Zonneboiler Exloo

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Exloo? Dankzij het zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bespaart circa de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit duurzame product wordt gekenmerkt door twee delen: een zonnecollector op het dak en een buffervat voor warm tapwater. Middels zonneboilerrevolutie.nl bekijk je uitgebreide aanbevelingen m.b.t. een zonneboiler kopen in Exloo.

zonneboiler systeem installeren in 7875

 • Een zonneboiler is perfect om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4000.
 • De subsidies lopen op tot €1550.
 • Een gemiddelde woning in Borger-Odoorn gebruikt 1860 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 10%. Dit mondt uit in een aantrekkelijke kostenbesparing tot €85 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode7875
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Een zonneboiler installateur in Exloo vergelijken

Veruit het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en zoek naar een professionele zonneboiler installateur in Exloo! Door gebruik te maken van deze pagina vind je gemakkelijk een geschikte installateur werkzaam in jouw omgeving. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Borger-Odoorn. Of check kvinl.nl voor een database met betrouwbare installatiebedrijven uit jouw provincie. In onderstaande box achterhaal jij nog wat adviezen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een referentie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijk systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Wees scherp op beoordelingen en certificering. Onder andere Sterkin, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)gebruikt warmte uit zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door warme lucht (zon) wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Door het leidingsysteem wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). Als de zon niet schijnt zal het systeem niet warm genoeg worden. Geen nood, dan kan de naverwarmer dit compenseren (meestal de CV-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Een Zonneboilercombi? Ook dat kan. Deze zonneboiler combiketel is een combi van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. De installatie is er voor 2 zaken: warm tapwater en natuurlijk een warm huis (CV). Dit duurzame systeem wordt gevormd door zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een pomp en een buffervat. Een periode met weinig zonlicht? In die situatie is de CV-brander nodig. Bijzonder een rendabele oplossing voor grotere huishoudens met vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler wordt aangeraden voor families met een grote vraag naar warm water. Als gevolg van lagere prijzen, hoge tegemoetkomingen, een interessante besparing en lagere CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Exloo. Deze installatie is nog energiezuiniger als je het combineert met een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Als randvoorwaarde is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, dat valt dus best wel mee. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Verder plaatsen ze ook een warm-water voorraad buffersysteem. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Tegenwoordig kan men ook kiezen voor het buffervat voor warm tapwater verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De huidige kosten zonneboiler Exloo variëren tussen €2700 en €4100, met montage. Dit milieuvriendelijke product kan worden gebruik voor een periode van doorgaans 23 tot 27 jaar. De investering wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecollectors, de capaciteit van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en installatie + onderhoudskosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een mooie subsidie. In het volgende kopje ontdek je een nadere toelichting.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende overzicht tref je voor een paar situatiesde aanschafprijzen en mogelijke besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, des te interessanter een zonneboiler is. Houd rekening met een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. In principe is het zo: een familie met 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat resulteert in €170 per jaar (energieprijzen september 2022). De prijs voor gas neemt toe, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatCollectorenGeschatte investering Besparing p/jaar
100 liter1€2.250 – €2.575€55
100 liter2€2.775 – €3.175€105
200 liter2€3.300 – €3.850€140
300 liter3€4.500 – €5.350€185
zonneboiler-kopen-exloo

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Het betreft adres en contactgegevens. Zodanig weten wij ook naar wie de benodigde info toegezonden kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is belangrijk om na te gaan hoeveel elektra & gas er verbruikt wordt. Middels deze gegevens kan de installateur bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Beschrijf het huis

  Verstel details over uw huis. Het betreft leefruimte (m2) en de staat van de isolatie. Interessant is ook het soort dak (schuin of plat) en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of soms een combi met ketel en zonne-energie? Benoem ook of er ook andere duurzame energiebronnen beschikbaar zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en dien de aanvraag definitief in. Jij ontvangt binnen een paar dagen een offerte op maat bij een zonneboiler monteur in Exloo (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze werd jaren geleden nog aantrekkelijker geworden. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan het aanvraagformulier indienen. Via RVO.nl treft u een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle producten die daarin genoemd worden zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies liggen zo tussen de €650 tot wel €1275. Let op de volgende regels:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Exloo

 • Solar2all (HP55HE/300/PWM), vermogen 3413 [KW], €2321 subsidie.
 • Thermics Energie (Aqua FTH premium 200L-1FTH2,5), vermogen 1266 [KW], €861 subsidie.
 • Econo (M54HPCPC-150-H1), vermogen 3457 [KW], €2351 subsidie.

Naast de landelijke subsidie faciliteert de gemeente Borger-Odoorn een speciale lokale tegemoetkoming. Ga naar www.borger-odoorn.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Exloo aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Goed nieuws, want dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en draagt zorg voor een (CV) warm huis (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het gasverbruik daalt flink, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Bovendien zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Exloo!

 • Warmtepomp: wint energie uit o.a. de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel / Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van een industrieterrein. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!