Zonneboiler Yde

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Yde? Via een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bespaart plusminus de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit duurzame product wordt gekenmerkt door twee toepassingen: een zonnecollector op het dak en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Met behulp van deze website bekijk jij omvangrijke aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Yde.

zonneboiler systeem installeren in 9494

 • Een zonneboiler is perfect om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3100.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1000.
 • Een alledaags huishouden in Tynaarlo verbruikt 1820 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 11%. Oftewel, een forse besparing van wel €80 op jaarbasis.

ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9494
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31820 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Een zonneboiler installateur in Yde vergelijken

Het leeuwendeel van onze energierekening heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en zoek naar een professionele zonneboiler installateur in Yde! Via onze vergelijker tref je simpel en snel een competente installateur die werkt in jullie regio. Of bezoek eens het Energieloket, een initiatief van de gemeente Tynaarlo. Of check kvinl.nl voor informatie over professionele installateurs in de buurt. Bijgaand bekijk je belangrijke zaken.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Controleer ook op beoordelingen en voorwaarden (keurmerken). Bijvoorbeeld KviNL, Solar Keymark, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de warmte van de zon en zit dit uiteindelijk om in warm water. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Via warm zonlicht wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Middels het buizensysteem volgt de vloeistof zijn weg naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Wanneer de zon amper schijnt wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Geen nood, dan springt de naverwarmer bij (standaard centrale verwarming).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Een Zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De dergelijke zonneboiler combiketel is een slimme combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Deze duurzame installatie kan benut worden voor je watervoorziening en de centrale verwarming. Dit product wordt gevormd door zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een pomp en een buffervat. Een gebrek aan zonnewarmte? Dan kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Voornamelijk relevant voor bovengemiddelde woningen met vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor mensen die relatief veel warm water gebruiken. Omwille van lagere prijzen, hoge tegemoetkomingen, de potentiële gasbesparing en lagere CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Yde. De (zonneboiler wordt soms ook geïntegreerd met een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Allereerst moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Verder moet er ruimte zijn voor een warm-water buffervat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag de dag zijn er constructies met het voorraadvat voor heet water (buffervat) onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De actuele kosten zonneboiler Yde zitten gemiddeld tussen €2725 en €3300, waarbij installatie is inbegrepen. Het product kan worden gebruik voor een periode van ongeveer 25 jaar. De totaalprijs komt tot stand door het aantal zonnecollectors, de inhoud van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een aantrekkelijke subsidie. Op deze pagina bekijk jij hierover meer info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave vind je voor een paar situatiesde geschatte prijs en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. We hanteren standaard: een familie met 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat komt neer op €135 op jaarbasis (gasprijs december 2023). Gas wordt duurder, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenRealistische kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.250 – €2.575€40
100 liter2€2.800 – €3.050€100
200 liter2€3.100 – €3.800€140
300 liter3€4.425 – €5.050€165
zonneboiler-kopen-yde

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Belangrijk zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Hierdoor weten we naar wie de productinfo verstuurd zal worden. Wat volgt is een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is makkelijk om boven water te krijgen hoeveel gas + stroomer op je aansluiting verbruikt wordt. Middels het energieverbruik kan het betreffende bedrijf bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Beschrijf het huis

  Vertel ons wat meer over de woning. Denk aan aantal kamers en leeftijd woning / mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is het soort dak (schuin of plat) en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Schets tevens welke andere systemen aanwezig zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verstuur het formulier. Er volgt zo spoedig mogelijk een offerte op maat afkomstig van een zonneboiler monteur in Yde (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Dit is in 2017 extra gestimuleerd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Op de website van RVO treft u een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle modellen op deze lijst zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies schommelen tussen de €625 tot €1875. Wel zijn er een aantal regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Yde

 • Hetzonneboilerhuis (set 100 + HYG1.800 okoline-profi), vermogen 3912 [KW], €2660 subsidie.
 • OEG (4plus vlakkeplaatcollector(2x) 300L Hyg.boiler A+), vermogen 1986 [KW], €1350 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 400L 1-24 CPC met spiegel), vermogen 2042 [KW], €1389 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO verschaft de gemeente Tynaarlo een speciale duurzaamheidslening of regeling. Doorzoek www.tynaarlo.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Yde aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Voldoende ruimte op je dak? In een dergelijke situatie is zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor een verwarmde woning (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt meer kWh stroom. Je stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Bovendien zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Yde!

 • Warmtepomp: wint energie uit bijvoorbeeld de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een specifieke plek in het huis. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Maakt gebruik van restwarmte van lokale industrie. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!