Zonneboiler Barger-Compascuum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Barger-Compascuum? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem maak je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt grofweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke product komt tot stand door 2 zaken: een zonnecollector op het dak en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Dankzij deze pagina vind jij bruikbare details aangaande een zonneboiler kopen in Barger-Compascuum.

zonneboiler systeem installeren in 7884

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3300.
 • Subsidies lopen op tot wel €1400.
 • Een gemiddeld gezin in Emmen stookt 1570 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 11%. Dit mondt uit in een aantrekkelijke kostenbesparing tot €160 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7884
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Een zonneboiler installateur in Barger-Compascuum vergelijken

Zo’n 60 – 70% van van onze maandelijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water uit de kraan. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en kies voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Barger-Compascuum! Middels de zonneboiler-vergelijker tref je zonder problemen een competente installateur uit de buurt. Tevens kun je terecht bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Emmen. Of check de website echteinstallateur.nl voor informatie over betrouwbare installateurs in je omgeving. Onderstaand vind jij verschillende tips.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een dergelijke installatie moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Bekijk ook verhalen van andere klanten en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Zoals bijv. Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Solar Keymark, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van warmte van het zonlicht om water op te warmen. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Door middel van het gesloten systeem pompt het systeem de warme vloeistof naar een warm-water buffervat. In het najaar wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Gelukkig kan de naverwarmer dit compenseren (de traditionele ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Liever een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een integratie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Deze installatie wordt gebruikt voor warm tapwater (douche, keuken) en een warme woning. Het product behelst geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? Op dat moment heb je de (ingebouwde) CV-brander. Met name een rendabele oplossing voor huishoudens van minimaal 4 mensen die vloerverwarming gebruiken.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor woningen met een hoog warmwater-gebruik. Als gevolg van beperkte aanschafkosten, RVO subsidie, de potentiële gasbesparing en minder uitstoot van CO-2 zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Barger-Compascuum. Een zonneboiler is goed te combineren met een (hybride) warmtepomp en zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Uiteraard is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Tevens heb je een plekje nodig voor een warm-water voorraad buffersysteem. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er installaties met het buffervat voor warm tapwater verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De recente kosten zonneboiler Barger-Compascuum vinden we terug ergens tussen de €2950 en €4300, met installatie inclusief. Dit milieuvriendelijke systeem kan worden gebruik voor een periode van ongeveer 25 jaar. De uiteindelijke prijs wordt gebudgetteerd middels het soort zonnecollectoren, de grootte van een warm-water buffervat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een aantrekkelijke subsidie. Hierna vind je uitgebreide info.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In de tabel hieronder lees je voor enkele gevallen de totaalprijs en een indicatie van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, dan wordt de investering rendabeler. We gaan vaak uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. We hanteren standaard: een 4-koppig gezin bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit is plus minus €170 op jaarbasis (gasprijs oktober 2022). Men verwacht dat gas duurder wordt, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Vat inhoudHoeveelheid collectorenGeschatte prijs Besparing per jaar
100 liter1€2.300 – €2.500€40
100 liter2€2.800 – €3.125€100
200 liter2€3.225 – €3.800€135
300 liter3€4.500 – €5.050€155
zonneboiler-kopen-barger-compascuum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Belangrijk zijn adres en contactgegevens. Zo weten we naar wie de specificaties verstuurd mag worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is belangrijk om inzicht te hebben in hoeveel elektriciteit en gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Geholpen door deze info kan de specialist een voorstel op maat bieden.

 3. Type huis

  Voer in wat voor type woning u bezit. Bijvoorbeeld woonoppervlakte in m2 en leeftijd woning / mate van isolatie. Belangrijk daarbij is ook het soort dak (schuin of plat) en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Omschrijf daarnaast welke milieuvriendelijke oplossingen er beschikbaar zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verzend het formulier. U ontvangt binnen een week een duidelijke offerte van een zonneboiler monteur in Barger-Compascuum (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. De tegemoetkoming vanuit de overheid is in 2017 nog aantrekkelijker geworden. Iedereen die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Via RVO.nl staat een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle systemen die worden genoemd komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies schommelen tussen de €725 tot wel €1325. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Barger-Compascuum

 • Solar2all (HP75HE/500/PWM), vermogen 3712 [KW], €2524 subsidie.
 • Citrin Solar (Zonneboiler TSS300+2xCS150), vermogen 1276 [KW], €868 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 200L 1-30HeatPipeCollector), vermogen 1920 [KW], €1306 subsidie.

In aanvulling op de genoemde ISDE-subsidiebiedt de gemeente Emmen wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Surf naar www.emmen.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Barger-Compascuum aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is je dak groot genoeg? In dat geval zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een uitstekende optie. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en draagt zorg voor een (CV) warm huis (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. De stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Bovendien vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Barger-Compascuum!

 • De warmtepomp: genereert energie a.d.h.v. de bodem of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een bepaalde plek in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van plaatselijke bedrijven. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!