Zonneboiler Zeegse

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Zeegse? Middels een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt ongeveer de helft van de energiekosten voor warm water. Deze duurzame installatie wordt gekenmerkt door twee zaken: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een voorraadvat voor warm water. Door gebruik te maken van deze pagina doorzoek jij toepasbare raadgeving die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Zeegse.

zonneboiler systeem installeren in 9483

 • Een zonneboiler is een handige manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3300.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €850.
 • Een gemiddeld gezin in Tynaarlo verbruikt 1820 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 18%. Dat komt overeen met flinke geldbesparing van wel €135 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9483
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31820 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Een zonneboiler installateur in Zeegse vergelijken

Het grootste deel van onze energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga in zee met een goede zonneboiler installateur in Zeegse! Aan de hand van deze pagina tref je zonder problemen een goede installateur die actief is in jouw plaats. En andere mogelijkheid is het Energieloket van de gemeente Tynaarlo. Of ga naar Qbis.nl voor een schema met goede installatiebedrijven uit jullie streek. Verderop lees jij diverse aanbevelingen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Zo’n systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Controleer ook op ervaringen van anderen en voorwaarden (keurmerken). Bekijk eens Zonnekeur, KviNL, VCA, Sterkin, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Middels de warmte van de zon kan de vloeistof wel 90 graden worden. D.m.v. het leidingsysteem wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat voor warm tapwater. Van november tot en met februari zal het systeem niet warm genoeg worden. Gelukkig springt de naverwarmer bij (de traditionele ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Deze zonneboiler combiketel is een integratie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit milieuvriendelijke systeem zorgt voor warm tapwater (douche, keuken) en de centrale verwarming. Het product behelst zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en een pomp. Een periode met weinig zonlicht? Op deze momenten is de CV-brander nodig. Bovenal aantrekkelijk voor grotere huishoudens met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is met name relevant voor huishoudens die relatief veel warm water gebruiken. Wegens dalende prijzen, RVO subsidie, een lagere energierekening en minder CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Zeegse. Een zonneboiler wordt soms ook geïntegreerd met een slimme warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Uiteraard moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De collectors zijn 2 – 5 m2 groot, ze bedekken dus niet het hele dak. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Natuurlijk heb je ruimte nodig voor het buffervat voor warm tapwater. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Hedendaags zijn er installaties met het buffervat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De meest recente kosten zonneboiler Zeegse liggen tussen de €2875 en €3750, inclusief plaatsing. Dit duurzame product heeft een geschatte levensduur van ongeveer 25 jaar. Het totale kostenplaatje wordt bepaald door de grootte van de zonnecollectors, de inhoud van het buffervat voor warm tapwater, en de kosten van het installatiebedrijf. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een duurzaamheidssubsidie. Hierna tref jij een nadere toelichting.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In de onderstaande weergave lees jij voor velerlei scenario’sde kosten en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Gemiddeld gezien is het verbruik standaard 50 liter p.p. per dag. Uitgangspunt: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat komt neer op €110 per jaar (energieprijzen december 2023). De gasprijs stijgt, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenVerwachte prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.050 – €2.575€70
100 liter2€2.875 – €3.100€100
200 liter2€3.200 – €3.925€130
300 liter3€4.550 – €5.000€175
zonneboiler-kopen-zeegse

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Denk aan naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Daarmee is het duidelijk naar wie de benodigde info verzonden zal worden. Wat volgt is een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is nodig om na te gaan hoeveel elektriciteit + gas het huis per jaar nodig heeft. Door deze informatie kan de vakman een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Woningomschrijving

  Omschrijf uw woning. Van belang zijn leefruimte (m2) en de mate van isolatie. Goed om te noemen is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Naar welke opties kijk je specifiek? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of juist een systeem met CV-ketel en panelen? Vertel ook welke alternatieve energiesystemen er eventueel al zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en druk op de versturen-knop. Er volgt binnen een paar dagen een maatwerk offerte via een zonneboiler monteur in Zeegse (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Dit werd in 2017 verhoogd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, komt in aanmerking. Op de site van RVO kan men een apparatenlijst vinden met alle merken en modellen. Alle merken die hierop staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen al gauw op van €400 tot €1550. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Zeegse

 • Hetzonneboilerhuis (set 50 + HYG1K.500), vermogen 1911 [KW], €1299 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (Set 60 + HYG1K.300 A+ isolatie), vermogen 3494 [KW], €2376 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 500L 1-24 HPC), vermogen 1812 [KW], €1232 subsidie.

Naast de genoemde ISDE-subsidieverstrekt de gemeente Tynaarlo mogelijk nog een extra vergoeding. Ga naar www.tynaarlo.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Zeegse aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is het dak geschikt voor plaatsing? In dat geval is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (bij een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt meer kWh stroom. Elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Daarnaast zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Zeegse!

 • De warmtepomp: ontneemt warmte uit o.a. de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een bepaalde plek in de kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. een fabriek. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!