Zonneboiler Donderen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Donderen? D.m.v. een zonneboiler systeem genereer je duurzaam warm water. Je bezuinigt circa de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit duurzame product bestaat in de basis uit 2 delen: natuurlijk een zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Door gebruik te maken van deze pagina bekijk jij samengestelde adviezen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Donderen.

zonneboiler systeem installeren in 9497

 • Een zonneboiler is een populaire manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4800.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1100.
 • Een alledaags gezin in Tynaarlo stookt 1820 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 16%. Dat komt overeen met potentiële besparing tot wel €90 op jaarbasis.

ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9497
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31820 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Een zonneboiler installateur in Donderen vergelijken

Een steeds groter deel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Kom niet voor verrassingen te staan, en kies voor een professionele zonneboiler installateur in Donderen! D.m.v. onze website achterhaal je zonder problemen een betrouwbare installateur in jouw eigen regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket in de gemeente Tynaarlo. Of surf naar Qbis.nl voor een schema met geschikte installateurs in je omgeving. Hieronder ontdek je enkele adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een dergelijk systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Check ook op reviews en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bekijk eens VCA, Zonnekeur, KviNL, Solar Keymark, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) gebruikt zonne-energie om water te verwarmen. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door warme lucht (zon) wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Middels de leidingen gaat de warme vloeistof naar het buffervat voor warm tapwater. Wanneer de zon amper schijnt wordt het water niet warm genoeg. Gelukkig gebruikt het systeem de naverwarmer (de HR-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Deze zonneboiler combiketel is een combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem zorgt voor warm tapwater (douche, keuken) en een warme woning. Dit duurzame systeem wordt gevormd door geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, een pomp en verschillende zonnecollectoren. Is er maar weinig zonlicht? In een dergelijke situatie zorgt de CV-brander voor de rest. Bijzonder interessant voor grotere huishoudens met vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor mensen met een grote vraag naar warm water. Wegens interessante aanschafprijzen, hoge subsidies, een interessante besparing en minder CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Donderen. Deze installatie kan nog duurzamer zijn i.c.m. een speciale warmtepomp plus zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Uiteraard heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Daarnaast moet je rekening houden met het voorraadvat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er structuren met het buffervat t.b.v. verwarmd water verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De meest recente kosten zonneboiler Donderen liggen tussen de €2500 en €3950, inclusief installeren. Het product gaat normaal gesproken mee voor gewoonlijk 25 jaar. De prijs is gebaseerd op het aantal zonnecollectors, de inhoud van een warm-water voorraad buffersysteem, en de kosten van het installatiebedrijf. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een royale subsidie. Op onze website vind je hoe dit precies zit.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende schema vind je voor verscheide situatiesde kostprijzen en mogelijke besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan wordt de investering rendabeler. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). Vuistregel: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is plus minus €70 per 12 maanden (gasprijzen december 2023). De gasprijs stijgt, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud vatCollectorenVerwachte kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.400 – €2.525€45
100 liter2€2.900 – €3.125€105
200 liter2€3.150 – €3.975€140
300 liter3€4.575 – €5.100€175
zonneboiler-kopen-donderen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  We vragen om naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zo is het voor ons duidelijk naar wie de productinfo verzonden moet worden. Binnen een week krijg je een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is makkelijk om na te gaan hoeveel stroom + gas het huis per jaar nodig heeft. Aan de hand van het energieverbruik kan de installateur bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Huistypering

  Wat voor soort huis heeft u. Bijvoorbeeld leefruimte (m2) en de mate van isolatie. Goed om te noemen is ook aan te geven wat voor dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Naar welke opties kijk je specifiek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Omschrijf daarnaast of er ook andere duurzame energiebronnen eventueel al zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en dien de aanvraag definitief in. Jij krijgt binnen afzienbare tijd een heldere offerte van een zonneboiler monteur in Donderen (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze subsidie is twee jaar geleden verder verhoogd. Elke bewoner die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, heeft hier recht op. Op RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met een compleet overzicht. Alle modellen die staan op deze lijst zijn geschikt voor subsidie. De subsidies liggen tussen de €975 tot wel €1775. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Donderen

 • 123-Kaminofen (2CPC24+FKS 1000), vermogen 3542 [KW], €2409 subsidie.
 • OEG (4flex heatpipe 40 buizen 400L Solarboiler A+), vermogen 2220 [KW], €1510 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 300L 3-24 HPC), vermogen 3674 [KW], €2498 subsidie.

Behalve de subsidie van het RVObiedt de gemeente Tynaarlo een speciale lokale tegemoetkoming. Doorzoek www.tynaarlo.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Donderen aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? In dat geval is een zonneboiler met zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor de aansturing van de verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Verder zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Donderen!

 • Een warmtepomp: ontneemt energie uit onder andere de bodem of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een geselecteerde positie in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van plaatselijke bedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!