Zonneboiler Borger-Odoorn

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Borger-Odoorn? D.m.v. een zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bespaart grofweg de helft op je kosten voor warm water. Dit duurzame product wordt gekenmerkt door 2 toepassingen: een zonnecollector op het dak en een buffervat voor warm tapwater. Door gebruik te maken van deze website bekijk je uitgebreide adviezen m.b.t. een zonneboiler kopen in Borger-Odoorn.

zonneboiler systeem installeren in 9531

 • Een zonneboiler is een ideale manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €2600.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1850.
 • Een standaard woning in Borger-Odoorn stookt 1860 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 11%. Dat komt overeen met potentiële besparing tot wel €105 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9531
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Een zonneboiler installateur in Borger-Odoorn vergelijken

Veruit het grootste deel van van onze maandelijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water om te douchen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en zoek naar een goede zonneboiler installateur in Borger-Odoorn! D.m.v. onze vergelijker ontdek je eenvoudig een professionele installateur werkzaam in jouw omgeving. En andere mogelijkheid is het speciale Energieloket van de gemeente Borger-Odoorn. Of ga naar de website echteinstallateur.nl voor informatie over goede installateurs uit de buurt. Bijgaand achterhaal je nog wat adviezen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijke installatie moet wel 20 jaar meegaan.
 • Check ook op referenties en certificaten en keurmerken. Dit zijn o.a. Zonnekeur, KviNL, VCA, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de warmte van de zon en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door warme lucht (zon) kan het wel 90 graden worden. Middels het buizensysteem wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de winter wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Geen nood, dan gebruikt het systeem de naverwarmer (de HR-ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Een zonneboiler combiketel is een slimme combi van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Het product regelt warm tapwater (douche, keuken) en verwarming (CV-installatie). Dit milieuvriendelijke product bestaat uit geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, een pomp en verschillende zonnecollectoren. Is er een gebrek aan zonne-energie? In zo’n geval vult de CV-brander het gat op. Voornamelijk eenvoudig toe te passen voor gezinnen met 4 personen of meer die vloerverwarming gebruiken.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huizen met een grote vraag naar warm water. Door lagere prijzen, hoge subsidies, een lagere energierekening en minder uitstoot van CO-2 willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Borger-Odoorn. Een zonneboiler wordt soms ook geïntegreerd met een innovatieve warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Vanzelfsprekend moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. In aanvulling daarop is er nog het voorraadvat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag de dag zijn er oplossingen het voorraadvat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De recente kosten zonneboiler Borger-Odoorn variëren tussen €2475 en €3500, waarbij installatie is inbegrepen. Dit duurzame product kan worden gebruik voor een periode van doorgaans 23 tot 27 jaar. Het totale kostenplaatje wordt vastgesteld door de aard van de zonnecollectoren, de eigenschappen van het voorraadvat voor warm water, en de installatie- plus onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een aantrekkelijke subsidie. Op onze website tref je een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In onderstaande lijst tref je voor meerdere omstandigheden de totaalprijs en besparing op jaarniveau. Hoe groter het verbruik van warm water, dan wordt de investering rendabeler. Ga uit van een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. Experts zeggen vaak: een 4-persoons huishouden bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit is plus minus €165 per jaar (gasprijzen juni 2024). Het gastarief gaat toenemen, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud buffervatAantal collectorenVerwachte kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.400 – €2.675€45
100 liter2€2.925 – €3.025€90
200 liter2€3.275 – €3.900€120
300 liter3€4.450 – €5.250€150
zonneboiler-kopen-borger-odoorn

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Belangrijk zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Hierdoor weten wij ook naar wie de benodigde info toegezonden kan worden. Je ontvangt een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is belangrijk om een indicatie te hebben van hoeveel gas & elektra je op dit moment verbruikt. Middels deze statistieken kan de specialist een beter voorstel doen.

 3. Woningtypering

  Wat voor soort huis heeft u. Van belang zijn aantal kamers en de staat van de isolatie. Goed om te noemen is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of soms een combiketel inclusief zonnepanelen? Benoem ook welke CO-2 besparende producten er beschikbaar zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en dien de aanvraag definitief in. Jij krijgt binnen een week een gespecificeerde offerte van een zonneboiler monteur in Borger-Odoorn (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze is recent verhoogd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan het aanvraagformulier indienen. Op RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met toegewezen modellen. Alle systemen die benoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen al gauw op van €625 tot wel €1300. Let op de volgende regels:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Borger-Odoorn

 • Remeha (RemaSOL 150SE-1S 2C), vermogen 1873 [KW], €1274 subsidie.
 • Remeha (Hybrid Plus 390 2C + Calenta CW5), vermogen 1760 [KW], €1497 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 2cpc21 bs 400 a label), vermogen 2687 [KW], €1827 subsidie.

In aanvulling op de genoemde ISDE-subsidieverschaft de gemeente Borger-Odoorn soms een extra tegemoetkoming. Ga naar www.borger-odoorn.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Borger-Odoorn aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In dat geval is een zonneboiler met zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (bij een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. De elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Daarbij vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Borger-Odoorn!

 • Een warmtepomp: onttrekt warmte via de directe omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een klein gedeelte van een kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van industriële ondernemingen. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente