig een vakbekwame installateur in jouw eigen regio. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Hoogeveen. Of ga naar de website echteinstallateur.nl voor een database met eerlijke installateurs uit jullie streek. In onderstaande box ontdek je verschillende tips.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een installatie moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Controleer ook op recensies en relevante keurmerken. Zoals bijv. KviNL, Solar Keymark, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte om water te verwarmen. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Via warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Door middel van het buizensysteem gaat de warme vloeistof naar een warm-water voorraad buffersysteem. Wanneer de zon amper schijnt is de werking niet optimaal. Gelukkig biedt de naverwarmer ondersteuning (meestal de CV-ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Ook dat kan. De dergelijke zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit milieuvriendelijke systeem is er voor 2 zaken: jouw sanitaire water en natuurlijk een warm huis (CV). De installatie bevat o.a. een groot voorraadvat, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er een gebrek aan zonne-energie? In een dergelijke situatie regelt de CV-brander de rest. Met name eenvoudig toe te passen voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor mensen met een hoog warmwaterverbruik. Vanwege beperkte aanschafkosten, RVO subsidie, een betaalbare energienota en lagere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Noordscheschut. Deze setup wordt soms ook geïntegreerd met een lucht-water warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de eerste plaats is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Natuurlijk hebben we nog het buffervat t.b.v. verwarmd water. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Tegenwoordig zijn er voorbeelden met het buffervat voor warm tapwater geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De verwachte kosten zonneboiler Noordscheschut komen gemiddeld uit tussen €2875 en €4500, waarbij installatie is inbegrepen. Het product kan worden gebruik voor plus minus 24 tot 26 jaar. Het tarief kan men berekenen met het soort zonnecollectoren, de eigenschappen van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en de installatie- plus onderhoudskosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een stukje subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl ontdek je hierover meer info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hieronder lees jij voor enkele voorbeeldsituaties de aanschafprijzen en een schatting van de besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. We gaan vaak uit van een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. In principe is het zo: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat is +/- €180 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). In principe wordt gas nog duurder, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenVerwachte kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.200 – €2.500€55
100 liter2€2.750 – €3.050€95
200 liter2€3.125 – €3.900€145
300 liter3€4.500 – €5.350€195
zonneboiler-kopen-noordscheschut

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  In de basis zijn dit jouw adres, naam en contactgegevens. Belangrijk, want zo weten we naar wie de specificaties aangeleverd mag worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is belangrijk om duidelijk te hebben hoeveel gas & stroomde woning per jaar verbruikt. Aan de hand van het energieverbruik kan de installateur een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Beschrijf het huis

  Beschrijf de woning. Denk aan woonoppervlak en de isolatiewaarden. Goed om te noemen is ook het soort dak (schuin of plat) en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat heb je precies in gedachten? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of mogelijk met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Beschrijf ook of er ook andere duurzame energiebronnen voorhanden zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en druk op verstuur. Je ontvangt z.s.m. een heldere offerte via een zonneboiler monteur in Noordscheschut (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid is recent uitgebreid. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan het aanvraagformulier indienen. Via de overheid (RVO) kan men een apparatenlijst vinden met daarop alle systemen. Alle modellen die daarin genoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen tussen de €625 tot wel €1625. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Noordscheschut

 • Solar2all (TS90/500/PWM), vermogen 3788 [KW], €2576 subsidie.
 • 2-improve energy (300AXHE1wwpro24), vermogen 1979 [KW], €1346 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 400L 2-24HeatPipeCollector), vermogen 2271 [KW], €1544 subsidie.

In aanvulling op de landelijke subsidie hanteert de gemeente Hoogeveen mogelijkerwijs een speciele lening. Bezoek www.hoogeveen.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Noordscheschut aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Heb jij een groot dakoppervlak? In deze situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en regelt de centrale verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. De elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Verder zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Noordscheschut!

 • De warmtepomp: haalt warmte a.d.h.v. ventilatie en bodemwater.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een afgebakende plek in huis. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. lokale industrie. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!