Zonneboiler Drouwenermond

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Drouwenermond? Aan de hand van een zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart circa 50% van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame product wordt gevormd door twee onderdelen: natuurlijk een zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Door middel van zonneboilerrevolutie.nl lees jij toepasbare aanbevelingen over een zonneboiler kopen in Drouwenermond.

zonneboiler systeem installeren in 9523

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om zelf warm water te produceren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3400.
 • Subsidies lopen op tot wel €1100.
 • Een doorsnee huishouden in Borger-Odoorn stookt 1860 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 20%. Dit houdt in een flinke geldbesparing van wel €85 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9523
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Een zonneboiler installateur in Drouwenermond vergelijken

Meer dan de helft van onze energierekening komt voort uit gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en kies altijd een geschikte zonneboiler installateur in Drouwenermond! Dankzij onze website vind je probleemloos een geschikte installateur uit de buurt. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket in de gemeente Borger-Odoorn. Of benader echteinstallateur.nl waar je een database treft met professionele installatiebedrijven uit jouw provincie. Hierna ontdek jij verschillende tips.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Zo’n systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Wees scherp op verhalen van andere klanten en certificaten en keurmerken. Bekijk eens Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Sterkin, VCA, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de warmte van de zon om water op te warmen. De werking van het systeem: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Via warm zonlicht wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Gebruikmakend van het buizenstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Van november tot en met februari wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Gelukkig gebruikt het systeem de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit product is toepasbaar voor het warme water en de centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke product behelst geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Is er (in de winter) weinig zon? In zo’n geval zorgt de CV-brander voor de rest. Zeker interessant voor bovengemiddelde woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor gezinnen die relatief veel warm water gebruiken. Omwille van lage winkelprijzen, hoge tegemoetkomingen, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Drouwenermond. Dit systeem is goed te combineren met een warmtepomp installatie of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de basis moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Ook moet je rekening houden met het voorraadvat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Tegenwoordig kan men ook kiezen voor het buffervat t.b.v. verwarmd water verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler februari 2024

De geschatte kosten zonneboiler Drouwenermond variëren tussen €2425 en €4150, waarbij installatie is inbegrepen. Dit systeem heeft een levensduur van maximaal 30 jaar. De prijs komt tot stand door de zonnecollector specificaties, de grootte van het voorraadvat, de plaatsingskosten en onderhoud. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op onze website ontdek je een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind je voor verscheide omstandigheden de kostprijzen en gemiddelde besparing per jaar. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, dan stijgt het rendement. Ga uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. Experts zeggen vaak: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat komt neer op €70 per 12 maanden (gasprijzen februari 2024). Gas wordt duurder, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenVerwachte investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.300 – €2.500€45
100 liter2€2.750 – €3.200€105
200 liter2€3.100 – €3.850€115
300 liter3€4.475 – €5.350€160
zonneboiler-kopen-drouwenermond

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  We vragen om adres en contactgegevens. Daarmee is het duidelijk naar wie de betreffende informatie verzonden kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is essentieel om te weten hoeveel gas & elektra de woning per jaar verbruikt. Door deze info kan de installateur een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Beschrijf de woning

  Verstel details over uw huis. Denk aan de inhoud en de mate van isolatie. Vul dit ook aan met te benoemen wat voor soort dak u heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Wat heb je precies in gedachten? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of juist met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Geef aan of er ook andere duurzame energiebronnen eventueel al zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verzend het formulier. Je ontvangt binnen een week een gespecificeerde offerte via een zonneboiler monteur in Drouwenermond (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze subsidie is 2 jaar geleden verhoogd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem op het dak wil, komt in aanmerking. Via RVO.nl treft u een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle installaties die benoemd worden zijn geschikt voor subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €600 tot wel €1375. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Drouwenermond

 • Van Waveren (Zonneboiler 15 buizen.150L WW), vermogen 926 [KW], €630 subsidie.
 • OEG (4flex heatpipe 50 buizen 500L Solarboiler A+), vermogen 3360 [KW], €2285 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 150L 1-24 HPC), vermogen 1747 [KW], €1188 subsidie.

Behalve de landelijke subsidie faciliteert de gemeente Borger-Odoorn een speciale duurzaamheidslening of regeling. Surf naar www.borger-odoorn.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Drouwenermond aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In zo’n scenario is zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker aan te raden. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en draagt zorg voor de verwarming van je huis (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je stroomverbruik stijgt. De stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Tevens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Drouwenermond!

 • De warmtepomp: wint warmte uit bijvoorbeeld de lucht of stromend water.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. lokale industrie. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!