Zonneboiler Nieuwediep

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Nieuwediep? Door middel van een zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart ongeveer de helft van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame product bestaat uit 2 toepassingen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Geholpen door deze website bekijk jij handige raadgeving die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Nieuwediep.

zonneboiler systeem installeren in 9512

 • Een zonneboiler is een interessante manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €2700.
 • Subsidies lopen op tot wel €1100.
 • Een alledaags gezin in Aa en Hunze gebruikt 1880 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 13%. Concreet: een leuke kostenbesparing van wel €100 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9512
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Een zonneboiler installateur in Nieuwediep vergelijken

Het grootste deel van onze energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en selecteer een competente zonneboiler installateur in Nieuwediep! Via de zonneboiler-vergelijker vind je gemakkelijk een geschikte installateur uit de omgeving. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Aa en Hunze. Of check Qbis.nl of Kvinl.nl waar je een database treft met ervaren installatiebedrijven uit de gemeente. In de volgende paragraaf achterhaal jij diverse aanbevelingen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een zonneboiler moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Bekijk ook ervaringen van anderen en kleine lettertjes (certificaten). Denk aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, VCA, KviNL, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Middels de zonnewarmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Door het buizenstelsel wordt de hitte overgebracht op het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de koudere maanden haalt het water niet de gewenste temperatuur. Gelukkig biedt de naverwarmer ondersteuning (de HR-ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Het product draagt zorg voor je tapwaterbehoefte en de centrale verwarming. Dit duurzame systeem wordt gekenmerkt door een pomp, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en de benodigde zonnecollectoren. Is er maar weinig zonlicht? Op dat moment vult de CV-brander het gat op. Bijzonder interessant voor grote gezinnen met vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor huizen die relatief veel warm water gebruiken. Dankzij interessante aanschafprijzen, aanlokkelijke subsidies, een forse besparing en beperkte CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Nieuwediep. Deze oplossing is nog energiezuiniger als je het combineert met een warmtepomp installatie en zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de eerste plaats heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn 2 – 5 m2 groot, ze bedekken dus niet het hele dak. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Tevens heb je ruimte nodig voor een warm-water voorraad buffersysteem. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Op dit ogenblik zijn er structuren met het voorraadvat voor heet water (buffervat) verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De verwachte kosten zonneboiler Nieuwediep variëren tussen €2950 en €3600, waarbij installatie is inbegrepen. Deze installatie kan worden gebruik voor doorgaans 23 tot 27 jaar. De investering wordt berekend a.d.h.v. het soort zonnecollectoren, de grootte van het voorraadvat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een aantrekkelijke subsidie. In het volgende kopje vind je een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
Hierna ontdek je voor meerdere voorbeelden de geschatte prijs en een indicatie van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. Uitgangspunt: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat is +/- €135 per jaar (energieprijzen mei 2024). Het gastarief gaat toenemen, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenRealistische prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.250 – €2.550€40
100 liter2€2.850 – €3.150€105
200 liter2€3.125 – €3.975€110
300 liter3€4.575 – €5.300€175
zonneboiler-kopen-nieuwediep

Plaatsen in de omgeving:


Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Relevant zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Zo komen wij erachter naar wie de betreffende informatie aangeleverd mag worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is belangrijk om boven water te krijgen hoeveel elektra + gas het huis per jaar nodig heeft. Door het energieverbruik kan de installateur een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Woningomschrijving

  Verstel details over uw huis. Bijvoorbeeld de omvang en leeftijd woning / mate van isolatie. Relevant is ook wat voor soort dak de woning heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Verstrek ook details over welke CO-2 besparende producten er voorhanden zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur jouw aanvraag. U ontvangt binnen een paar dagen een gespecificeerde offerte bij een zonneboiler monteur in Nieuwediep (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze is in 2017 nog aantrekkelijker geworden. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan vragen om een vergoeding. Op de site van RVO is de speciale apparatenlijst geplaatst met daarop alle systemen. Alle installaties die beschreven staan zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €950 tot wel €1300. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Nieuwediep

 • 123-Kaminofen (2CPC24+FKS 600), vermogen 3494 [KW], €2376 subsidie.
 • OEG (4flex heatpipe 40 buizen 400L Hygieneboiler A+), vermogen 2222 [KW], €1511 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 1000L 1-30 HPC), vermogen 2054 [KW], €1397 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau verstrekt de gemeente Aa en Hunze wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Surf naar www.aaenhunze.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Nieuwediep aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? Goed nieuws, want dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt wel meer stroom. Stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Eveneens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Nieuwediep!

 • Warmtepomp: ontneemt energie via de lucht of stromend water.
 • Pelletketel / Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een bepaalde plek in de kamer. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. industriële ondernemingen. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!