Zonneboiler Ter Aard

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Ter Aard? Geholpen door een zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt circa de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. De installatie bestaat in de basis uit 2 aspecten: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Door gebruik te maken van zonneboilerrevolutie.nl doorzoek jij toepasbare gegevens m.b.t. een zonneboiler kopen in Ter Aard.

zonneboiler systeem installeren in 9487

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3600.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1150.
 • Een gemiddelde woning in Assen verbruikt 1350 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 20%. Concreet: een aantrekkelijke kostenbesparing tot €55 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteAssen
Postcode9487
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€148,00

Een zonneboiler installateur in Ter Aard vergelijken

Het belangrijkste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) heeft te maken met gasverbruik. Voor de centrale verwarming en om water op te warmen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en maak een keuze voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Ter Aard! Dankzij de zonneboiler-vergelijker tref je verrassend eenvoudig een vakbekwame installateur in jouw eigen woonplaats. Informeer ook eens bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Assen. Of check Qbis.nl voor lijstjes met erkende installatiebedrijven in de regio. Onderstaand check jij verschillende tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijke installatie moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Controleer ook op referenties en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bijvoorbeeld Solar Keymark, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt zonne-energie om warm tapwater te realiseren. De werking van het systeem: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. Via het gesloten systeem pompt het systeem de warme vloeistof naar een warm-water voorraad buffersysteem. In de herfst en winter zal het systeem niet warm genoeg worden. In zo’n geval gebruikt het systeem de naverwarmer (de gasketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit behoort tot de mogelijkheden. De dergelijke zonneboiler combiketel is een combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit duurzame systeem kan gebruikt worden voor heet water in huis en natuurlijk een warm huis (CV). Deze milieuvriendelijke installatie wordt gekenmerkt door een pomp, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? In een dergelijke situatie regelt de CV-brander de rest. Met name relevant voor huishoudens van minimaal 4 mensen die beschikken over vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huizen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Omwille van lage winkelprijzen, hoge subsidies, een lagere energierekening en bewustere CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Ter Aard. Deze installatie wordt soms ook geïntegreerd met een slimme warmtepomp plus zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de eerste plaats is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, in de regel is dit dan ook geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Daarnaast plaatsen ze ook het buffervat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er oplossingen het buffervat t.b.v. verwarmd water die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De kosten zonneboiler Ter Aard zitten gemiddeld tussen €2425 en €3550, met installatie. Dit product heeft een levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De uiteindelijke prijs wordt gebudgetteerd middels het soort zonnecollectoren, de omvang vanhet buffervat t.b.v. verwarmd water, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een duurzaamheidssubsidie. Op deze pagina bekijk jij uitgebreide info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
Hierna vind je voor verschillende mogelijkheden de kostprijzen en mogelijke besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, des te interessanter een zonneboiler is. Ga uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. Vuistregel: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat komt neer op €130 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). Gas wordt duurder, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Vat inhoudHoeveelheid collectorenVerwachte investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.250 – €2.575€45
100 liter2€2.825 – €3.000€105
200 liter2€3.225 – €3.975€145
300 liter3€4.600 – €5.050€160
zonneboiler-kopen-ter-aard

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We vragen om jouw adres, naam en contactgegevens. Op die manier weten we naar wie de info verstuurd moet worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is noodzakelijk om een indicatie te hebben van hoeveel gas en stroomer in het huishouden gebruikt wordt. Geholpen door deze info kan de deskundige een goed advies geven.

 3. Huistypering

  Verstel details over uw huis. Wat belangrijk is zijn aantal kamers en de isolatiewaarden. Goed om te noemen is ook wat voor soort dak de woning heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Verstrek ook details over welke duurzame energiebronnen er eventueel al zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verzend het formulier. U krijgt binnen afzienbare tijd een complete offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Ter Aard (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze regeling werd in 2017 verbreed. Elke Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan een verzoek indienen. Op RVO.nl download u een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle types op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies liggen zo tussen de €675 tot wel €1400. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Ter Aard

 • Hetzonneboilerhuis (set 60 + HYG1.500 okoline-profi), vermogen 352 [KW], €2394 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (Set 75 + HYG1K.300 A+ isolatie), vermogen 3677 [KW], €2500 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 400L 3-30 HPC), vermogen 3850 [KW], €2618 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling hanteert de gemeente Assen een groene lening of kleine subsidie. Surf naar www.assen.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Ter Aard aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? Op dat moment is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en voorziet jou van een verwarmde woning (in het geval van een een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Deze elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Daarbij zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Ter Aard!

 • De warmtepomp: genereert energie via de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een specifiek gebied in de woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van een fabriek. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!