Zonneboiler Zwartemeer

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Zwartemeer? Aan de hand van een zonneboiler systeem genereer je duurzaam warm water. Je bespaart circa de helft van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gekenmerkt door 2 delen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Geholpen door deze pagina check jij waardevolle gegevens over een zonneboiler kopen in Zwartemeer.

zonneboiler systeem installeren in 7894

 • Een zonneboiler is een populaire manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4100.
 • Er geldt een subsidie tot wel €900.
 • Een gemiddelde woning in Emmen gebruikt 1570 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 17%. Dit houdt in een flinke geldbesparing van wel €155 op jaarbasis.

ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7894
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Een zonneboiler installateur in Zwartemeer vergelijken

Het grootste deel van onze energierekening is puur gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en maak een keuze voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Zwartemeer! Middels deze pagina achterhaal je gemakkelijk een goede installateur die actief is in jouw plaats. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente Emmen. Of surf naar Qbis.nl voor een database met eerlijke installateurs uit de buurt. Onderstaand check je belangrijke zaken.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een dergelijk systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Controleer ook op reviews en certificering. Zoals bijv. Sterkin, Solar Keymark, KviNL, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van warmte van het zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Middels de zonnewarmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. D.m.v. het buizenstelsel wordt deze warmte overgebracht naar een warm-water buffervat. In het najaar zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan kan de naverwarmer dit compenseren (meestal de CV-ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. De installatie kan gebruikt worden voor warm tapwater en verwarming (CV-installatie). De installatie houdt in: een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Is er niet genoeg zonne-energie? In een dergelijke situatie vult de CV-brander het gat op. Bovenal een rendabele oplossing voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler wordt aangeraden voor huizen met een hoog warmwaterverbruik. Door o.a. dalende prijzen, hoge subsidies, een mooie besparing op energiekosten en lagere CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Zwartemeer. Deze installatie wordt soms ook geïntegreerd met een slimme warmtepomp en zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als randvoorwaarde moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze krachtige collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Verder moet er ruimte zijn voor een warm-water voorraad buffersysteem. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Op dit ogenblik zijn er structuren met het voorraadvat voor heet water (buffervat) die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De recente kosten zonneboiler Zwartemeer liggen tussen de €2700 en €3050, inclusief installeren. Deze milieuvriendelijke installatie hoort mee te gaan voor plus minus 24 tot 26 jaar. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de zonnecollector specificaties, het volume van een warm-water buffervat, de montage en installatiekosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een interessante subsidie. Op deze pagina ontdek je hierover meer info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In onderstaande lijst check jij voor een aantal gevallen de geschatte prijs en besparing op jaarniveau. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te interessanter een zonneboiler is. Gemiddeld gezien is het verbruik plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Vuistregel: een familie met 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit is plus minus €60 per jaar (gasprijzen oktober 2022). Gas wordt duurder, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenRealistische kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.300 – €2.550€60
100 liter2€2.800 – €3.025€90
200 liter2€3.300 – €3.925€110
300 liter3€4.475 – €5.350€195
zonneboiler-kopen-zwartemeer

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Relevant zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Dan weten wij ook naar wie verdere info toegezonden kan worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is handig om duidelijk te hebben hoeveel elektra + gas je op dit moment verbruikt. Door deze gegevens kan de deskundige een beter voorstel doen.

 3. Soort woning

  Specificeer type woning. Van belang zijn aantal kamers en wat er aan isolatie is gedaan. Belangrijk daarbij is ook aan te geven wat voor dak u heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Vertel ook welke duurzame warmtebronnen beschikbaar zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en druk op verstuur. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een duidelijke offerte bij een zonneboiler monteur in Zwartemeer (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Dit werd in 2017 extra gestimuleerd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan een verzoek indienen. Via het RVO platform staat een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle producten die daarin genoemd worden bieden een tegemoetkoming. De subsidies lopen al gauw op van €825 tot wel €1175. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Zwartemeer

 • Solar2all (TS30/150/PWM), vermogen 1885 [KW], €1282 subsidie.
 • 2-improve energy (200AXHE1wwpro18), vermogen 1664 [KW], €1132 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 300L 2-30HeatPipeCollector), vermogen 3464 [KW], €2356 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling geeft de gemeente Emmen een speciale lokale tegemoetkoming. Surf naar www.emmen.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Zwartemeer aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? In zo’n scenario is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen de moeite waard. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en draagt zorg voor een (CV) warm huis (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt wel meer stroom. De stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Ook zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Zwartemeer!

 • Een warmtepomp: genereert warmte middels de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een specifiek gebied in de woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte in samenwerking met lokale industrie. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!