Zonneboiler Erica

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Erica? D.m.v. een zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart ongeveer de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gekenmerkt door 2 aspecten: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Dankzij onze tool check je praktische informatie die helpen bij een zonneboiler kopen in Erica.

zonneboiler systeem installeren in 7887

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3700.
 • De subsidies lopen op tot €1750.
 • Een gemiddeld gezin in Emmen gebruikt 1570 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 19%. Dit houdt in een interessante besparing van +/- €55 op jaarbasis.

ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7887
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Een zonneboiler installateur in Erica vergelijken

Een steeds groter deel van van onze maandelijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm tapwater. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom ontevredenheid achteraf, en maak een keuze voor een erkende zonneboiler installateur in Erica! Geholpen door deze pagina check je moeiteloos een professionele installateur werkzaam in jouw omgeving. Tevens kun je terecht bij het Energieloket gemeente Emmen. Of benader de website kvinl.nl voor een overzicht met goede installateurs uit de buurt. Bijgaand achterhaal je enkele adviezen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een goede zonneboiler moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Check ook op ervaringen van anderen en certificering. Bijvoorbeeld Solar Keymark, Sterkin, Zonnekeur, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht om warm tapwater te realiseren. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. D.m.v. zonnewarmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Door het modulaire systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat. In de herfst en winter zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (de gasketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Zo’n zonneboiler combiketel is een combinatie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Deze installatie kan gebruikt worden voor warm tapwater en aangename temperaturen (CV). Dit product bevat o.a. een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Een gebrek aan zonnewarmte? In een dergelijke situatie zorgt de CV-brander voor de rest. In de basis toegepast door huishoudens van minimaal 4 mensen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor consumenten die relatief veel warm water gebruiken. Als gevolg van scherpe prijzen, hoge tegemoetkomingen, een mooie besparing op energiekosten en gereduceerde CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Erica. Deze oplossing werkt ook uitstekend in combinatie met een innovatieve warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

In de eerste plaats is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, dat valt dus best wel mee. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. In aanvulling daarop heb je een plekje nodig voor het voorraadvat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Op dit moment zijn er constructies met het buffervat t.b.v. verwarmd water die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De kosten zonneboiler Erica zitten gemiddeld tussen €2850 en €3200, met montage. Deze duurzame installatie gaat normaal gesproken mee voor gewoonlijk 25 jaar. De prijs is gebaseerd op het type zonnecollectors, de grootte van een warm-water buffervat, en installatie + onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een duurzaamheidssubsidie. Als je iets verders scrollt vind je een nadere toelichting.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de onderstaande weergave lees jij voor verscheide voorbeelden de investering en gemiddelde besparing per jaar. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe interessanter de besparing. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. Vuistregel: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit komt neer op €80 op jaarbasis (gasprijs september 2023). De komende jaren zal gas duurder worden, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenVerwachte prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.200 – €2.500€65
100 liter2€2.900 – €3.075€90
200 liter2€3.200 – €3.850€120
300 liter3€4.400 – €5.050€170
zonneboiler-kopen-erica

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Relevant zijn adres en contactgegevens. Dan weten wij ook naar wie de info toegezonden mag worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is nodig om inzicht te hebben in hoeveel elektriciteit + gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Op basis van deze statistieken kan de vakman een beter voorstel doen.

 3. Beschrijf de woning

  Beschrijf uw huis. Van belang zijn woonoppervlak en de mate van isolatie. Belangrijk daarbij is ook het type dak en de totale dakoppervlakte.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie met zonnepanelen en ketel? Schets tevens of er ook andere duurzame energiebronnen geplaatst zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en druk op verstuur. Jij ontvangt binnen een paar dagen een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Erica (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze subsidie werd twee jaar geleden uitgebreid. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan vragen om een vergoeding. Via het RVO platform is een apparatenlijst te vinden met alle merken en modellen. Alle types die hierop staan bieden een tegemoetkoming. De subsidies schommelen tussen de €600 tot wel €1825. Wel zijn er een aantal regels:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Erica

 • Solar2all (HP100HE/500B/PWM), vermogen 3886 [KW], €2642 subsidie.
 • Citrin Solar (Zonneboiler TSS500+4xCS500), vermogen 2686 [KW], €1826 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 300L 1-24HeatPipeCollector), vermogen 1676 [KW], €1140 subsidie.

Behalve de landelijke subsidie hanteert de gemeente Emmen mogelijk nog een extra vergoeding. Zie www.emmen.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Erica aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In deze situatie is zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme tapwater en draagt zorg voor een (CV) warm huis (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Mogelijk vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Erica!

 • Een warmtepomp: haalt energie door gebruik te maken van de lucht of stromend water.
 • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een geselecteerde positie in je woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. industriële ondernemingen. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!