Zonneboiler Zeijen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Zeijen? Via een zonneboiler systeem maak je warm water op zonne-energie. Je bespaart ongeveer de helft op je kosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product wordt gekenmerkt door 2 delen: de zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Geholpen door deze pagina tref je omvangrijke informatie over een zonneboiler kopen in Zeijen.

zonneboiler systeem installeren in 9491

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3200.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €750.
 • Een gemiddeld huishouden in Tynaarlo verbruikt 1820 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 20%. Concreet: een mogelijk besparing van wel €105 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9491
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31820 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Een zonneboiler installateur in Zeijen vergelijken

Veruit het grootste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt voort uit gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en natuurlijk voor heet water. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga in zee met een erkende zonneboiler installateur in Zeijen! Middels onze vergelijker vind je verrassend eenvoudig een betrouwbare installateur die actief is in jouw plaats. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket, een initiatief van de gemeente Tynaarlo. Of check kvinl.nl voor actuele overzichten met goede installateurs uit de gemeente. Onderstaand ontdek jij enkele adviezen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Check ook op beoordelingen en voorwaarden (keurmerken). Bijvoorbeeld Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Zonnekeur, Sterkin, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. D.m.v. het buizenstelsel wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat voor warm water. In de winter haalt het water niet de gewenste temperatuur. In dat geval is er de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Een zonneboiler combiketel is een slimme combi van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit duurzame product kan benut worden voor het warme water en een warme woning. Dit milieuvriendelijke systeem houdt in: een pomp, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? In zo’n geval springt de CV-brander bij. Bijzonder een rendabele oplossing voor grote gezinnen met vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor woningen die veel warm water gebruiken. Omwille van lagere prijzen, hoge subsidies, een mooie besparing op energiekosten en gereduceerde CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Zeijen. Dit apparaat is nog energiezuiniger als je het combineert met een lucht-water warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Als randvoorwaarde heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Verder plaatsen ze ook het buffervat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Hedendaags zijn er oplossingen het buffervat t.b.v. verwarmd water onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De actuele kosten zonneboiler Zeijen variëren tussen €2700 en €3400, met installatie. Deze duurzame installatie heeft een levensduur van om en nabij de 25 jaar. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de zonnecollector specificaties, de capaciteit van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en installatie + onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een interessante subsidie. Als je iets verders scrollt ontdek jij uitgebreide info.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende schema check je voor een variatie aan mogelijkheden de kostprijzen en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Gemiddeld gezien is het verbruik ongeveer 50 liter per persoon. Uitgangspunt: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dat resulteert in €75 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). Het gastarief gaat toenemen, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud vatCollectorenGemiddelde investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.400 – €2.550€45
100 liter2€2.775 – €3.125€105
200 liter2€3.125 – €4.000€120
300 liter3€4.450 – €5.200€175
zonneboiler-kopen-zeijen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Denk aan naam, adres + contactgegevens. Dan is het helder naar wie de informatie verzonden kan worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is noodzakelijk om te weten hoeveel stroom & gas de woning per jaar verbruikt. Met behulp van deze statistieken kan de deskundige een beter voorstel doen.

 3. Woningtypering

  Benoem kenmerken van uw woning. Bijvoorbeeld de omvang en de isolatiewaarden. Goed om te noemen is ook wat voor dak het huis heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of juist een systeem met CV-ketel en panelen? Geef aan welke duurzame energiebronnen er in de woning zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en druk op de versturen-knop. Je ontvangt snel een heldere offerte van een zonneboiler monteur in Zeijen (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze regeling werd jaren geleden extra gestimuleerd. Iedere consument die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, heeft hier recht op. Via de overheid (RVO) kan men een apparatenlijst vinden met toegewezen modellen. Alle artikelen die worden genoemd zijn geschikt voor subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €775 tot wel €1750. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Zeijen

 • Hetzonneboilerhuis (set 75 + HYG1.800 okoline-profi), vermogen 3745 [KW], €2547 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (Set 100 + HYG1K.150 A+ isolatie), vermogen 3778 [KW], €2569 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 400L 2-24 HPC), vermogen 2320 [KW], €1578 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling faciliteert de gemeente Tynaarlo mogelijkerwijs een speciele lening. Doorzoek www.tynaarlo.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Zeijen aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? Goed nieuws, want dan zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (in het geval van een een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Deze stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Verder kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Zeijen!

 • De warmtepomp: onttrekt energie uit onder andere de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in de kamer. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. plaatselijke bedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!